Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Superleague: Με Μπαλτάκο ο ΠΑΟΚ! Ζήτησε αναβολή για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ενόψει Ολυμπιακού

Superleague: Με Μπαλτάκο ο ΠΑΟΚ! Ζήτησε αναβολή για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ενόψει Ολυμπιακού
Intime

Ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας (17.02.2020) στα γραφεία της Superleague η εκδίκαση για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης από το μονομελές πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας Αρχής. Η παρουσία Τάκη Μπαλτάκου και το αίτημα αναβολής από τους Θεσσαλονικείς.

Στα γραφεία της Superleague συνεχίζεται η πολύκροτη υπόθεση συνιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Το μονομελές πειθαρχικό όργανο της έχει στα… χέρια του το συγκεκριμένο θέμα, μετά το πόρισμα υποβιβασμού που εξέδωσε η ΕΕΑ.

Οι δύο άμεσα εμπλεκόμενες ΠΑΕ και ο Ολυμπιακός -ως καταγγέλλων- δίνουν το «παρών» στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο για την εκδίκαση της υπόθεσης (στην αίθουσα βρίσκονται και οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΑΕΛ και Πανιωνίου). Έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του Τάκη Μπαλτάκου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Λίγκας. Ο γνωστός δικηγόρος είναι ένας από τους νομικούς εκπροσώπους της “ασπρόμαυρης” ΠΑΕ, κάτι που αποτελεί διαφορά συγκριτικά με την στελέχωση του επιτελείου της ΠΑΕ στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η πλευρά του “δικεφάλου του Βορρά” ζήτησε την αναβολή εκδίκασης της πολυϊδιοκτησίας μέχρι να ολοκληρωθεί το ντέρμπι πρωταθλήματος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. «Υπάρχει το ζήτημα της προσωρινής διαταγής, θέλω να πιστεύω ότι θα κριθεί τις επόμενες ημέρες. Επίσης, θα ήταν προτιμότερο να ακολουθήσει η διαδικασία τον αγώνα της Τούμπας. Ζητάω μια αναβολή για την ερχόμενη Δευτέρα» ανέφερε ο νομικός εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ Αχιλλέας Μαυρομμάτης.

Από την πλευρά του ο Τάκης Μπαλτάκος που ανέλαβε την υπόθεση την περασμένη Παρασκευή ζήτησε επίσης την αναβολή της εκδίκασης μέχρι να ενημερωθεί σχετικά.

Όσον αφορά την Ξάνθη, κατέθεσε αίτημα αναβολής της εκδίκασης για την υπόθεση του μετοχολογίου της. Η πλευρά της ομάδας της Θράκης υποστηρίζει πως δεν έχει λάβει γνώση του φακέλου της υπόθεσης, τονίζοντας πως η ΕΕΑ αρνείται να της δώσει τα στοιχεία. Παράλληλα, γνωστοποίησε πως έχει καταθέσει προσφυγή στο διοικητικό εφετείο.

Η πλευρά της Ξάνθης υποστηρίζει χαρακτηριστικά: “Μας λένε, ναι θα το δούμε και ναι θα του δούμε. Είναι κομβικής σημασίας η πρόσβαση στον φάκελο, για εμάς. Αναφερόμαστε στο ζήτημα της πρόσβασης στον φάκελο, αν έχετε εσείς τον φάκελο, μπορούμε να καταθέσουμε σας εσάς το αίτημα. Επικαλούνται προσωπικά δεδομένα και δε μας το δίνουν. Επίσης, εκκρεμεί η απόφαση για προσωρινή διαταγή. Τίθεται ζήτημα αφού μπορεί να παύσει η εκτέλεση της απόφασης μέσω της προσωρινής διαταγής. Έχουμε 18 λόγους, προσβάλουμε και την ουσία της απόφασης. Μας δίνουν 5θημερο προθεσμία για την προσωρινή διαταγή. Η αίτηση ακύρωσης θα προσδιοριστεί αργότερα, μετά από 5, 8 μήνες, δεν ξέρουμε. Θέλουμε να αναμένεται το δικαστήριο σας την απόφαση για προσωρινή αναστολή ή για προσωρινή διαταγή”.

Όσον αφορά την ΠΑΕ Ολυμπιακός, ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα αναβολής και η εκδίκαση της υπόθεσης να συνεχιστεί κανονικά. Να αναφέρουμε ότι οι “ερυθρόλευκοι” εκπροσωπούνται από τις κ.κ. Λίνα Σουλούκου, Βαρβάρα Γιαννακού και τους κ.κ. Δημήτρη Καρπετόπουλο, Αθανάσιο Τσιρωνά.

Από την πλευρά της η Ξάνθη έχει ως δικηγόρους την κα.Σορίνα Παπαδοπούλου και τους κ.κ. Κωνσταντίνο Χριστοδούλου, Χάρη Δασκαλάκη, Χρήστο Δετσαρίδη και Γιώργο Στράτο.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις