Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Βιεϊρίνια: Το αφιέρωμα στον «Captain Salonica»! Η πώληση, η επιστροφή, τα δάκρυα και η «αποθέωση»

Βιεϊρίνια: Το αφιέρωμα στον «Captain Salonica»! Η πώληση, η επιστροφή, τα δάκρυα και η «αποθέωση»

Το PAOK TV εξασφάλισε και παρουσίασε το αφιέρωμα της πορτογαλικής Ομοσπονδίας για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ… άνοιξε την καρδιά του.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια αναφέρθηκε στην πρώτη του αποχώρηση από τον ΠΑΟΚ τονίζοντας ότι δεν ήθελε να φύγει προτού ολοκληρωθεί η σεζόν. «Έπρεπε να με πουλήσει. Δεν ήθελα να φύγω! Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και μετά να αποχωρήσω, στο τέλος της σεζόν».

Σχετικά με την επιστροφή του στην ομάδα, ο αρχηγός του «δικέφαλου του Βορρά» τόνισε πως είχε πιο συμφέρουσες οικονομικά προτάσεις, επέλεξε τους Θεσσαλονικείς, λόγω της αγάπης που τρέφει για την ομάδα.

Επίσης, ο Βιεϊρίνια ανέφερε πως έκλαψε όταν συνειδητοποίησε πως δεν μπορεί να προσφέρει περισσότερα στον ΠΑΟΚ λόγω του τραυματισμού του, ενώ ξεχώρισε ως μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής του την στιγμή που τον αποθέωνε ολόκληρη η Τούμπα.

 

Μερικές από τις καλύτερες ατάκες του Βιεϊρίνια

«Ο μόνος τρόπος που είχε η ομάδα για να ξεχρεώσει ήταν να με πουλήσει. Τότε δεν ήθελα να φύγω. Ήταν στη μέση μιας σεζόν που τα πήγαινα πολύ καλά. Είχα στόχο να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της και να φύγω στο τέλος της σεζόν αλλά δυστυχώς δεν συνέβη έτσι.

Δεν επέστρεψα και για την αγάπη μου για τον ΠΑΟΚ. Θα έλεγα για την αγάπη μου για το σύλλογο και μόνο.  Είχα πιο συμφέρουσες οικονομικά προτάσεις, αλλά το συζήτησα με τη γυναίκα μου και αποφασίσαμε να γυρίσω.

Όταν ο κ. Σαββίδης ανέλαβε την ομάδα, οι φίλαθλοι άρχισαν να ονειρεύονται και να πιστεύουν περισσότερο ότι ο τίτλος θα μπορούσε να αποτελέσει πραγματικότητα.

Με πόνεσε περισσότερο από τον τραυματισμό να μην μπορώ να παίξω σε εκείνο το ματς (σ.σ. αναφέρεται στο τελευταίο εντός έδρας ματς του ΠΑΟΚ στο περσινό πρωτάθλημα, με τον Λεβαδειακό στην Τούμπα), όταν ήξερα ότι δεν θα μπορέσω να παίξω στο παιχνίδι των πανηγυρισμών για την κατάκτηση του τίτλου, γιατί έκανα μία από τις καλύτερες σεζόν στην καριέρα μου.

Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα μπορούσα να μπω μέσα ούτε καν για ένα λεπτό. Όταν μου είπαν να ετοιμαστώ να μπω, δεν το πίστευα! Δεν ήταν μόνο του ότι συμμετείχα σε ένα ματς που γράφονταν ιστορία για το σύλλογο, αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο, γιατί δεν πιστεύω ότι μέχρι τώρα έχει μπει κάποιος να αγωνιστεί με ρήξη χιαστών. Ήταν από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου και της ζωής αυτό που έζησα. 30.000 κόσμος να φωνάζει το όνομα μου. Είναι μία ημέρα που τη βάζω δίπλα με την κατάκτηση του EURO.

Εκεί δεν κλαίει μόνο αυτός που δεν αισθάνεται τίποτα! Εκεί, όλη αυτή η πίκρα, του να μην μπορώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου στον αγώνα, στον τελευταίο αγώνα των πανηγυρισμών, ξέσπασε. 

Είχα ήδη κάνει την επέμβαση, δεν αισθανόμουν πόνο. Σε κάποια στιγμή ο Σέρτζιο Ολιβέιρα μου δίνει τη μπάλα και εγώ τον έβρισα! Δώσε μου πάσα, αλλά δώσ’ την μου στο αριστερό, τον είπα (γέλια). Δεν γίνεται να σε αποθεώνει τόσος κόσμος και να μην ακουμπήσεις μπάλα, μου απάντησε!

Αυτό που πετύχαμε δεν ήταν μόνο ένα όνειρο δικό μου, αλλά ένα όνειρο μίας ολόκληρης πόλης, εκατομμυρίων φίλων του ΠΑΟΚ!»».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις