Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Superleague: Σε ευρωπαϊκή τροχιά η Ξάνθη! Πάλεψε ο Πλατανιάς αλλά…

Superleague: Σε ευρωπαϊκή τροχιά η Ξάνθη! Πάλεψε ο Πλατανιάς αλλά…
ΦΩΤΟ eurokinissi

Συνέχεια στην ανοδική της πορεία έδωσε η Ξάνθη. Η ακριτική ομάδα επικράτησε εντός έδρας του Πλατανιά με 3-2, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής της Superleague.

Η Ξάνθη έμοιαζε ότι θα έφτανε άνετα στην τελική επικράτηση, καθώς προηγήθηκε με 3-0 στο 78′. Ωστόσο, στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Κρητικοί εξαπέλυσαν την αντεπίθεση τους, μείωσαν σε 3-2, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας στις καθυστερήσεις.

Δύο γκολ πέτυχε ο Γέντρισεκ, στο 5΄ με πέναλτι και στο 78΄, κι ένα ο Μπαξεβανίδης στο 27΄, ενώ οι Χανιώτες μείωσαν στο φινάλε, με πέναλτι του Ενσικουλού (80΄) και τέρμα του Πετρόπουλου (88΄).

Η Ξάνθη πανηγύρισε μόλις τη δεύτερη φετινή νίκη της στα Πηγάδια, ενώ η κρητική ομάδα γνώρισε τη 12η συνεχόμενη ήττα της και πλέον έχει πολύ δύσκολο έργο για να μείνει στην κατηγορία.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (61΄ Φασίδης), Τριάδης, Λουσέρο (46΄ Καμαρά), Μεχία, Κίκε (83΄ Σιλά), Φλίσκας, Γέντρισεκ, Λισγάρας, Κασάδο
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μάνουελ Ρόκα): Κλιάιτς, Βάντερσον, Ντουάλα (68΄ Γκρζέλτσακ), Πετρόπουλος, Καρυπίδης, Κοροβέσης, Δημούτσος, Ουές (68΄ Παπανικολάου), Μάλσα, Ντικαμονά, Ενσικουλού

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις