Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βαθμολογία UEFA: Οριστικά 15η η Ελλάδα! Τι ισχύει για τις επόμενες σεζόν

UEFA
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η ΑΕΚ έφυγε με τη “λευκή” ισοπαλία από την έδρα της Ντιναμό και χωρίς την πρόκριση για τους “16” του Europa League. Ο αποκλεισμός της Ένωσης αφήνει την Ελλάδα οριστικά στη 15η θέση στη φετινή κατάταξη της UEFA.

Μετά και τη νέα ισοπαλία της ΑΕΚ και τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Europa League, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, όσον αφορά τη θέση της Ελλάδας στη βαθμολογία της UEFA.

Η Ελλάδα ολοκληρώνει τη σεζόν μαζεύοντας 28.600 βαθμούς και μένοντας οριστικά στην 15η θέση της κατάταξης στην UEFA.

Για το νέο ποδοσφαιρικό έτος όμως, ισχύει ακόμα η 14η θέση που έχει. Ο πρωταθλητής θα μπαίνει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δευτεραθλητής θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ενώ ο Κυπελλούχος θα μπει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Αν, όμως, η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος, τότε το “καλό” εισιτήριο του Europa League θα πάει στην ομάδα που θα κατακτήσει την 3η θέση στη Superlegue.

Όσον αφορά τα δυο τελευταία “εισιτήρια”, οι ομάδες που θα τα κατακτήσουν θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Από τη μεθεπόμενη σεζόν όμως (2019/2020) η είσοδος στους ομίλους του Champions League θα είναι κάτι πολύ δύσκολο για τις ελληνικές ομάδες.

Τόσο ο πρωταθλητής όσο και ο δευτεραθλητής θα χρειάζονται τρεις προκρίσεις, προκειμένου να μπουν στους χρυσοφόρους ομίλους ( θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο).

Ο Κυπελλούχος θα ξεκινάει από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ ο τρίτος και ο τέταρτος θα αρχίζουν την προσπάθεια τυους από τον 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις