Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Σπουδαία Ξάνθη! Ο Γέντρισεκ “εκτέλεσε” τον Πανιώνιο με γκολάρες

Ξάνθη - Πανιώνιος

Με δυο πανέμορφα γκολ του Γέντρισεκ, η Ξάνθη νίκησε τον Πανιώνιο εντός έδρας με 2-0 και… πήρε το πρώτο φετινό “τρίποντο” στα Πηγάδια. Αποβλήθηκε λίγο πριν το φινάλε ο Οικονόμου.

Η πρώτη της φετινή εντός έδρας νίκη ήταν θεαματική. Η Ξάνθη ήταν η… καλύτερη ομάδα του γηπέδου, ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση και οι γκολάρες του Γέντρισεκ -τις οποίες έφτιαξε ο Λουσέρο- διαμόρφωσαν το 2-0 υπέρ των Ακριτών.

Με το “τρίποντο” αυτό, η ομάδα του Ράσταβατς έφτασε τις 14 νίκες σε 24 παιχνίδια με τον Πανιώνιο στα Πηγάδια, πήγε στους 16 βαθμούς και ξεπέρασε τους Νεοσμυρνιώτες, που έμειναν στους 15.

Με γκολάρες το “τρίποντο”

Η αναμέτρηση είχε πολύ καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν από το πρώτο λεπτό για το γκολ. Η Ξάνθη θέλησε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και με πίεση στο χώρο του κέντρου να πάρει τα ηνία του αγώνα. Απ’ την άλλη, ο πανιώνιος είχε πολύ καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και ήταν ο πρώτος που “άγγιξε” το γκολ.

Μόλις στο 5′ ο Σπιριντόνοβιτς είδε τον Ζίφκοβιτς εκτός θέσης, πήγε να τον… πιάσει στον ύπνο με σουτ λίγο μπροστά από τη σέντρα, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το τέρμα του αντίπαλου πορτιέρε.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν… για αρκετά μαρκαρίσματα των Ακριτών, κυρίως πάνω στον Μασούντ που στη συνέχεια… χάθηκε, ενώ στο 20′ είχαν νέα καλή στιγμή, με τον Λάμπρου να μην μπορεί να νικήσει τον Ζίφκοβιτς με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής.

Τελικά, η Ξάνθη -που έχασε τον Μπρίτο στο 14′ με πρόβλημα τραυματισμού- έφτασε στο 1-0 στο 23′, με τον Γέντρισεκ να “εκτελεί” τον Κότνικ με σουτάρα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ο Πανιώνιος πίεσε στη συνέχεια για να φτάσει στην ισοφάριση, αφήνοντας παράλληλα κενά στην αμυντική του γραμμή. Οι “κυανέρυθροι” παραλίγο να δεχθούν το 2-0 στο 36′, όταν ο Γέντρισεκ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κότνικ. Το παιχνίδι κύλησε μέχρι το ημίχρονο του με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα από τους παίκτες των δυο ομάδων.

Άξιο αναφοράς πως ο διαιτητής Αρετόπουλος έδειξε στο πρώτο 45λεπτο έξι κίτρινες κάρτες! Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο καλυπτόμενος Ντε Λούκας βγήκε απέναντι από τον Κότνικ που τον νίκησε σε τετ-α-τετ. Ο διαιτητής όμως έδειξε οφσάιντ, αφού στην αρχή της φάσης ο εκτεθειμένος Γέντρισεκ συμμετείχε σε διεκδικούμενη μπάλα με τον Κόρμπο (άφησε την μπάλα να περάσει μόλις είδε τον αντίπαλο να πηγαίνει πάνω του).

Με… υπογραφή Γέντρισεκ η νίκη της Ξάνθης

Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ καλά στην επανάληψη και στο 51′ είχε νέα “μεγάλη” στιγμή, με το σουτ του Σαραμαντά μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή και από θέση αριστερά πήγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων των γηπεδούχων.

Στην πρώτη της όμως τελική προσπάθεια αξιώσεων στην επανάληψη, η Ξάνθη έφτασε στο 2-0 και μάλιστα με τρομερό τρόπο! Ο Λουσέρο έβγαλε απίθανη κάθετη πάσα στο 65′ στον Γέντρισεκ, που από πλάγια θέση δεξιά έπιασε έναν “κεραυνό και τίναξε την οροφή των δικτύων του Κότνικ.

Το παιχνίδι κάπου εκεί “κλείδωσε” υπέρ των γηπεδούχων, αφού οι προσπάθειες του Πανιωνίου για να φτάσει σε κάποιο γκολ ήταν ανεπιτυχείς. Μάλιστα, οι Οικονόμου τους άφησε στο 84′ με δέκα παίκτες, μετά το αδικαιολόγητο χτύπημα του -αγκωνιά- στον Κασάδο (κόκκινη κάρτα).

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Σβάρνας, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας, Λουσέρο (85΄Μελιόπουλος), Μπρίτο (14’ Ρότσε), Κίκε (78’ Ορφανίδης), Γέντρισεκ.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχο, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης, Μασούντ (46’ Σαραμαντάς), Λάμπρου (76’ Ταπόκο), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (68’ Γλυνός).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις