Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Σαρωτικός ΠΑΣ και ανατροπή πρόκρισης! Άντεξε η ΑΕΛ στην Ξάνθη

ΠΑΣ Γιάννινα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέδρο Κόντε, ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε με 4-0 τον Λεβαδειακό μέσα στους Ζωσιμάδες, ανέτρεψε την ήττα του με 1-0 στη Λιβαδειά και πήρε την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο άλλο παιχνίδι που έγινε παράλληλα, η ΑΕΛ ηττήθηκε στην Ξάνθη με 2-0, αλλά πήρε το “εισιτήριο” για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, μιας και είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς με 3-0.

ΠΑΣ – Λεβαδειακός 4-0

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε καθαρά επιθετικές βλέψεις και στο 30′ κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, στη Λιβαδειά. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τζημόπουλος έκανε μία εξαιρετική προβολή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Λίγο πριν πάει όμως στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ο “Άγιαξ της Ηπείρου” πήρε σκορ πρόκρισης. Στο 37′ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πέδρο Κόντε έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Σωτηρίου αλλά στο επόμενο λεπτό έκανε -με κοντινή προβολή- το 2-0, εκμεταλλευόμενος τη συρτή μπαλιά του Αποστολόπουλου και την λάθος αντίδραση της άμυνας των φιλοξενούμε3νων.

Ο Λεβαδειακός εμφανίστηκε πιο ανταγωνιστικός στην επανάληψη και στο 53′ ο Ιωαννίδης έστειλε -με δύσκολη κεφαλιά- την μπάλα γι λίγο άουτ. Το παιχνίδι έγινε λίγο.. άναρχο στη συνέχεια, με τους Βοιωτούς να “ανοίγονται” για να μειώσουν και να αφήνουν κενά στην άμυνα τους. Απ’ την μεριά του, ο ΠΑΣ έχασε μοναδική ευκαιρία στο 73′ να κάνει το 3-0, αφού ο Αντιλέχου έβαλε σωτήρια κόντρα στο σουτ του Κόντε μέσα απ’΄την μικρή περιοχή.

Τελικά, οι γηπεδούχοι “κλείδωσαν” τη νίκη και την πρόκριση στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας στο 79′, με τον Κόντε να πετυχαίνει το δεύτερο του γκολ στην αναμέτρηση (3-0), στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με όμορφο πλασέ. Το… πάρτι των γηπεδούχων ολοκληρώθηκε στο 90+2′ με τον γαρουφαλιά να διαμορφώνει το τελικό 4-0.

Ξάνθη – ΑΕΛ 2-0

Η νίκη με 3-0 της ΑΕΛ στο ματς της Λάρισας δεν άφησε άλλη επιλογή στην Ξάνθη από το να επιτεθεί. Οι Ακρίτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος και τις ευκαιρίες και κατάφεραν να κάνουν το 1-0 στο 27′ με την κεφαλιά του Μελιόπουλου, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Στο 39′ οι Ακρίτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι. Ο Κίκε Μπουλά έπεσε στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Ζίζιτς, ωστόσο από το ριπλέι δεν φάνηκε να υπάρχει κάτι.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν στο δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΛ. Οι αριθμητικές ισορροπίες. Ανατράπηκαν στο 60′ με την αποβολή του Ντέλετιτς -με δεύτερη κίτρινη κάρτα- και στο 62′ η Ξάνθη έφτασε στο 2-0.

Λίγα λεπτά όμως πιο μετά (66′) η Ξάνθη έμεινε και αυτή με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή -με δεύτερη κίτρινη κάρτα- του Ντουρίσκοβιτς. Οι Ακρίτες προσπάθησαν να φτάσουν στο 3-0 και στο 76′ διαμαρτυρήθηκαν και πάλι για πέναλτι, αλλά η μπάλα -στο σουτ του Γέντρισεκ- βρήκε στο πρόσωπο του Γιοβάνοβιτς.

Η Ξάνθη τα.. έδωσε όλα στα υπόλοιπα λεπτά για να στείλει το ματς στην παράταση και βρέθηκε και πάλι να παίζει με παίκτη περισσότερο, αφού ο Καρατάσιος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε ελάχιστα λεπτά και άφησε την ΑΕΛ με εννέα παίκτες! Οι “βυσσινοί” όμως άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων και έφυγαν από τα Πηγάδια με την πρόκριση στους “8” του κυπέλλου Ελλάδας.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις