Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

“Βόμβα” στη Ρεάλ! Τέλος ο Ζιντάν: “Η ομάδα χρειάζεται μια αλλαγή…”

Ζιντάν

Πριν από λίγες ημέρες σήκωσε το τρίτο του σερί Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μετά από 2,5 χρόνια επιτυχημένης πορείας στη “βασίλισσα” ο Ζινεντίν Ζιντάν… αιφνιδιάζει και αποχαιρετά τους “μερένγγες”.

Καλά διαβάζετε! Δεν είναι ψέματα. Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Ρεάλ Μαδρίτης αποτελεί ο Ζινεντίν Ζιντάν, κάτι που ανακοίνωσε ο ίδιος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Ρεάλ: Είναι φαβορί για να πάρε τη θέση του Ζιντάν

Ο “Ζιζού” ανέλαβε τους Μαδριλένους τον Ιανουάριο του 2016, αντικαθιστώντας τον Ράφα Μπενίτεθ, κατακτώντας στη συνέχεια τα… πάντα! Μέσα σε 878 μέρες κατάφερε να πανηγυρίσει 3 Champions League, 1 πρωτάθλημα Ισπανίας, 1 ισπανικό Σούπερ Καπ, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

https://twitter.com/realmadridfra/status/1002164016599445504

“Έλαβα την απόφαση να μην είμαι προπονητής της Ρεάλ τη νέα σεζόν” είπε στην αρχική του τοποθέτηση και συμπλήρωσε: “Τώρα είναι η σωστή στιγμή για όλους… Μπορεί να φαίνεται περίεργη απόφαση, αλλά έπρεπε να γίνει για το καλύτερο για όλους. Για το κλαμπ, τους παίκτες και εμένα. Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει να νικά και χρειάζεται μία αλλαγή μετά από τρία χρόνια. Μία νέα… φωνή, μία νέα μέθοδο δουλειάς. Αγαπώ τη Ρεάλ και είμαι ευγνώμων προς όλους”.

“Δεν λέω αντίο, αλλά εις το επανιδείν. Θα είμαι πάντα κοντά σε αυτή την ομάδα, όλη τη ζωή μου. Η Ρεάλ μου έδωσε τα πάντα. Μπορεί σε κάποιους να μοιάζει παράλογο, αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για μια αλλαγή. Μετά από όσα κάναμε αυτά τα τρία χρόνια είναι η σωστή απόφαση. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος μπορεί να απορεί. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, επειδή ήταν πάντα στο πλευρό μου και όταν ήμουν ποδοσφαιριστής, ακόμα και στα άσχημα. Και τι να πω για τους παίκτες μου μετά από όσα κάναμε μαζί. Τους ευχαριστώ πολύ, αλλά κι αυτοί τώρα πρέπει να έχουν την ευκαιρία για αλλαγή. Οι παίκτες γνωρίζουν την απόφασή μου. Τους έστειλα μήνυμα και μίλησα με τον Σέρχιο Ράμος” συμπλήρωσε ο Γάλλος τεχνικός.

Ο Πέρεθ -ο οποίος καθόταν δίπλα του- δήλωσε πως δεν περίμενε τη συγκεκριμένη εξέλιξη. “Είναι μια δύσκολη ημέρα για τη Ρεάλ. Μετά την κατάκτηση του Champions League, είναι κάτι που δεν περιμέναμε. Έμεινα άναυδος όταν ο Ζιζού μου ανακοίνωσε την απόφασή του. Θα ήθελα πολύ να τον μεταπείσω, αλλά ξέρουμε πως όταν λέει κάτι, μένει σταθερός σε αυτό. Αν χρειάζεται ένα διάλειμμα ή ξεκούραση, μπορεί να τα έχει” είπε ο ισχυρός άνδρας των Μαδριλένων.

“Δεν έχω κουραστεί να είμαι προπονητής. Ήταν τρία υπέροχα χρόνια στη Ρεάλ, αλλά ο χρόνος μου εδώ τελείωσε. Είναι φυσιολογική η φθορά, θα ήταν πολύ δύσκολο να συνεχίσουμε να κερδίζουμε με μένα στο τιμόνι… Δεν ψάχνω για άλλη ομάδα. Είναι πολύ πιο απλό από όσο φαίνεται. Υπάρχουν στιγμές που πρέπει να ξέρεις πότε θα σταματήσεις. Το κάνω για το καλό της ομάδας. Ήθελα να τελειώσω τώρα που όλα είναι καλά, μετά την κατάκτηση του Champions League” ανέφερε ακόμα ο Ζιντάν.

O Zιντάν ερωτήθηκε για την καλύτερη και για την χειρότερη ανάμνηση που θα έχει από τη Ρεάλ… “Η καλύτερη ήταν η ημέρα που ο πρόεδρος με έφερε εδώ να παίξω. Ναι, κατακτήσαμε τα Champions League, αλλά το πρωτάθλημα ήταν η πιο σπουδαία στιγμή. Η χειρότερη ανάμνηση ήταν φέτος η ήττα στη ρεβάνς με τη Λεγανές για το κύπελλο. Δεν έχω λόγια για να την περιγράψω”.

Για τους βαθύτερους λόγους που τον έκαναν να πάρει αυτή την απόφαση: “Είναι όλα πιο απλά από ότι φαίνονται. Υπάρχουν περίοδοι στις οποίες κάποιος το ζει πολύ έντονα και πρέπει να ξέρει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να σταματήσει. Το κάνω για το καλό αυτής της ομάδας. Με μένα θα ήταν περίπλοκο να έχουμε μια νικηφόρα σεζόν του χρόνου. Το είδαμε ότι ήταν δύσκολο φέτος στο ισπανικό πρωτάθλημα, στιγμές που εγώ προσωπικά δεν ξέχασα. Και όταν είμαστε σε αυτόν τον σύλλογο πρέπει να το γνωρίζουμε. Αν είναι να ζήσω μια ακόμα σεζόν, η οποία θα ξεκινήσει τελειώνοντας άσχημα, είναι κάτι που δεν θέλω. Θέλω να κλείσω όμορφα την περίοδό μου στη Ρεάλ”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις