Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Βασιλειάδης: “Δείχνει ότι θα προχωρήσει το πρότζεκτ του Βοτανικού!”

Βασιλειάδης: “Δείχνει ότι θα προχωρήσει το πρότζεκτ του Βοτανικού!”
ΦΩΤΟ intime

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης έδωσε μεγάλη συνέντευξη για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα και στάθηκε στα ζητήμα των γηπέδων της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Το θέμα του Βοτανικού έχει επανέλθει για τα καλά στο προσκήνιο του Παναθηναϊκού και το θετικό “κλίμα” από όλες της πλευρές, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά και από την κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης έκανε για ένα πρότζεκτ που μπορεί να προχωρήσει άμεσα για τους “πράσινους”, στη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.

 

Για την «είσοδο» του ποδοσφαίρου στην τοπική αυτοδιοίκηση (Πειραιά, Βόλο και Νέα Φιλαδέλφεια): «Επιβεβαιώνει την άποψη μας ότι ο χώρος του επαγγελματικού αθλητισμού απαρτίζεται από ανθρώπους που αποκτούν δύναμη και θέλουν να χρησιμοποιήσουν τον αθλητισμό για άλλους λόγους, για άλλους σκοπούς πλην του αθλητισμού. Απλώς δόθηκε το μήνυμα πιο εμφατικά ίσως, είναι η παθογένεια που κρατά τον επαγγελματικό αθλητισμό χαμηλά, δεν ενδιαφέρονται για το ίδιο το προϊόν. Θα πρέπει να βγάζουν λεφτά από αυτό οι επιχειρηματίες που ασχολούνται αλλά δεν ενδιαφέρονται. Προσπαθήσαμε τέσσερα χρόνια να βάλουμε κάποιους κανόνες, να αλλάξουμε το τοπίο, να εκσυγχρονίσουμε ένα κακό πλαίσιο, η αλήθεια είναι πως έχουμε ένα περιβάλλον το οποίο είναι σχετικά καλύτερο από το παρελθόν, έχουμε τις ξένες συνομοσπονδίες στο πλάι μας, κάναμε κάθε προσπάθεια ώστε να διασφαλίσουμε πως θα φύγουν οι σκιές… Πρέπει να ομολογήσουμε ότι υπήρξαν καθυστερήσεις όπως το VAR ας πούμε το οποίο όλοι το ήθελαν αλλά κανείς δεν αναλάμβανε να το υλοποιήσει. Και ελπίζουμε πως και από την επόμενη χρονιά και με την αναδιάρθρωση θα έχουμε ένα νέο προϊόν το οποίο όμως οι συμμετέχοντες θα πρέπει να το προστατεύουν να το θωρακίσουν για να παράγει τα έσοδα και γι αυτούς αλλά και για μας σαν ελληνικό δημόσιο».
Για το ενδεχόμενο δημιουργίας γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό: «Οι συζητήσεις για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις και όλες οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, μπορεί λόγω εκλογών αυτά να φαίνονται πολύ περισσότερο αλλά ήταν βασική μας επιδίωξη να μπορέσουμε να λύσουμε γηπεδικά προβλήματα σοβαρά που είχαμε γιατί πιστεύουμε πως ένας από τους τρόπους για να αντιμετωπίσεις και τη βία είναι να έχεις αξιόλογες και οικονομικά βιώσιμες που να δημιουργούν και οικονομική δραστηριότητα γύρω από αυτές.
Για το γήπεδο της ΑΕΚ βρέθηκε λύση στο ποδόσφαιρο, για τον Παναθηναϊκό υπάρχει μια πολύ μεγάλη συζήτηση, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα, εμείς προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο και ανάλογα και το είδος του προβλήματος να βοηθήσουμε τον ιστορικό σύλλογο, μας ενδιαφέρει να βρει μια λύση για το γηπεδικό του που να είναι προς το συμφέρον της ΠΑΕ αλλά και του ίδιου του δημοσίου. Συζητούσαμε το Athens Alive, είναι πολύ χρονοβόρο και πολύ περίπλοκο μέσα σε ένα πλαίσιο μιας ανάπλασης που χρειάζεται οπωσδήποτε ο χώρος του Ολυμπιακού Σταδίου.
Ο Βοτανικός ήταν μια λύση πιο απλή με δεδομένο ότι μετά και το τέλος των δικαστικών προσφυγών οι οποίες ήρθαν και ρύθμισαν μια κανονικότητα και έβαλαν τους όρους για να γίνουν εκεί οι όποιες παρεμβάσεις θα μπορούσε να είναι εφικτή με πολλούς αστερίσκους. Για μας είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί έρχεται να κουμπώσει με τις παρεμβάσεις που έχουμε στο μυαλό μας για το κέντρο της Αθήνας, σας θυμίζω προ ημερών έγινε η παρέμβαση για τα προσφυγικά, στο πλαίσιο της ενοποίησης του χώρου της Λ. Αλεξάνδρας, θα ήταν καλό να προχωρούσε και το πρότζεκτ του Βοτανικού, δείχνει ότι είναι σε έναν καλό δρόμο για να προχωρήσει, δυστυχώς λόγω των εκλογών υπάρχει μια διαδικασία παγώματος, νομίζω πως είναι μια καλή λύση για την πόλη της Αθήνας και για τον Παναθηναϊκό.
Για το γήπεδο της ΑΕΚ στα Λιόσια: «Ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει ένα όραμα για την ομάδα του και για την περιοχή ολόκληρη, εμείς έχουμε σκοπό την πλήρη αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων με στόχο να μην επιβαρύνεται το ελληνικό δημόσιο και να υπάρχουν και έσοδα που θα γυρνάνε πίσω στον αθλητισμό. Εχουμε φτιάξει το Κέντρο Ιστιοπλοΐας στην Καλλιθέα κάνοντας μια πολύ μεγάλη διοργάνωση πριν από μερικές εβδομάδες και έχουμε δημιουργήσει ένα από τα καλύτερα σποτ της Ευρώπης με ελάχιστα χρήματα και ήδη αποδίδει καρπούς. Ξανα ανοίξαμε το κωπηλατικό κέντρο στο Γιάννενα και σε λίγους μήνες έχουμε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, την πρώτη μεγάλη διοργάνωση μετά από 17 χρόνια.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε μια εγκατάσταση όπου είχαν μεταφερθεί οι ομοσπονδίες των μαχητικών αθλημάτων και δημιουργούσε μόνιμα κάθε χρόνο ένα χρέος 500.000- 600.000 και δεν δημιουργούσε τις συνθήκες ανάπτυξης των μαχητικών αθλημάτων. Εμείς μ αυτή την συμφωνία που έχει βγει ο οδικώς χάρτης για να την ολοκληρώσουμε θα πετύχουμε και τα έξοδα αυτά να τα αναλάβει η ΚΑΕ ΑΕΚ συν το ενοίκιο που θα εισπράττει από την ΚΑΕ με βάση το νόμο, διασφαλίζοντας ότι δεν πετάμε έξω τις ομοσπονδίες. Θα μεταφερθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο με έξοδα της ΚΑΕ ΑΕΚ, το ποδηλατοδρόμιο, έξω από την πίστα, θα μετατραπεί σε γήπεδο για τα αθλήματα αυτά με έξοδα της ΚΑΕ ΑΕΚ, είναι μια επωφελής συμφωνία και για το ελληνικό δημόσιο και για την ΑΕΚ και για τις ομοσπονδίες που αποκτούν μια ενότητα με τον υπόλοιπο αθλητικό κόσμο. Σας θυμίζω πως πλέον έχουμε και μια νέα φουρνιά αθλητικών στην πάλη. Προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις για το γηπεδικό για όλες τις ομάδες, η συζήτηση είχε πάει και στο ΣΕΦ αλλά δεν προχώρησε, θέλουμε όλες οι ομάδες μας να μπορούν να δημιουργούν ένα αθλητικό χώρο που να τις καθιστά βιώσιμες και για μας να έρχονται περισσότερα έσοδα σαν δημόσιο με κάθε τρόπο.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως οι Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις δεν ανήκουν στην Γενική Γραμματεία οπότε χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις… Ο περιβάλλοντας χώρος του ΣΕΦ ο οποίος γίνεται κοιτίδα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έγινε με νομοθετική ρύθμιση για να ξαναγυρίσουν από το ΤΑΥΠΕΔ σε μας, το ίδιο έγινε και με το Λιοσίων. Βγάζουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα για τις ανάγκες του ΟΑΚΑ, του συνόλου του αθλητικού κέντρου για να δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται και τι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν, ξεκινάει η διαδικασία για να γίνει η μελέτη και για το στέγαστρο Καλατράβα και γενικά το Ολυμπιακό Στάδιο.
Για την κόντρα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, την αποχώρηση των «ερυθρόλευκων» και το εάν υπήρχε δυνατότητα παρέμβασης από την Πολιτεία: «Εμείς όποια παρέμβαση μπορούσαμε να κάνουμε, την κάναμε παρότι και εγώ προσωπικά κατακρίθηκα για τις λεγόμενες παρεμβάσεις, κάλεσα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο γραφείο μου, ζήσαμε καταστάσεις που δεν τιμούν τον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό, έγιναν παρεμβάσεις από το σύνολο των ομάδων του ΕΣΑΚΕ για να βρεθεί μια λύση, αλλά στο τέλος είδαμε ότι δεν μπορείς να αποτρέψεις κάποιον από το να πάει να πέσει πάνω σε έναν τοιχο αν έχει αποφασίσει να γίνει αυτό το πράγμα. Τα περιθώρια παρέμβασης τα δικά μας δεν είναι απεριόριστα, όπως και στο ποδόσφαιρο οι παρεμβάσεις που έγιναν ή θέλαμε να γίνουν, έγιναν όχι από την κυβέρνηση – γιατί αυτός είναι ο πυρήνας του αυτοδιοίκητου – έγιναν από την ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, η FIBA δεν ήταν διατεθειμένη να παρέμβει, η ελληνική ομοσπονδία δεν πήρε καμία απολύτως πρωτοβουλία και είδαμε όλα αυτά τα φαινόμενα ευτελισμού του ίδιου του πρωταθλήματος.
Τώρα από κει και πέρα εμείς ήμασταν εδώ και το χα πει όποτε μας ζητηθεί να παρέμβουμε για να βρεθεί λύση, αλλά να υπάρχει βούληση για να βρεθεί μια πραγματική λύση όχι σαν δικαιολογία, νομίζω πως έχουμε πολλά επεισόδια μπροστά μας ακόμη στο θέμα του μπάσκετ. Αν μιλάμε για νομοθετικές παρεμβάσεις και δεν ξέρω τι έχει ο καθένας στο μυαλό του γιατί ο νομοθέτης μπορεί να κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις, η μόνη παρέμβαση που θα μπορούσαμε να κάνουμε για την αναδιάρθρωση που συζητάμε κλπ. κάτι που ενόψει εκλογών είναι εξαιρετικά δύσκολο – είναι να τροποποιήσουμε τον νόμο ως προς το από πότε μπορούν να ισχύσουν οι αλλαγές, να μην είναι από την μεθεπόμενη σεζόν αλλά από την επόμενη σεζόν αλλά οτιδήποτε άλλο αφορά το ίδιο το μπάσκετ, την ομοσπονδία και τον ΕΣΑΚΕ, δεν μπορείς να νομοθετήσεις ποιος θα είναι που ή ποιος ανεβαίνει και ποιος πέφτει, αυτό νομίζω ήταν ξεκάθαρο και στο θέμα του ποδοσφαίρου. Εμείς έχουμε συγκεκριμένο τρόπο και περιθώριο παρέμβασης, ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα προστατεύσουν το ίδιο το προϊόν».
Για τα έργα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση: «Η ΓΓΑ όπως νομίζω το σύνολο της κυβέρνησης αποφάσισε και ακολούθησε μια συγκεκριμένη πολιτική αδιαφορώντας -κάτι που για πρώτη φορά συνέβη στην ιστορία του σύγχρονου κράτους – για τις κομματικές επιλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ξεκινήσαμε με ένα πολύ μικρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το οποίο μετά βίας άγγιζε τα 3 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει φτάσει πλέον στα δέκα εκατομμύρια ευρώ και με ειδικά χρηματοδοτικά εργαλεία που φτιάξαμε – είτε με το υπουργείο εσωτερικών με το πρόγραμμα Φιλόδημος είτε ακόμη και με το υπουργείο Ναυτιλίας – με σκοπό να μπορέσουμε να κάνουμε έργα ουσίας για τις τοπικές κοινωνίες πέρα από τις φαραωνικές λογικές, να κάνουμε παρεμβάσεις επιδιορθώνοντας υπάρχουσες εγκαταστάσεις, δημιουργώντας καινούργιες μικρές και ευέλικτες μέσα σε αστικούς ιστούς ή σε απομακρυσμένες περιοχές που είχαν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες, δίνοντας χρήματα για αυλές σχολείων που θέλαμε να τις μετατρέψουμε σε χώρους άθλησης και κοιτίδες αθλητικής κοινότητας και ζωής, τρέχουμε πάνω από 215 έργα με το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και με το πρόγραμμα «Φιλόδημος» έχουν ενταχθεί ήδη πάνω από 200 καλύπτων τας σχεδόν το σύνολο των αιτημάτων που είχαμε από τους δήμους. Και εδώ θα θελα να διευκρινίσω κάτι, ήταν πολύ σημαντικό να είναι οι δήμοι έτοιμοι και να μας φέρνουν μελέτες, εμείς προσπαθήσαμε ότι μελέτη μας έρχεται να μπορούμε να την υλοποιούμε, να βρίσκουμε τρόπο με οποιοδήποτε εργαλείο να την χρηματοδοτούμε, αυτό κάναμε.
Βέβαια, υπήρξαν πολλοί που διαμαρτυρόταν γιατί γίνονται έργα κάπου και δεν γίνονται κάπου αλλού. Κάναμε ότι μελέτη μας ήρθε. Είχα κατηγορηθεί στη Βουλή σε μια επιτροπή από κάποιον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν έχουν γίνει έργα π.χ στην Ευρυτανία και εκεί η απάντησή μου ήταν ότι υλοποιήσαμε κάθε μελέτη που μας ήρθε και από τον νομό δεν μας ήρθε καμία μελέτη… Υπάρχει μια απάντηση από τους δήμους ότι δεν έχουν υπηρεσίες, δεν είναι οργανωμένοι, υπάρχουν τρόποι να κάνεις μελέτες αλλά σε κάθε περίπτωση – και εδώ ήταν το πολιτικό ευτράπελο – την ίδια στιγμή ένας δήμαρχος να λέει ‘δεν έχω υπηρεσία δεν έχω ανθρώπους να μου φτιάξουν μια μελέτη και την ίδια στιγμή να είναι κατά της κατάκτησης των προσλήψεων μία προς μία για το δημόσιο και να είναι υπέρ του 1 προς 5, αυτό που στηρίζει δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, δηλαδή από τη μία να παραπονιέται για την προβληματική κατάσταση που ζει ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών και τώρα που βγαίνουμε από τα μνημόνια και αυτό μπορεί να διορθωθεί να έρχεται να λέει όχι δεν θέλω να γίνουν προσλήψεις αλλά την ίδια στιγμή να ‘θέλω και κόσμο να έρθει να δουλέψει για μένα’. Ε και τα δύο μαζί δεν γίνονται. Είναι ο τρόπος που ένα μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων της Νέας Δημοκρατίας μπήκαν σε μια λογική να κοροϊδέψουν τους πολίτες».
Για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αν έχουν εντοπιστεί τα αίτια της ήττας: «Γίνονται οι αναλύσεις και στα κομματικά όργανα, η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε τις εθνικές εκλογές, δεν έχει νόημα να μπούμε σε μια διαδικασία εσωστρέφειας αυτή την περίοδο, η άποψή μου είναι σαφής και την έχω διατυπώσει πολλές φορές αυτά τα χρόνια, ο κόσμος ήταν κουρασμένος από μια πολύ μακρά περίοδο κρίσης και μνημονίων, κουρασμένος από τις αλλαγές που έγιναν στη ζωή του, από τη μείωση των εισοδημάτων του, από την έλλειψη ελπίδας. Εμείς κάναμε έναν δύσκολο συμβιβασμό, υπογράψαμε μνημόνιο, στραφήκαμε ξανά στον ελληνικό λαό να μας δώσει νομιμοποίηση να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε μια συμφωνία και να βγάλουμε την χώρα έξω από το μνημόνιο, το καταφέραμε αυτό, ξεκινήσαμε από τον Σεπτέμβρη με αφετηρία την ΔΕΘ και την τυπική έξοδό μας από τα μνημόνια να προσπαθούμε να αλλάξουμε το μείγμα της πολιτικής.
Δεν θα συμφωνήσω ότι δεν υποστηρίχθηκε το παράλληλο πρόγραμμα σθεναρά, φτιάξαμε δίχτυα ασφαλείας, πράγματα που αυτή την στιγμή θεωρούνται δεδομένα πριν από τέσσερα χρόνια θεωρούνταν δεδομένο ότι τα σχολεια μας θα ξεκινήσουν κανονικά στις 11 Σεπτέμβρη με βιβλία και δασκάλους, δεν ήταν δεδομένο πριν από τέσσερα χρόνια. Ετυχε να παρακολουθήσω έναν διάλογο σε ένα σχολείο που να παραπονιούνται οι γονείς γιατί άργησε να ξεκινήσει το πρόγραμμα κολύμβησης, πριν από τέσσερα χρόνια δεν είχαμε βιβλία, ποια κολύμβηση; Που έχει πολλά θέματα το πρόγραμμα αυτό και δίνουμε μάχη. Το νοσοκομείο της Λευκάδας υπολείπεται σε γιατρούς, η αλήθεια είναι αυτή αλλά το 2014 είχε 19 γιατρούς τώρα έχει 42 γιατρούς, δεν έχει τους 80 που ενδεχόμενα θα έπρεπε να έχει και θα μπορέσει να τους έχει το επόμενο διάστημα εφόσον υλοποιηθεί η πολιτική του 1 προς 1 και εφόσον γίνουν διαγωνισμοί που νομίζω ότι αυτό δεν είναι δεδομένο σε περίπτωση αλλαγής κυβέρνησης και είναι από αυτά που κρύβει η ΝΔ για την επόμενη μέρα, επιμελώς το κρύβει αλλά το έχει πει ξεκάθαρα… Γίνανε πολλά πράγματα αυτή την περίοδο, μπήκαν τα δίχτυα ασφαλείας, τα κοινωνικά επιδόματα γι αυτούς που δεν μπορούσαν να επιβιώσουν…
Καταλαβαίνω την κριτική από κομμάτι της λεγόμενης μεσαίας τάξης η οποία πήρε πάνω της πολύ μεγάλο βάρος της κρίσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά από την άλλη όταν έχεις ένα τόσο μεγάλο και εκτεταμένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας κάτω από το όριο της φτώχειας, για να προστατεύσεις την μεσαία τάξη θα πρέπει να δώσεις βάρος σ αυτούς να διασφαλίσεις την κοινωνική συνοχή γιατί χωρίς κοινωνική συνοχή δεν υπάρχει ούτε μεσαία τάξη ούτε τίποτα. Αυτό το πετύχαμε στα χρόνια της κρίσης, δεν πρόλαβε ο κόσμος να τα νιώσει στην τσέπη του ότι τα δημοσιονομικά, τα οικονομικά πάνε καλύτερα, δεν πρόλαβε να τα νιώσει, οι μειώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία ξεκίνησαν τώρα, οι 120 δόσεις για να μπορέσει να κάνει την επανεκκίνηση έγιναν τώρα και δεν έγιναν προεκλογικά τώρα, έχουμε κάποιες ημερομηνίες σταθμούς, είναι ο Αύγουστος του 2018 που βγαίνεις από τα μνημόνια και μπορείς να χαράξεις την δική σου πολιτική και το δεύτερο είναι 20η Απρίλιου που βγαίνουν  τα στατιστικά της Eurostat και δείχνουν ότι έχεις το δημοσιονομικό περιθώριο να κάνεις μεγαλύτερες ελαφρύνσεις. Και τι κάνεις σε κάθε κενό που δημιουργείται έρχεσαι και ελαφρύνεις την ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας που είναι η μεσαία τάξη, όμως η μεσαία τάξη και δεν πρόλαβε και ήταν και κουρασμένη, εννιά χρόνια ξύλο…
Παρόλα αυτά εγώ πιστεύω ότι στην ώρα της κρίσης όταν θα τεθούν τα δύο πολιτικά σχέδια για την επόμενη μέρα, με δύο πόλους τον συντηρητικό και τον προοδευτικό με την ατζέντα τους νομίζω πως στο τέλος όλοι θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και θα στηρίξουν την αριστερά, θα στηρίξουν τον προοδευτικό πόλο γιατί η κανονικότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι ελαστικές σχέσεις εργασίας, λιγότερο κράτος αλλά όχι με την έννοια της μείωσης δαπανών αλλά της μείωσης παροχών του κράτους προς τους πολίτες με ότι αυτό συνεπάγεται, με κατάρρευση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος με ότι αυτό συνεπάγεται όχι μόνο για τις επόμενες γενιές αλλά και τις προηγούμενες, πως θα βρεις λεφτά να δώσεις συντάξεις εάν μια χρηματοροή φύγει από το δημόσιο και πάει στον ιδιωτικό».
Για το που θα πρέπει να εστιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει το κλίμα: «Θα πρέπει με σαφήνεια να διατυπώσουμε την πρότασή μας για την επόμενη μέρα, όπως ξεκίνησε να διατυπώνεται από την διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης και μετά, το πώς οραματιζόμαστε εμείς την ανάπτυξη, να αναλύσουμε και το τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα γιατί αυτό δεν έγινε γνωστό στο κόσμο, για πάρα πολλούς λόγους και λόγω δικών μας λαθών αλλά να μην ξεχνάμε και έναν ανηλεή πόλεμο από τα μεγάφωνα που έρχονται κάθε φορά να διαφημίσουν το έργο που είναι τα ΜΜΕ, δεν υπήρχαν διαθέσιμοι πόροι, εννοώ ανθρώπινοι πόροι που να μιλήσουν για την ουσία, αυτό δεν έχει αλλάξει, είχε πάντα το μειονέκτημα για αυτό οφείλουμε όλοι μας κάθε μέλος του κόμματος και της κυβέρνησης να βγούμε να σαρώσουμε όλη την ελληνική επικράτεια, να μιλήσουμε με όλο τον κόσμο να τους πούμε τι έχουμε πετύχει και τι θέλουμε να κάνουμε γι αυτή τη χώρα, ποιο μονοπάτι έχουμε αποφασίσει να ακολουθήσουμε και να δείξουμε και ποιο είναι το άλλο μονοπάτι, αυτό που προτείνει η αντιπολίτευση η οποία επαίρεται ότι έρχεται στην κυβέρνηση, να δείξουμε ποιες είναι οι δύο πραγματικότητες που συγκρούονται…
Να ανοίξουμε τα αυτιά μας στο σύνολο του προοδευτικού κόσμου να κάνουμε τις ζυμώσεις, τις διεργασίες ως μεγαλύτερος, ο κατεξοχήν πόλος του προοδευτικού χώρου όπως φάνηκε στις ευρωεκλογές, να κάνουμε τις απαραίτητες ζυμώσεις έτσι ώστε ο χώρος αυτός να αποκτήσει ακόμη πιο στιβαρά χαρακτηριστικά. Δεν μένω στην διεύρυνση έτσι όπως επιχειρήθηκε που κατά τη γνώμη μου έχει επιτυχημένα χαρακτηριστικά, μένω στην προσπάθεια δημιουργίας μια πολιτικής κανονικότητας μετά την έξοδο από τα μνημόνια, μετά από μια οκταετία που η βασική πολιτική ατζέντα ήταν μνημόνιο – αντιμνημόνιο με ότι στρεβλώσεις πολιτικές είχε το δίπολο αυτό, πάμε σε μια πολιτική πραγματικότητα που τίθενται τα κανονικά διλήμματα και οι πολιτικοί όροι, πρόοδος και συντήρηση, πάντα δίπολο ήταν και επειδή δεν αρνηθήκαμε ποτέ το δίπολο ήμασταν υπέρ της απλής αναλογικής ώστε να υπάρχουν όλες οι φωνές στο δίπολο την οποία απλή αναλογική δεν στήριξαν αυτοί που τώρα κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θέτει τα διλήμματα των δύο πόλων, το ΚΙΝΑΛ δηλαδή. Νομίζω πως στην πορεία προς τις εκλογές και εφόσον τα καταφέρουμε αυτά έχω την αίσθηση πως το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νικηφόρο.
Για το εάν υπάρχουν σχέδια που βρίσκονται σε ένα κάποιο στάδιο και θα παγώσουν εάν δεν βγει ξανά  ο ΣΥΡΙΖΑ: «Κάναμε πολύ μεγάλες παρεμβάσεις τις οποίες δεν είχαμε την αντιπολίτευση μαζί μας, σας θυμίζω την μεγάλη αλλαγή στον τρόπο εκλογής των ομοσπονδιών και την διοίκηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού με την απλή αναλογική, με την ποσόστωση φύλλου, έρχεται ως προπομπός για μεγαλύτερες αλλαγές που είχαμε σχεδιάσει να κάνουμε, υπήρξαν καθυστερήσεις αλλά και πολύ μεγάλα προβλήματα όταν παραλαμβάνεις αθλητικές εγκαταστάσεις που χρωστούν σε όποιον μιλάει ελληνικά, όταν παραλαμβάνεις μια ΓΓΑ που χρωστάει τα πριμ των αθλητών μια πενταετία πριν όταν παραλαμβάνεις ένα προϋπολογισμό κουτσουρεμένο και τον έχεις φτάσει στα 20 εκατ. συν τις έκτακτες χρηματοδοτήσεις. Προσπαθήσαμε να φέρουμε το πλαίσιο για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων της φυσικής αγωγής υπήρξε ένας πολύ έντονος διάλογος και διαμάχη θα έλεγα, νομίζω ότι όλοι έχουν καταλάβει ποιος έκανε λάθος τότε, ελπίζουμε ότι το επόμενο διάστημα θα νομοθετηθεί ορθά για τους πτυχιούχους. Θα μπορούσαμε να βρούμε μια λύση αλλά μας πρόλαβαν οι εκλογές, ελπίζω να γίνει το επόμενο διάστημα. Υπάρχει μια μεγάλη επεξεργασία και το επόμενο διάστημα θα κατατίθετο και το νέο καταστατικό της ΔΟΕ και για τους αθλητές με πρακτορείο ΟΠΑΠ που δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν στην διοίκηση των ομοσπονδιών».
Για το εάν θα κατέβει υποψήφιος στις εθνικές εκλογές: «Δεν έχουμε ορίσει ακόμη στον ΣΥΡΙΖΑ τα ψηφοδέλτια, έχω εκφράσει την επιθυμία να είμαι υποψήφιος στον νότιο τομέα της παλιάς Β’ Αθήνας, από κει και μετά έχουμε διεργασίες, έχουμε όργανα».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις