Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Χαμός στην Ισπανία! Αναβλήθηκε το “κλάσικο” της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης [pic]

Χαμός στην Ισπανία! Αναβλήθηκε το “κλάσικο” της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης [pic]
ΦΩΤΟ intime

Η έκρυθμη κατάσταση στην Καταλονία έφερε τελικά την αναβολή του “κλάσικο”.
Φόβοι για επεισόδια στο Καμπ Νόου “πάγωσαν” το Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης.
Μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να έχουν συμφωνήσει σε νέα ημερομηνία οι δύο ομάδες.

Η ισπανική Ομοσπονδία “λύγισε” τελικά υπό το φόβο των επεισοδίων και ανέβαλε το μεγάλο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης για το πρωτάθλημα της La Liga.

Η κατάσταση σε ολόκληρη την Καταλονία παραμένει “έκρυθμη” και έτσι δεν ήταν δυνατό να λάβει κάποιος την απόφαση να γίνει ένας τόσο σημαντικός αγώνας, με Βαρκελώνη και Μαδρίτη να βρίσκονται σε… πόλεμο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των ισπανικών αρχών, οι δύο ομάδες έχουν πια περιθώριο μέχρι τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, να έρθουν σε συμφωνία για μία νέα ημερομηνία διεξαγωγής του “κλάσικο” του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Το παιχνίδι επρόκειτο να διεξαχθεί το μεσημέρι του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου στο Καμπ Νόου, γήπεδο το οποίο έχει υπάρξει και στο παρελθόν πεδίο μάχης για Καταλανούς αυτονομιστές.

https://twitter.com/rfef/status/1185125694839414784

Το χρονικό της έντασης στην Καταλονία

Όλα ξεκίνησαν όταν εννέα αυτονομιστές ηγέτες από την Καταλονία καταδικάστηκαν τη Δευτέρα 14.10.2019, από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας σε ποινές κάθειρξης από 9 έως 13 χρόνια σχετικά με τον ρόλο τους στην αποτυχημένη προσπάθεια της περιφέρειας, το 2017, να αποκτήσει την ανεξαρτησία της.

Η ετυμηγορία αναζωπύρωσε την ένταση ανάμεσα σε Καταλονία και Καστίγια, με το αίτημα της αυτονομίας στην περιφέρεια της βόρειας Ισπανίας, να παραμένει ζωντανό εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια.

Στη Βαρκελώνη, ακτιβιστές υπέρ της αυτονομίας χουν ήδη προκαλέσει σοβαρά επεισόδια στους δρόμους, ενώ σήμερα Παρασκευή έχει προκηρυχθεί απεργία στην οποία συμμετέχουν ακόμη και ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις