Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Βαλβέρδε: Ο πρώτος που απολύεται από την Μπαρτσελόνα μετά από 17 χρόνια!

Βαλβέρδε: Ο πρώτος που απολύεται από την Μπαρτσελόνα μετά από 17 χρόνια!
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποχώρησε από τη Μπαρτσελόνα, με τον Κίκε Σετιέν να παίρνει τη θέση του και έγινε έτσι ο πρώτος προπονητής που απολύουν οι “μπλαουγκράνα” μέσα στη σεζόν έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια.

Παρελθόν από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα αποτελεί και επίσημα από τις 13/1 ο Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον Κίκε Σετιέν να είναι ο διάδοχός του. Ο Βάσκος προπονητής έγινε έτσι ο πρώτος που απολύεται από τη διοίκηση των “Καταλανών” μεσούσης της σεζόν, ύστερα από 17 χρόνια.

Τότε, τον Ιανουάριο του 2003, ήταν ο Λουίς Φαν Χάαλ που είχε οδηγηθεί στην πόρτα της εξόδου καθώς η Μπαρτσελόνα πραγματοποιούσε απογοητευτική πορεία και βρισκόταν μόλις τρεις βαθμούς πάνω από την ζώνη υποβιβασμού.

Όλοι οι προπονητές που κάθισαν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα από τότε μέχρι τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αποχώρησαν μετά την ολοκλήρωση της σεζόν, με εξαίρεση φυσικά τον αείμνηστο Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος είχε αποχωρήσει οικειοθελώς εν μέσω της σεζόν λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Φρανκ Ράικαρντ, Πεπ Γκουαρδιόλα, Τάτα Μαρτίνο και Λουίς Ενρίκε ήταν οι υπόλοιποι που καθοδήγησαν την Μπαρτσελόνα όλο αυτό το διάσημα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις