Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σε στάση αναμονής η UEFA για το Euro 2020 λόγω κορονοϊού!

Σε στάση αναμονής η UEFA για το Euro 2020 λόγω κορονοϊού!

Η ανησυχία όλων αυξάνεται, όσο μεγαλώνει ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού. Η UEFA τηρεί στάση αναμονής, σχετικά με την διεξαγωγή του Euro 2020.

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA θα συναντηθεί στο Άμστερνταμ τη Δευτέρα (02.03.2020) στο Άμστερνταμ, εκεί που μία ημέρα αργότερα (3/3) θα γίνει η κλήρωση των ομίλων του Nations League, προκειμένου να συζητήσει και να αποφασίσει σημαντικά ζητήματα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν -μεταξύ άλλων- οι προβληματισμοί σχετικά με τον κορωναϊό, αφού 100 ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2020, η εξάπλωση του COVID-19 αποτελεί τη μέγιστη ανησυχία της UEFA για τον αντίκτυπο που μπορεί να υπάρξει σε εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς, που θα κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλη την Ευρώπη.

Να θυμίσουμε ότι το Euro 2020 θα διεξαχθεί σε 12 χώρες που θα «καλύψουν» την ήπειρο, από την Αγία Πετρούπολη μέχρι τη Ρώμη. Ο εναρκτήριος αγώνας θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου, στη Ρώμη (η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο απ’ όλες στην Ευρώπη από τον κορονοϊό).

Ο Ιταλός αντιπρόεδρος της UEFA, Μικέλε Ούβα, προειδοποίησε ότι «οι διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων και το Euro, θα σταματήσουν μόνο σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας και μόνο εάν η εξάπλωση του COVID-19 πάρει μεγάλες διαστάσεις».

Ωστόσο, η UEFA δεν πρόκειται να πάρει καμία αμετάκλητη απόφαση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, δεν πρόκειται να ακολουθήσει το παράδειγμα της ασιατικής συνομοσπονδίας (AFC), η οποία εκτός από διοργανώσεις, ανέστειλε και το συνέδριό της που ήταν διεξαχθεί στην Κουάλα Λουμπούρ τον ερχόμενο Απρίλιο.

Σύμφωνα με τον Ούβα «βρισκόμαστε σε φάση αναμονής. Η UEFA θα περιμένει να δει την εξέλιξη και δεν θα βιαστεί σε μια απόφαση που θα λάβει μόνο σε περίπτωση ακραίων αναγκών και σχετικών δεσμεύσεων από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις»…

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις