Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Βαθμολογία UEFA: Μια… ανάσα από Κύπρο η Ελλάδα λόγω Ολυμπιακού!

Βαθμολογία UEFA: Μια… ανάσα από Κύπρο η Ελλάδα λόγω Ολυμπιακού!

Ο Ολυμπιακός έστειλε την Ελλάδα σε… απόσταση αναπνοής από την Κύπρο στη βαθμολογία της UEFA.

Μία ανάσα από την Κύπρο βρίσκεται η Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA. Με την πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League, η χώρα μας έφτασε σε απόσταση αναπνοής από την προνομιούχα 15η θέση.

Η Κύπρος έχει 15.000 βαθμούς και ακολουθεί η Ελλάδα με 300 βαθμούς λιγότερους. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν 1000 βαθμούς (800 για την πρόκριση στους ομίλους και 200 για τη δεύτερη νίκη επί της Κράσνονταρ).

Η… μάχη Ελλάδας – Κύπρου θα συνεχιστεί αυτό το διήμερο. Ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει απόψε τον Άγιαξ στα πλέι οφ του Champions League, ο Απόλλων Λεμεσού κοντράρεται την Πέμπτη με την Αϊντχοφεν του Κώστα Μήτρογλου στα πλέι οφ του Europa League, ενώ την ίδια ημέρα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα προσπαθήσουν να δώσουν βαθμούς στην Ελλάδα μέσα απ’ τα παιχνίδια τους με Σλόβαν Μπρατισλάβας και Τράμπζονσπορ αντίστοιχα.

Να αναφέρουμε ότι η Κροατία και η Σερβία μπήκαν για τα καλά στο κόλπο για τη 15η θέση μετά τις προκρίσεις της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Ερυθρού Αστέρα αντίστοιχα στους ομίλους του Champions League.

Στόχος της Ελλάδας είναι να τερματίσει τουλάχιστον στη 15η θέση, προκειμένου από τη σεζόν 2021/22 να διατηρήσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν).

Στην περίπτωση όμως που η Ελλάδα παραμείνει στη 16η θέση στη βαθμολογία της UEFA, ή υποχωρήσει κι άλλο, θα χάσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο από τη σεζόν 2021/22 (θα εκπροσωπηθεί από μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League, καμία σε αυτά του Europa League 1 και τρεις σε αυτά του Europa League 2).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις