Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Χαλαρή “τεσσάρα” από ΑΕΚ! Περίπατος… πρόκρισης στο Αγρίνιο

Παναιτωλικός - ΑΕΚ
ΦΩΤΟ eurokinissi

Με ένα τέρμα στο φινάλε του πρώτου μέρους και ένα με την έναρξη της επανάληψης η ΑΕΚ άνοιξε το δρόμο προς το εκτός έδρας 4-0 επί του Παναιτωλικού και βρίσκεται με το… ενάμισι πόδι στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τεράστιο βήμα… πρόκρισης στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδας, πήρε η ΑΕΚ, που επικράτησε εκτός έδρας του Παναιτωλικού με 4-0. Άξιο αναφοράς πως αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων από τα τρία που θα δώσουν συνολικά σε διάστημα 15 ημερών (εκκρεμεί ο επαναληπτικός αγώνας για τη διοργάνωση, αλλά και αυτός στο Αγρίνιο για το πρωτάθλημα).

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να μπει δυνατά στο ματς και να αιφνιδιάσει στο πρώτο δεκάλεπτο την ΑΕΚ, που όμως πρόσεξε ιδιαίτερα την αμυντική της λειτουργία, από τη στιγμή που δεν είχε τον πολύτιμο αλλά τραυματία Σιμόες στη σύνθεση της.

Οι γηπεδούχοι έδειξαν πως επιθετικά έχουν πολλές αρετές, αλλά η ΑΕΚ -αφού ξεπέρασε την πίεση των πρώτων λεπτών- βγήκε μπροστά και στο 20′ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Μόρας έχασε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου -με υποψία φάουλ από τον Λαμπρόπουλο- ο Αραούχο μετέφερε την μπάλα μέχρι το όριο της μεγάλης περιοχής, “έσπασε” την μπάλα στον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος όμως νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Κυριακίδη.

Η ΑΕΚ πήρε σιγά σιγά… μπρος και στο 27′ έχασε νέα σημαντική φάση, με τον Χριστοδουλόπουλο -από ασίστ Αραούχο- να μην μπορεί για νικήσει για δεύτερη φορά τον αντίπαλο πορτιέρε. Οι δυο “κιτρινόμαυροι” συνδυάστηκαν σε αρκετές φάσεις και προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα.

Οι “κιτρινόμαυροι” είχαν την υπεροχή, αλλά στο 39′ ο Παναιτωλικός έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Ντίας έκανε τη σέντρα προς τον Μάζουρεκ αλλά ο Μοράλ -που βρέθηκε μπροστά του αλλά όχι σε καλή θέση- βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι και.. πήρε την μπουκιά απ’ το στόμα του συμπαίκτη του. Η μπάλα όμως έφτασε στον Κλέσιο που σούταρε απευθείας αλλά άστοχα. Τελικά, η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια ανοίγοντας το σκορ. Ο Μάρκος Πάουλο έκανε πέναλτι στον Κονέ και ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε εύστοχα -αλλού η μπάλα, αλλού ο Κυριακίδης- για το 0-1.

45 δεύτερα μετά την έναρξη της επανάληψης, οι “κιτρινόμαυροι” έφτασαν στο 0-2. Ο Αραούχο από τα αριστερά έδωσε στον Λόπες, αυτός τη γύρισε παράλληλα προς τον Μπακασέτα που -από θέση σέντερ φορ και με προβολή- έσπρωξε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη η ΑΕΚ έπαιξε έξυπνα και διαχειρίστηκε σωστά την πρωτοπορία της. Μάλιστα έφτασε και στο 0-3, “κλειδώνοντας” τη νίκη. Ο Γκάλο εκτέλεσε αριστουργηματικά ένα φάουλ εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη, χωρίς να πανηγυρίσει, σεβόμενος το πέρασμα του από τον Παναιτωλικό.

Η ομάδας του Αγρινίου προσπάθησε να μειώσει και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 84′. Ο Ντίας γύρισε εξαιρετικά την μπάλα όμως οι Λαμπρόπουλος και Τσιγκρίνσκι έβαλαν μπλόκο στην διπλή προσπάθειά του και ο Μπάρκας μάζεψε.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να φτάνει στο 0-4. Ο Αϊντάρεβιτς έβγαλε την μπάλα στον Κλωναρίδη, που έκανε ψηλοκρεμαστή μπάλα στη μεγάλη περιοχή, εκεί όπου Γιακουμάκης σκόραρε από κοντά.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις