Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Σοβαρά επεισόδια στη Βαρκελώνη μετά το Clasico! [Pics, video]

Σοβαρά επεισόδια στη Βαρκελώνη μετά το Clasico! [Pics, video]
Φωτογραφία Reuters

Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Καταλανών διαδηλωτών και αστυνομικών, ξέσπασαν το βράδυ της Τεταρτης (18.12.2019), έξω από το Καμπ Νόου, μετά το Clasico.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης που έληξε χωρίς γκολ, δεκάδες χιλιάδες Καταλανοί, υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας, απέκλεισαν κεντρική λεωφόρο, διέκοψαν την κυκλοφορία και φώναξαν συνθήματα υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της περιφέρειας από την Ισπανία.
Μάλιστα, οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και πυρπόλησαν κάδους παρά την ισχυρή παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Σε βίντεο που κατέκλυσαν το διαδίκτυο, η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος και, μάλιστα, λόγω των πολλών εστιών πυρκαγιάς, στο σημείο κλήθηκαν ακόμα και δυνάμεις της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Μια ομάδα διαδηλωτών φέρεται να παραβίασε έναν εξωτερικό φράχτη σε μια προσπάθεια να εισέλθει στο στάδιο, κάποια στιγμή κατά το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, αλλά η προσπάθειά τους σταμάτησε από την αστυνομία.

Περίπου 25.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση, δήλωσαν οι διοργανωτές, αν και δεν είναι σαφής ο ακριβής αριθμός.
Περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί και προσωπικό ασφαλείας βρίσκονταν στην περιοχή. Άλλοι 500 αξιωματικοί στάλθηκαν στη Βαρκελώνη από την κεντρική κυβέρνηση, αλλά η Μαδρίτη δήλωσε ότι θα επέμβει μόνο κατόπιν αιτήματος της τοπικής αστυνομίας.

Φωτογραφίες: Reuters

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις