Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Superleague: Δ.Σ. για την πρόταση Βασιλειάδη

Βασιλειάδης
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή (29.06.2018) στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί Δ.Σ., προκειμένου να αξιολογηθεί η πρότασή του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, αναφορικά με την αναδιάρθρωση που έχει προτείνει.

Να θυμίσουμε πως ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού εισηγήθηκε στους εκπροσώπους των ΠΑΕ την Τετάρτη (27.06.2018) τη μείωση των ομάδων, την επιβράβευση για ορθά αθλητικά μοντέλα και τη θέσπιση ρητρών για τα αρνητικά φαινόμενα. Μάλιστα, τους κατέστησε σαφές ότι το πλάνο θα πραγματοποιηθεί εφόσον γίνουν δεκτοί οι ακόλουθοι τρεις όροι:

1) Ο αριθμός των επαγγελματικών αθλητικών ομάδων είναι υπερβολικός για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας και της ποδοσφαιρικής μας οικονομίας, όπως αυτό καταδεικνύεται και από την κακή οικονομική κατάσταση των περισσοτέρων ΠΑΕ.

Ως εκ τούτου κρίνεται επιβεβλημένη από την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2019-2020 η δημιουργία δύο επαγγελματικών και μιας ημιεπαγγελματικής κατηγορίας των 12 ομάδων.

2) Θέσπιση επιβραβεύσεων για τα ορθά αθλητικά και επιχειρηματικά μοντέλα. Πιο συγκεκριμένα επιβράβευση για την αύξηση των θεατών, για την παραμονή στην κατηγορία, για την ανάδειξη Ελλήνων παικτών μικρότερης ηλικίας, για τη συνολική συγκομιδή βαθμών, για τη μη δημιουργία περιστατικών βίας.

3) Θέσπιση ρητρών για τα αρνητικά φαινόμενα. Με έλεγχο ανά τρίμηνο από ελεγκτική εταιρία της οικονομικής υγείας κάθε ΠΑΕ και με ρήτρα για την επιδείνωση της οικονομικής της κατάστασης.

Με υποχρέωση έγκαιρης εξόφλησης των οφειλών προς Δημόσιο, παίκτες και προπονητές και με ρήτρα αντίστοιχη του ποσού των χρεών. Με ρήτρες για επεισόδια, για δυσφήμιση του αθλήματος και για τη χειραγώγηση αγώνων.

Η ανακοίνωση της Superleague

Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή, 29/6/2018 στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Το μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης έχει ως ακολούθως:

Συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί της πρότασης του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού η οποία παρουσιάστηκε στις ΠΑΕ – μέλη του συνεταιρισμού την Τετάρτη 27/6/2018 και επί κάθε σχετικού ζητήματος αναφορικά με τη διάρθρωση του πρωταθλήματος της Super League και με ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα των οικείων αγώνων για τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους.

Σημειώνεται ότι η δια της παρούσης σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου γίνεται επί τη βάσει συντετμημένης προθεσμίας είκοσι τεσσάρων (24) ωρών, σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ. 1 του καταστατικού, λόγω της εξαιρετικά επείγουσας και άμεσης ανάγκης διευθέτησης των οικείων ζητημάτων και της επιβεβλημένης άμεσης επεξεργασίας της πρότασης του Υφυπουργού.”

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις