Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θετικό τεστ για ΠΑΟΚ πριν τη Βασιλεία! Νίκησε με ανατροπή την Ντε Γκράαφσαπ

Θετικό τεστ για ΠΑΟΚ πριν τη Βασιλεία! Νίκησε με ανατροπή την Ντε Γκράαφσαπ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο, λίγες μέρες πριν από τα παιχνίδια με τη Βασιλεία για τα προκριματικά του Champions League. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου επικράτησε της ολλανδικής Ντε Γκράαφσαπ με 2-1 κι ολοκλήρωσε με νίκη τον κύκλο των φιλικών του, στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στην Ολλανδία.

Με θετικό τρόπο ολοκλήρωσε τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας του στην Ολλανδία ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε της ολλανδικής Ντε Γκράαφσαπ με 2-1  στην πρόβα τζενεράλε του για παιχνίδια με τη Βασιλεία για τα προκριματικά του Champions League.

Στο τελευταίο του φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ήταν πολύ καλή επιθετικά, ωστόσο σ’ ακόμα ένα παιχνίδι παρουσίασε τα γνωστά αμυντικά κενά.

Ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ξεκίνημα του αγώνα. Το σουτ του Βιεϊρίνια στο 6′ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Ελ Ντε Μαντί, ενώ στο 24′ ο Πρίγιοβιτς δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από ασταθή επέμβαση του τερματοφύλακα της ολλανδικής σε φάουλ του Βιερίνια.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Ολλανδοί ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ με τον Τόμασεντ στο 33’, ο οποίος πλάσαρε κάτω από σώμα του Πασχαλάκη. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς έκαναν την ανατροπή μέσα σε λίγα λεπτά, φέρνοντας τούμπα το παιχνίδι (2-1) πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τέρματα των Μάτος και Πρίγιοβιτς, έπειτα από ασίστ του Πέλκα.

Στο 35′, μετά από κόρνερ του Πέλκα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μάτος με δυνατό σουτ έκανε το 1-1, ενώ στο 44′ ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έβγαλε τον Πρίγιοβιτς φάτσα με τον Ελ Ντε Μαντί. Ο Σέρβος τερμαοφύλακας τον πέρασε κι έκανε το 2-1.

Να σημειωθεί ότι στο 60′ η κατάσταση λίγο έλειψε να ξεφύγει.  Ο Πέλκας ήρθε στα χέρια μ’ έναν παίκτη της ολλανδικής ομάδας, έπειτα από ένα μαρκάρισμα του δεύτερου. Τελικά επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι με την ένταση να εκτονώνεται και το παιχνίδι να συνεχίζεται κανονικά.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα (43′ Μιχόγεβιτς), Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (59′ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς.

Ντε Γκράαφσαπ (Χενκ Ντε Γιονκ): Ελ Ντε Μαντί, Φαν Ντε Πάβερτ, Λ. Νιούπορτ, Τόμασεντ,  Μιέχεμ, Αμπένα, Φετ, Σεράρενς, Σ. Νιούπορτ, Χαμνταουί.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις