Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Συνεχίζει στην προεδρία της ΚΕΔ ο Βίτορ Περέιρα! Παραμένουν οι ξένοι διαιτητές

Συνεχίζει στην προεδρία της ΚΕΔ ο Βίτορ Περέιρα! Παραμένουν οι ξένοι διαιτητές

Ο Διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών της FIFA, Μπιορν Βασάλο, γνωστοποίησε πως ο Βίτορ Περέιρα θα παραμείνει στον προεδρικό θώκο της ΚΕΔ και για την αγωνιστική περίοδο 2019-20. Θα υπάρχουν ξένοι διαιτητές και την επόμενη αγωνιστική περίοδο στη Superleague.

Έβαλε τέλος στα “σενάρια” με ένα… διάγγελμα! Ο Διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών της FIFA, Μπιορν Βασάλο, γνωστοποίησε -με συνέντευξη Τύπου- πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει αποφασίσει για την παραμονή του Βίτορ Μέλο Περέιρα στον προεδρικό θώκο της ΚΕΔ αλλά και του Χουάν Αντόνιο Φερνάντες Μαρίν στο πόστο του αντιπροέδρου, δηλαδή, του άμεσου συνεργάτη του.

Οι δύο άνδρες θα ανανεώσουν το συμβόλαιό τους με την ΕΠΟ για ακόμη έναν χρόνο μετά και τη σχετική επιστολή της Φάτμα Σαμούρα (Γενική Γραμματέας της FIFA), ενώ στο πόστο τους θα συνεχίσουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ, και ο υπερσύμβουλος Πέτερ Φούσεκ. Επίσης, ο κ. Βασάλο ξεκαθάρισε ότι ο Περέιρα και τη νέα χρονιά θα μπορεί να ορίζει ξένους διαιτητές στα παιχνίδια που εκείνος κρίνει.

Άξια αναφοράς, η δήλωση του υπευθύνου εθνικών ομοσπονδιών της FIFA ότι σταδιακά πρόκειται να αποχωρήσουν οι διεθνείς ομοσπονδίες από την επιτήρηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα όσα ειπώθηκαν στη… συνέντευξη Τύπου του κ. Βασάλο με την παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ

Αρχικά ο Βαγγέλης Γραμμένος ανέφερε: «Η σημερινή συνέντευξη του κ. Βασάλο γίνεται, διότι εκτέθηκε όλη η πορεία της ΕΠΟ στη FIFA και τα αποτελέσματα που υπήρξαν. Θα ήθελε σήμερα να σας τα ανακοινώσει. Του δίνω ευθύς αμέσως το λόγο για να μεταφέρει τα αποτελέσματα από τη συνεδρίαση των Ομοσπονδιών της FIFA».

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο κ. Βασάλο: «Σας ευχαριστώ… Καλημέρα σε όλους σας και λυπάμαι για την αργοπορία που είχαμε. Περιμένατε καιρό κάποια νέα. Προτού πω για την επιστολή της κ. Σαμούρα εκ μέρους των FIFA / UEFA για την ΕΠΟ, θέλω να σας πω ότι είχαμε βάλει την Επιτροπή Παρακολούθησης για να βελτιώσουμε την κατάσταση και να σταματήσουμε τις παρεμβάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είχαμε τις εκλογές και οι δύο διεθνείς Ομοσπονδίες συνέχισαν να στηρίζουν τον κ. Γραμμένο. Πιστεύαμε πως θα ήταν το καλύτερο δυνατό να στηρίζουμε την διοίκηση αυτή. Δύο χρόνια μετά μπορούμε να δούμε βελτίωση. Όμως πρέπει να παρατηρήσουμε ότι υπάρχει χώρος για βελτίωση και άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν».

Για την ΕΠΟ και τον Βαγγέλη Γραμμένο ανέφερε: «Τους τελευταίους μήνες έχουμε κάνει τρεις συναντήσεις. Έγιναν για συγκεκριμένα θέματα, προκειμένου να υπάρξει σταθερότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θέματα για τη διοίκηση, τη διαιτησία, το κομμάτι της επικοινωνίας, την επιβολή ποινών και τα θέματα της βίας. Αυτά κουβεντιάσαμε. Η ατζέντα παραμένει η ίδια και έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Τα τελευταία 2,5 χρόνια προσπαθήσαμε να πάμε μπροστά. Κοιτάμε τώρα την 3η χρόνια και στηρίζουμε την διοίκηση αυτή για να δούμε αποτελέσματα».

Για τα σημαντικά θέματα που προέκυψαν: «Δεν επεμβαίνουμε στα εσωτερικά ζητήματα παρόλο που υπήρχαν θέματα όπως ο τελικός του Κυπέλλου και η περίπτωση Τσαχειλίδη».

Για τον ρόλο του κ. Φούσεκ: «Έχει πάντα μεγάλη σημασία η αυτονομία των αποφάσεων από την πλευρά της Ομοσπονδίας. Δώσαμε μεγάλη στήριξη στην διοίκηση της ΕΠΟ. Διαβάζουμε πως ο κ. Φούσεκ μπορεί να είναι πάνω από τον Γραμμένο. Δεν είναι έτσι αλλά δεν είμαστε εδώ για να τρώμε παγωτό και να κοιμόμαστε. Ξαναλέω σε ένα τοξικό περιβάλλον όλα αυτά. Οι FIFA και UEFA έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και έχουν στηρίξει οικονομικά και όπως αλλιώς μπορούν την ΕΠΟ για να φτιαχτούν οι δομές και να λειτουργεί ακόμα πιο καλά η διαιτησία».

Για την παρουσία των κ.κ. Περέιρα και Χούμπελ: «Δουλεύουμε και σε άλλα πράγματα για να ανέβει το επίπεδο της διαιτησίας. Έχουμε φέρει έναν ειδικό που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Η ΕΠΟ θα ακολουθεί τη καθοδήγηση του και τις συμβουλές του. Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα λήξει 31/7/2019 ωστόσο ο κ. Χούμπελ θα παραμείνει ως διεθνής παρατηρητής με συμβουλευτικό λόγο μέχρι καλοκαίρι του 2020».

Καταλήγοντας, ο κ. Βάσαλο ανέφερε: «Θα χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες των υπολοίπων μελών σε άλλες χώρες όπου υπάρχουν προβλήματα όπως στην Ελλάδα. Αυτό θα επιφέρει σταδιακή υποχώρηση των ξένων ομοσπονδιών από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μια στρατηγική εξόδου, εκτός αν στους επόμενους μήνες υπάρξει κάποια κρίση.

Κρίση όπως παραβίαση καταστατικού ή άλλες καταστάσεις που αφορούν διαιτησία και αυτονομία της ΕΠΟ. Όλα αυτά είναι αποφάσεις, δεν τίθενται προς συζήτηση. Έρχομαι με αποφάσεις που έχουν ληφθεί στη Ζυρίχη. Έχει σημειωθεί πρόοδος σε πολλά επίπεδα αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος. Είναι μια ευκαιρία να δείξετε στον κόσμο ότι η ΕΠΟ μπορεί να διαχειριστεί τα του οίκου της, τον επόμενο χρόνο».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις