Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Βαρύ πένθος στη Λέστερ – Επιβεβαίωσαν τον θάνατο του ιδιοκτήτη της

Βαρύ πένθος στη Λέστερ – Επιβεβαίωσαν τον θάνατο του ιδιοκτήτη της

Δυστυχώς οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν. Ο ιδιοκτήτης της Λέστερ, Βιτσάι Σριβανταναπράμπα, επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο που έπεσε έξω από το γήπεδο της αγγλικής ομάδας κι είναι νεκρός.

Ο ιδιοκτήτης της Λέστερ βρήκε ακαριαίο θάνατο, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου του στο πάρκινγκ του King Power Stadium, μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τη Γουέστ Χαμ, για τη δέκατη αγωνιστική της Premier League.

Η αγγλική ομάδα, αρκετές ώρες αργότερα από το συμβάν, επιβεβαίωσε την τραγική είδηση, βυθίζοντας στο πένθος το αγγλικό ποδόσφαιρο κι όχι μόνο.

“Επιβεβαιώνουμε πως ο πρόεδρός μας, Βιχάι Σριβανταναπράμπα, ήταν μεταξύ εκείνων που έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο το βράδυ”, αναφέρει η επίσημη ενημέρωση της Λέστερ, η οποία γνωστοποίησε ακόμα ότι άλλα τέσσερα άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο έχασαν τη ζωή τους.  Πρόκειται για τους Nursara Suknamai και Kaveporn Punpare (μέλη της εταιρίας του Βιτσάι Σριβανταναπράμπα), ο πιλότος του ελικοπτέρου Eric Swaffer και η επιβάτιδα Izabela Roza Lechowicz.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Λέστερ

“Με μεγάλη απογοήτευση και μαζεύοντας τα κομμάτια της καρδιάς μας επιβεβαιώνουμε ότι ο πρόεδρος της ομάδας, Βιτσάι Σριβανταναπράμπα, ήταν ανάμεσα σε αυτού που έχασαν τις ζωές τους με τραγικό τρόπο το απόγευμα του Σαββάτου όταν το ελικόπτερο που μετέφερε εκείνον και άλλους τέσσερις έπεσε ακριβώς έξω από το “King Power Stadium”. Κανένας από τους πέντε επιβαίνοντες δεν επέζησε.

Οι σκέψεις όλων στο σύλλογο είναι στην οικογένεια του Βιτσάι Σριβανταναπράμπα και τις οικογένειες όλων όσων επέβαιναν στο ελικόπτερο σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Στο πρόσωπο του Βιτσάι Σριβανταναπράμπα ο κόσμος έχασε έναν σπουδαίο άνδρα. Έναν άνθρωπο με καλοσύνη, γενναιοδωρία, η ζωή του οποίο καθορίστηκε από την αφοσίωσή του στην οικογένεια του και σε όσους καθοδηγούσε με μεγάλη επιτυχία. Η Λέστερ ήταν μία οικογένεια κάτω από την καθοδήγηση του. Είναι μία οικογένεια η οποία θα συνεχίσει το έργο του και θα διατηρήσει το το όραμα του για το σύλλογο το οποίο είναι τώρα η κληρονομιά του.

Ένα βιβλίο για συλληπτήρια θα ανοίξει στο King Power Stadium την Τρίτη (30/10) για όσους φιλάθλους θέλουν να αποτείνουν φόρο τιμής και θα παραδοθεί στην οικογένεια του Βιτσάι Σριβανταναπράμπα. Όσοι δεν μπορούν να επισκεφτούν το King Power Stadium θα μπορούν να το κάνουν διαδικτυακά σε σχετική ενότητα της ιστοσελίδας της ομάδας”.

 

Ο 60χρονος Ταϊλανδός επιχειρηματίας είχε κερδίσει την αγάπη των φίλων της Λέστερ, μιας κι αγόρασε την ομάδα τον Αύγουστο του 2010, και κατάφερε να την οδηγήσει μέχρι την κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος το 2016.

Να σημειωθεί ότι, όπως ενημέρωσε η Λέστερ,  οι αγώνες της πρώτης ομάδας με την Σαουθάμπτον για το Κύπελλο Αγγλίας και εκείνος της ακαδημίας με τη Φέγενορντ οι οποίοι ήταν προγραμματισμένοι για την Τρίτη (30/10) αναβλήθηκαν.

Σοκάρουν οι εικόνες του κατεστραμμένου ελικοπτέρου

Σοκάρουν οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και δείχνουν εντελώς κατεστραμμένο το ελικόπτερο, που λίγη ώρα νωρίτερα, είχε απογειωθεί μέσα από το γήπεδο της Λέστερ, μετά το τέλος του εντός έδρας του αγώνα.

Η αστυνομία δεν είχε επιβεβαιώσει ακόμη τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας, ωστόσο οι οπαδοί της Λέστερ είχαν ήδη αρχίσει να θρηνούν για τον πρόεδρο που τους έφερε τον ανεπανάληπτο τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ το 2016, πηγαίνοντας την επόμενη μέρα έξω από το γήπεδο για να αφήσουν λουλούδια και αντικείμενα στη μνήμη του.

Η αποχώρηση του ελικοπτέρου πάντως, έγινε σε live μετάδοση από το γήπεδο κι έκανε τον γύρο του διαδικτύου, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ακούστηκε στην εκπομπή BT Sport και ο ήχος της πτώσης και της σύγκρουσης με το έδαφος. Τραγική ειρωνεία, οι οικοδεσπότες της εκπομπής έκαναν πλάκα κατά την απογείωση, για το που θα πάει βρίσκεται το ελικόπτερο σε λίγη ώρα.

https://twitter.com/farahodhiambo/status/1056336524567044097

Η ήχος της συντριβής

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις