Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Με… σπασμένα τα φρένα ο Παναιτωλικός! Νέο “θύμα” ο Πλατανιάς

Παναιτωλικός

Δεν έμεινε στη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ο Παναιτωλικός ήταν εντυπωσιακός στα Χανιά και πήρε το πρώτο του “διπλό” στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας του Πλατανιά με 3-0. Με 10 παίκτες έπαιξαν από το 63′ οι Κρητικοί. Πρώτη νίκη Χάβου επί Παράσχου.

Σπουδαία “παράσταση” από τον Παναιτωλικό στα Χανιά. Οι Αγρινιώτες δείχνουν πως βρίσκονται σε πολύ καλό “φεγγάρι”, αφού επικράτησαν εκτός έδρας με 3-0 του Πλατανιά. Αυτό ήταν και το πρώτο φετινό “διπλό” της ομάδας του Μάκη Χάβου, που ξεπέρασε στη βαθμολογία αυτή του Παράσχου.

Άνετος και με 2 γκολ ο Παναιτωλικός

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να παίζουν επιθετικά. Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό του ξεκίνημα και κατάφερε να ανοίξει στο σκορ. Στο 12΄ ο Ρόσαυ νικήθηκε από τον Κοκκαλά, αλλά εκεί ήταν ο Ντίας, που από κοντά έκανε το 0-1.

Ο Πλατανιάς προσπάθησε να αντιδράσει αλλά οι φιλοξενούμενοι έφτασαν -άμεσα- κοντά σε δεύτερο τέρμα (15′) με την προβολή του Μάζουρεκ. Οι Κρητικοί προσπαθούσαν, αλλά δεν έβρισκαν τρόπο να απειλήσουν τον αντίπαλο πορτιέρε (και πάλι πολύ καλός ο Μόρας). Αντιθέτως, οι Αγρινιώτες είχαν αρκετές καλές στιγμές, έχοντας πλέον την ψυχολογία με το μέρος τους..

Ο Παναιτωλικός το κατάφερε τελικά λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στο 43′ ο Κλέσιο έστρωσε την μπάλα στον Μπεχαράνο, αυτός άφησε για τον Ρόσα που με φοβερό σουτ έγραψε το 0-2, “παγώνοντας” τον Πλατανιά.

Η αποβολή του Πλιάτσικα “σταμάτησε” την προσπάθεια του Πλατανιά

Οι Κρητικοί επιτέθηκαν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης με ανορθόδοξο τρόπο, κάτι που ήταν εύκολη… υπόθεση για τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων. Στη συνέχεια όμως πήραν τα ηνία του ματς, πίεσαν και “άγγιξαν” τη μείωση του σκορ στο 62′.

Ο Ενσικουλού έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, αλλά ο Μπούτνικ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αν και ο ίδιος από κεκτημένη ταχύτητα μπήκε στην εστία. Στο επόμενο λεπτό όμως ο Παναιτωλικός απέκτησε τεράστιο πλεονέκτημα εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο Πλιάτσικας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, για σκληρό φάουλ στον Μάζουρεκ κι έτσι άφησε τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες. Η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν απειλήθηκε και η νίκη τους “κλείδωσε” στο 79′.

Ο Μαρινάκης βρήκε τον Μάζουρεκ, ο οποίος βγήκε σε θέση τετ – α – τετ με τον αντίπαλο πορτιέρε. Ο δεύτερος όμως αντί να πλασάρει, τροφοδότησε στα αριστερά του τον -σε ελεγχόμενη θέση οφσάιντ- Ντίας, που σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 0-3, που έδωσε στον Μάκη Χάβο την πρώτη του νίκη επί του Γιώργου Παράσχου!

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις