Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

“Σίφουνας” ο ΠΑΟΚ στην Ξάνθη! Πρώτο “διπλό” στο πρωτάθλημα

ΠΑΟΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Πήραν το… μήνυμα! Οι οργανωμένοι οπαδοί και Σαββίδης ζήτησαν να τελειώσουν οι “γκέλες” μακρυά απ’ την Τούμπα και οι παίκτες του ΠΑΟΚ τους άκουσαν. Ο “δικέφαλος του Βορρά” πέρασε σαν… τσουνάμι από τη βροχερή Ξάνθη (3-0) και έφτασε έτσι στην πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου “τόνωσε” το ελληνικό στοιχείο του ΠΑΟΚ, ο “δικέφαλος του Βορρά” ήταν εκπληκτικός κόντρα στη Ξάνθη και έφτασε με πολύ εύκολο τρόπο στο πρώτο του “διπλό” στο φετινό πρωτάθλημα (3-0).

Έτσι οι Θεσσαλονικείς προσπέρασαν την ΑΕΚ  στη βαθμολογία της Superleague (+1, αλλά η Ένωση παίζει την Κυριακή) και την ερχόμενη αγωνιστική θα υποδεχθούν τον Παναθηναϊκό, στην -πλέον- “ανοικτή” Τούμπα.

ημα (3-0).

Το παιχνίδι…

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βρέθηκαν με την… πλάτη στον τοίχο, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η “Θύρα 4” και πέρα από το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα όπου η Ξάνθη έδειξε μια επιθετική δραστηριότητα, οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που έκαναν.. παιχνίδι.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είδε στο 8′ τον Ελ Καντουρί να γίνεται αναγκαστική αλλαγή (πρόβλημα τσον δεξί οπίσθιο μηριαίο), αλλά ο Μακ που τον αντικατέστησε ήταν πολύ καλός και βοήθησε στο να μεταφερθεί το παιχνίδι προς την εστία των γηπεδούχων, που αμύνθηκαν πολύ καλά.

Μεχία, Ντε Λούκας και Κασάδο δεν έδειξαν ικανοί να κρατήσουν την μπάλα για τη Ξάνθη, ενώ ο “δικέφαλος του Βορρά” πήρε αρκετές προσπάθειες από τους Βιεϊρίνια, Πέλκα, Λημνιό και Κουλούρη. Το 0-1 δεν άργησε να έρθει. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Πορτογάλου, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, χτύπησε στο καλάμι του Ντε Λούκας, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1.

Οι Ακρίτες προσπάθησαν να “απαντήσουν” άμεσα, αλλά στο 28′ ο Πασχαλάκης “έστειλε” στο οριζόντιο δοκάρι την μπάλα, στην εκτέλεση φάουλ του Μεχία. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι ιδιαίτερα επιθετικός και στο 33′ έφτασε στο 0-2. Ο Λημνιός γύρισε την μπάλα στον Μακ, που με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς.

Η βροχή έπεσε δυνατά και στην επανάληψη, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τις δυο ομάδες από το να παίξουν επιθετικά. Η Ξάνθη έδειξε πιο επιθετική, με τον Λουσέρο -με μακρινό σουτ- να αναγκάζει τον Πασχαλάκη να διώξει σε κόρνερ με το ένα χέρι στο 60′ Στο επόμενο λεπτό όμως ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά το εντυπωσιακό πλασέ του Κουλούρη.

Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν ο κυρίαρχος της αναμέτρησης και στο 62′ έφτασε στο 3-0. Μετά από κόρνερ του Βιεϊρίνια, ο Κρέσπο πήρε την κεφαλιά και έκανε το 3-0, αφού ο Ζίβκοβιτς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Στο 70′ ο Πορτογάλος έγινε αναγκαστική αλλαγή, χωρίς όμως να έχει κάτι ανησυχητικό (βγήκε περισσότερο για να προφυλαχθεί).

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα κι έτσι ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 25 βαθμούς, ξεπερνώντας την ΑΕΚ που την Κυριακή αγωνίζεται στην έδρα του Λεβαδειακού.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις