Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Βόμβα” στο Κύπελλο Εθνών Ασίας! Το Κατάρ κατέκτησε το τρόπαιο – video

“Βόμβα” στο Κύπελλο Εθνών Ασίας! Το Κατάρ κατέκτησε το τρόπαιο – video
ΦΩΤΟ Reuters

Η Εθνική Κατάρ ολοκλήρωσε μία έκπληξη επιπέδου… Ελλάδας 2004, στο Κύπελλο Εθνών της Ασίας, καθώς κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το τρόπαιο, ξεκινώντας ως τεράστιο αουτσάιντερ της διοργάνωσης.

Το Κατάρ επικράτησε της Ιαπωνίας με 3-1 στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Ασίας και πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του, ρίχνοντας μία απίστευτη “βόμβα” στο θεσμό, αφού στην αρχή της διοργάνωσης, η απόδοση του στην κατάκτηση του τροπαίου βρισκόταν στο 50/1.

Η ομάδα του Σάντσεθ όμως ήταν εντυπωσιακή και στον τελικό και “καθάρισε” εύκολα τους “σαμουράι” με τα γκολ των Αλμοέζ Αλί (12΄) και Αμντελαζίζ Χατίμ (27΄) να δίνουν ένα “ισχυρό” προβάδισμα από την αρχή και τον Ακράμ Χασάν Αφίφ να “τελειώνει” το ματς στο 83′, κάνοντας το τελικό 3-1. Είχε μειώσει για την Ιαπωνία ο Τακούμι Μιναμίνο στο 69′.

Το Κατάρ “διέλυσε” έτσι τα προγνωστικά, με τον Αλμοέζ Αλί να πετυχαίνει 9 γκολ συνολικά και να γίνεται ο κορυφαίος σκόρερ της διοργάνωσης, ξεπερνώντας τα 8 του Αλί Νταεΐ με το Ιράν, από το 1996), ενώ η Ιαπωνία ηττήθηκε για πρώτη φορά σε τελικό του Κυπέλλου Εθνών της Ασίας, όπου και “μετρούσε” 4 νίκες σε τέσσερις αγώνες τροπαίου, μέχρι σήμερα (1992, 2000, 2004, 2011).

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι η πρώτη κατάκτηση στην ιστορία της Εθνικής Κατάρ, έρχεται μόλις λίγο καιρό πριν τη διεξαγωγή του Μουντιάλ στη συγκεκριμένη χώρα, για το οποίο και υπάρχουν τεράστιες διαμαρτυρίες από όλες τις πλευρές του ποδοσφαίρου.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις