Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σπίτι του! Ανήμπορος ο Ολυμπιακός – Η Σπόρτινγκ τον “έσπρωξε” εκτός Ευρώπης

Σπόρτινγκ - Ολυμπιακός

– Το “όνειρο” έσβησε μέσα σε λίγα λεπτά για τον Ολυμπιακό, που αποχαιρέτησε την… Ευρώπη
– Οι “ερυθρόλευκοι” ηττήθηκαν με 3-1 στην έδρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και έμειναν εκτός Champions League και Europa League
– Δυο γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου δέχθηκαν οι φιλοξενούμενοι – Αμυντική αδράνεια και στα τρία τέρματα που δέχθηκαν – Ο Οτζίτζα το τέρμα των Πειραιωτών
– Μόνο νίκη θέλει την τελευταία αγωνιστική στο “Γ. Καραϊσκάκης” η Γιουβέντους, μετά το 0-0 που έφερε στο Τορίνο με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός… τόσο μπορούσε φέτος στο Champions League. Περίπου 1500 φίλοι των “ερυθρόλευκων” πίστεψαν στο “θαύμα”, εντυπωσίασαν με τις ιαχές τους μέσα στην έδρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά οι παίκτες του Τάκη Λεμονή τους απογοήτευσαν.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-1 στο “Jose Alvalade”, δεν μπόρεσε να αυξήσει το βαθμό που έχει στον όμιλο του στο Champions League κι έτσι -μετά από την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής της φάσης- αποχαιρέτησε και μαθηματικά τη διοργάνωση, αλλά και την τρίτη θέση που θα τον οδηγούσε στους “32” του Europa League.

https://twitter.com/Sporting_CP/status/933451790720286720

Πέρα από ένα καλό 15λεπτο στο πρώτο ημίχρονο, οι “ερυθρόλευκοι” ήταν αδύναμοι, “φοβισμένοι”, “ανεμικοί” επιθετικά, δεν μπόρεσαν να κοντράρουν τους παίκτες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας κι έτσι την επόμενη αγωνιστική θα αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γιουβέντους δεν κατάφερε να νικήσει την Μπαρτσελόνα στο Τορίνο (0-0). Έτσι, η Σπόρτινγκ πλησίασε τη “βέκια σινιόρα” στον πόντο και η δεύτερη θέση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Οι Ιταλοί παίζουν στην έδρα του Ολυμπιακού και οι Πορτογάλοι πάνε στην έδρα της Μπαρτσελόνα.

Οι 11 “ερυθρόλευκοι” που ξεκίνησαν το ματς

Όπως αναμενόταν, ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Ολυμπιακό με την τακτική που ακολούθησε κόντρα στη Μπαρτσελόνα, βάζοντας αυτή τη φορά τον Κώστα Φορτούνη σαν “ψευτοεπιθετικό” και τους Καρσελά και Πάρντο στα άκρα. Παράλληλα, σε αυτό το αμυντικογενές 4-3-3, ο Έλληνας τεχνικός τοποθέτησε τον στα δεξιά της άμυνας, αφήνοντας στον πάγκο τον Ελαμπντελαουί.

https://twitter.com/olympiacos_org/status/933409837987360769

Το παιχνίδι…

Οι Πορτογάλοι ήταν ξεκάθαρο πως ήθελαν από την αρχή του ματς να τρέξουν και να βρουν ανοργάνωτη την άμυνα του Ολυμπιακού. Μόλις στο 3′ “άγγιξαν” το 1-0, μετά από μια “στημένη” φάση. Η εκτέλεση ενός φάουλ έγινε με πάσα, ο Μαρτίνες γύρισε από τα δεξιά την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο αμαρκάριστος Αντρέ Πίντο έκανε το σουτ αλλά ο Προτό βρήκε την μπάλα, η οποία κατέληξε στο δεξί δοκάρι. Ο Ντοστ που πήρε το… ριμπάουντ, αστόχησε σε σχεδόν κενή εστία

Οι παίκτες του Λεμονή προσπάθησαν να δείξουν ψυχραιμία στις κινήσεις τους, αλλά οι παίκτες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας είχαν την κατοχή της μπάλας. Η νέα τους μεγάλη φάση ήρθε στο 13′. Ο Μπρούνο Φερνάντες επιχείρησε το σουτ με το δεξί μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή και από θέση αριστερά, ο Ενγκελς έβαλε το πόδι και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

“Ξεθάρρεψε” ο Ολυμπιακός, αλλά… κατέρευσε στο φινάλε του ημιχρόνου

Οι περίπου 1500 φίλοι των “ερυθρόλευκων” συνέχισαν να φωνάζουν για την ομάδα τους και ο Ολυμπιακός όχι μόνο κατάφερε να… κόψει τη φόρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά είχε και την πρώτη του καλή στιγμή στο 20′, με την προβολή του Πάρντο -μετά από σέντρα του Φιγκέιρας- να περνά άουτ.

Οι Πειραιώτες κατάφεραν να κρατήσουν μπάλα στα πόδια τους και να την κυκλοφορήσουν, έχοντας παράλληλα σωστές αλληλοκαλύψεις. Η Σπόρτινγκ προσπάθησε να απειλήσει στο 29′, αλλά ο Ένχελς έκανε σωστό τάκλιν στο κοντινό σουτ του Μπατάλια. Παρά την ισορροπημένη εικόνα του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός κατάφερε να.. καταστρέψει την καλή του εικόνα μέσα σε τρία λεπτά.

Δυο λάθη έφεραν δυο γκολ. Στο 40′ ο Μαρτίνς γύρισε την μπάλα από δεξιά, ο Μποτία άργησε να κάνει κίνηση προς την μπάλα, ο Ντοστ τον πρόλαβε και με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0. Στο 43′ ο Μπορύνο Σέζαρ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Κούτρη, έκλεψε την μπάλα και με σουτ μέσα απ’΄τη μεγάλη περιοχή έκανε το 2-0.

Διαδικαστικό χαρακτήρα είχε η επανάληψη

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε σε ρυθμούς Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που απλά ήταν απογοητευμένος. Οι παίκτες του Λεμονή δεν έδειξαν ικανοί να αντιδράσουν, ούτε και όταν ο Έλληνας τεχνικός πέρασε τους Τζούρτζεβιτς και Οτζίτζα.

Οι Πορτογάλοι πίεσαν και έφτασαν στο 3-0. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φερνάντες, ο Ντοστ -χωρίς να πηδήξει- έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Προτό. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η εκτέλεση φάουλ του Ματιέ, έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της “ερυθρόλευκης” εστίας.

Οι παίκτες του Ζέσους έπαιξαν με άνεση και κάνοντας ωραίες ενέργειες και συνδυασμούς έφταναν όποτε ήθελαν στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Τελικά, ο Ολυμπιακός έφυγε από την Πορτογαλία, πετυχαίνοντας και ένα γκολ. Στο 86′ ο Φιγκέιρας γύρισε την μπάλα από δεξιά, ο Οτζίτζα επιχείρησε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής και η μπάλα κατέληξε στη δεξιά γωνία της εστίας της Σπόρτινγκ για το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις:

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ζόρζε Ζεσούς): Ρούι Πατρίσιο, Κοεντράο, Αντρέ Πίντο, Μπρούνο Φερνάντες, Μπρούνο Σέζαρ (90′ Ματέους), Καρβάλιο, Μπατάλια, Ματιέ (77′ Φιγκεϊρέδο), Ντοστ, Μαρτίνς, Πιτσίνι (85′ Ριστόφσκι).

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Κούτρης,Μποτία, Ένγκελς, Ρομαό, Ταχτσίδης (65′ Οφόε), Ζιλέ, Καρσελά (46′ Σεμπά), Πάρντο, Φορτούνης (57′ Τζούρτζεβιτς).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις