Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Σπαρτάκ Μόσχας: “Θύματα επίθεσης από θερμόαιμους οπαδούς του ΠΑΟΚ”

Σπαρτάκ Μόσχας: “Θύματα επίθεσης από θερμόαιμους οπαδούς του ΠΑΟΚ”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Επίσημη θέση για τα γεγονότα της Τούμπας, με δημοσιογράφους να υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ, έλαβε και η Σπαρτάκ μόσχας, ζητώντας από την ελληνική αστυνομία και την ΟΥΕΦΑ να εξετάσουν το θέμα.

Χωρίς να “υιοθετεί” η ίδια τις καταγγελίες των δημοσιογράφων, η Σπαρτάκ Μόσχας τοποθετήθηκε επίσημα για όσα συνέβησαν σε χώρους του γηπέδου του ΠΑΟΚ, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα για τα προκριματικά του Champions League.

Η ρωσική ομάδα επισημαίνει ότι αναγκάστηκε να παράσχει στους δημοσιογράφους αεροπορικές θέσεις στο αεροπλάνο που μετέφερε και την αποστολή της ομάδας για την αποφυγή περαιτέρω επεισοδίων και ζήτησε μια αντικειμενική νομική για το περιστατικό, από την ελληνική αστυνομία και την ΟΥΕΦΑ.

Η ανακοίνωση της Σπαρτάκ

«Κατά την διάρκεια του χθεσινού ματς του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Σπαρτάκ, διαπιστευμένοι εκπρόσωποι του ρωσικού Τύπου για το εν λόγω παιχνίδι, απευθύνθηκαν στο σύλλογο μας.

Οι δημοσιογράφοι ισχυρίστηκαν ότι, πριν την έναρξη της αναμέτρησης, πολλοί εξ αυτών έπεσαν θύματα επίθεσης από θερμόαιμους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Και αυτό συνέβη σε μια ζώνη του γηπέδου όπου είχαν το δικαίωμα να βρίσκονται μόνο άτομα με διαπιστεύσεις.

Με βάση την παρούσα κατάσταση, η Σπαρτάκ Μόσχας έκρινε ότι δεν ήταν ασφαλές οι εκπρόσωποι του ρωσικού Τύπου να παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη και τους παρείχε θέσεις στο δικό της αεροπλάνο, με το οποίο επέστρεψε η αποστολή στη Μόσχα, με πτήση charter.

Ελπίζουμε ότι οι ελληνικές Αρχές και οι σχετικοί φορείς της UEFA θα δώσουν μια αντικειμενική νομική εκτίμηση για το περιστατικό».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις