Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Με βαριά καμπάνα κινδυνεύει ο Ολυμπιακός! Αφαίρεση βαθμών, τιμωρία έδρας και πρόστιμο!

Με βαριά καμπάνα κινδυνεύει ο Ολυμπιακός! Αφαίρεση βαθμών, τιμωρία έδρας και πρόστιμο!

Δύσκολα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό, μετά τα επεισόδια των οπαδών του στο «Καραϊσκάκης». Οι Πειραιώτες κινδυνεύουν ακόμη και με αφαίρεση βαθμών.

Στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» εισέβαλαν περίπου 50 οπαδοί του Ολυμπιακού, εξαγριωμένοι μετά την ήττα της ομάδας τους με 2-1 από την ΑΕΚ και επιτέθηκαν με καδρόνια και φωτοβολίδες στους άνδρες της αστυνομίας.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είχαν μόλις αποσυρθεί στα αποδυτήρια, όταν οπαδοί από την κερκίδα της Θύρας 7 εισέβαλαν στο γρασίδι, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν επεισόδια και συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόντουσαν κοντά στον πάγκο της Ένωσης.

Οι άνδρες των ΜΑΤ χρειάστηκε να κάνουν χρήση δακρυγόνων, ενώ μετά από 2-3 λεπτά υποχώρησαν προς τη φυσούνα. Τα επεισόδια αυτά -εις βάρος αστυνομικών- μπορεί να προκαλέσουν βαριά τιμωρία για την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών, ποινή κεκλεισμένων των θυρών από 2-4 αγωνιστικές και πρόστιμο έως 250.000 ευρώ .

Το άρθρο 15 παρ. 4 του πειθαρχικού κώδικα αναφέρει τα εξής:

“4. Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.

Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται τρείς (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα.

γ) Σε περίπτωση υποτροπής των ως άνω περιπτώσεων α΄ και β, σε επόμενο αγώνα της ομάδας την ίδια αγωνιστική περίοδο, οι επιβληθείσες ποινές διπλασιάζονται”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις