Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

“Βόμβα” στο ΟΑΚΑ! Ο Προμηθέας απέκλεισε την ΑΕΚ και προκρίθηκε στους τελικούς – video

“Βόμβα” στο ΟΑΚΑ! Ο Προμηθέας απέκλεισε την ΑΕΚ και προκρίθηκε στους τελικούς – video

Απίστευτος Προμηθέας! Η φοβερή ομάδα του Μάκη Γιατρά επικράτησε της ΑΕΚ με 85-84 στο ΟΑΚΑ, έκανε το 3-2 στη σειρά των ημιτελικών και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας.

Ο Προμηθέας έγραψε ιστορία, μιας κι έγινε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που θα αγωνιστεί στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά έκανε την έκπληξη στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας της ΑΕΚ με 85-84 στην παράταση και με σκορ 3-2 πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση των πλέι οφ της Basket League, όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τον Παναθηναϊκό.

Οι Πατρινοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και θα μπορούσαν να “καθαρίσουν” την υπόθεση νίκη στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά ο Σάκοτα έστειλε την αναμέτρηση στην παράταση. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά δεν πανικοβλήθηκε, είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο έξτρα πεντάλεπτο και κατάφερε να φτάσει στη νίκη, με τον Χάουαρντ-Ρος να αστοχεί στο καλάθι της πρόκρισης για την ΑΕΚ.

Ο αγώνας

Ο Προμηθέας μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια από τα πρώτα λεπτά, όντας αποφασισμένος να διεκδικήσει μέχρι τέλους τις πιθανότητες του για πρόκριση στους τελικούς της Basket League. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά ήταν απόλυτα συγκεντρωμένη, κυκλοφόρησε πολύ καλά την μπάλα και προηγήθηκε με 14-18 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, την ώρα που η Ένωση “έσπαγε” τα καλάθια.

Ο Γιορκ δεν σταμάτησε να σουτάρει και να αστοχεί, αλλά η ΑΕΚ είχε σε καλή μέρα τον Λαρεντζάκη, ο οποίος ήταν εξαιρετικός και στις δύο πλευρές του παρκέ.  Οι Πατρινοί δεν έχασαν, πάντως, τον έλεγχο του αγώνα, παρά την αντεπίθεση των γηπεδούχων στο δεύτερο δεκάλεπτο κι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 34-39.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Προμηθέα να αντέχει στην πίεση της ΑΕΚ και να καταφέρνει να ξεφύγει με 10 πόντους (49-59) στο τέλος του τρίτου δεκάλεπτου, όντας εντυπωσιακός στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου.

Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι αντέδρασε άμεσα, έτρεξε σερί 7-0 και μείωσε γρήγορα στο τρίποντο (56-59). Από την πλευρά του, ο Προμηθέας προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να διατηρήσει το προβάδισμα, με την Ένωση να πιέζει σ’ όλο το γήπεδο και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια (68-68), 2:30 πριν το τέλος του αγώνα.

Ο Παρκς έκανε το 68-70, ενώ ο Λίποβι, με τρίποντη βόμβα, έκανε το 68-73, ένα λεπτό πριν το φινάλε, με τους Πατρινούς να βγάζουν αντίδραση και με ένα σερί 5-0 να “αγκαλιάζουν” τη νίκη. Με τρίποντο ο Γιορκ έκανε το 71-73, αλλά ο Μπράουν κέρδισε τρεις βολές και τις έβαλε όλες, κάνοντας το 71-76.

Ο Σάκοτα μείωσε σε 73-76, ο Κασελάκης αστόχησε σε δύο βολές και ο ηρωικός αρχηγός της Ένωσης ευστόχησε σε μεγάλο τρίποντο από τη γωνία, γράφοντας το 76-76, τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα. Ο Κασελάκης δεν μπόρεσε να βρει τον στόχο ούτε στην τελευταία επίθεση του αγώνα, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ο Προμηθέας συνέχισε να στέκεται εξαιρετικά και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 84-85, εννέα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στην τελευταία επίθεση του αγώνα, ο Χάουαρντ -Ρος δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε προσπάθεια δύο πόντων και οι Πατρινοί πήραν την πρόκριση για τους τελικούς.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 14-18, 34-39, 49-59, 76-76 (κ.α.), 84-85 (παρ.)

ΑΕΚ (Μπάνκι): Χάντερ 27 (12/16 δίποντα, 3/9 βολές), Τζέιμς 8, Σαντ-Ρος 14 (3/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Θίοντορ 2 (1/8 σουτ), Γιορκ 10 (2/11 τρίποντα), Ξανθόπουλος, Σάκοτα 9 (1), Λαρεντζάκης 14 (4/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5 ασίστ), Γιαννόπουλος, Εμπάκουε

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Σαλούστρος, Μέιερ 3 (1), Χολ 5 (1/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5 ασίστ), Ελις 12, Μπράουν 16 (5/8 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Κασελάκης 17 (6/11 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 9 ρμπάουντ, 5 ασίστ), Γκίκας 8 (2), Κατσίβελης, Τσαϊρέλης, Λίποβι 10 (3/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Παρκς 12 (8 ριμπάουντ)

Τα highlights του αγώνα

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις