Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ζήσης: «Ο Πιτίνο ρώτησε για μένα και Σπανούλη! Η ΑΕΚ θα είναι η τελευταία μου ομάδα»

Ζήσης: «Ο Πιτίνο ρώτησε για μένα και Σπανούλη! Η ΑΕΚ θα είναι η τελευταία μου ομάδα»
Intime.gr

Αφού εξέφρασε τη γνώμη του πως η σεζόν στη Euroleague θα πρέπει να τελειώσει, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο Νίκος Ζήσης τόνισε πως η ΑΕΚ θα είναι η τελευταία ομάδα της καριέρας του, ενώ επισήμανε πως ο Ρικ Πιτίνο είχε ρωτήσει για εκείνον και τον Βασίλη Σπανούλη για να επιστρέψουν στην Εθνική.

«Για την Εθνική ομάδα, δε γνωρίζω αυτή τη στιγμή πως θα διαμορφωθούν τα δεδομένα. Το λέω μόνο σαν επιθυμία. Θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον. Ξέρω ότι υπάρχουν οι εκλογές, να δούμε πότε θα γίνουν. Είναι δεδομένο ότι είμαι πιστός στην Εθνική, στρατιώτης αν θέλετε, για πάντα. Θα δούμε όμως τους ρόλους και τον τρόπο» δήλωσε ο Νίκος Ζήσης, αφήνοντας έτσι την αίσθηση πως το κεφάλαιο «Εθνική» δεν έχει τελειώσει για τον ίδιο. Τι ανέφερε για το… υπερόπλο, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Τα σημαντικότερα σημεία των δηλώσεων του Νίκου Ζήση στην «ΕΡΑ σπορ»:

Για το ενδεχόμενο επανέναρξης και ολοκλήρωσης της σεζόν στη Euroleague: «Ξεκάθαρα λέω, ότι οι σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και όλα τα αθλήματα πρέπει να σταματήσουν. Για δύο λόγους. Πρώτον ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα και στους ανθρώπους που παλεύουν. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με το μπάσκετ, από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το τεράστιο ζήτημα σε όλη την ανθρωπότητα. Και δεύτερον, επειδή είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να μη σκέπτεσαι τον αθλητή, αλλά το πώς θα τελειώσεις μια διοργάνωση. Το ίδιο ισχύει για όλες τις διοργανώσεις. Μιλάω με φίλους στην Γερμανία, στην Ισπανία (χθες μιλούσα με τον Μπορούση), αλλά και παντού. Προφανώς υπάρχουν οικονομικοί λόγοι, αλλά δεν μπορεί ο παίκτης να μείνει σε αγωνιστική κατάσταση. 18 Μαΐου να αρχίσουμε προπονήσεις για παράδειγμα και 1η Ιουνίου να περιμένουμε να δούμε καλό μπάσκετ. Όταν το Champions League αποφάσισε να σταματήσει, ήταν καλό για να μην έχουμε κι εμείς στο μυαλό μας ότι πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να μείνω σε καλή φόρμα, επειδή μπορεί να ξαναπαίξω άμεσα. Μας έκανε να σκεφτούμε μόνο την υγεία μας και την υγεία των οικογενειών μας. Αυτό το θα δούμε, πως θα αρχίσουμε κλπ, είναι άσχημο. Το βλέπω από πολλούς παίκτες, που είναι στις πατρίδες τους ή όχι. Όλοι διαφωνούν. Θα το κάνουν για να το κάνουν. Δεν θα αρέσει στον κόσμο. Στόχος όλων θα πρέπει να είναι να ξεκινήσουμε τον Αύγουστο τις προετοιμασίες μας. Ακούω και το ενδεχόμενο προπονήσεων τον Ιούνιο, όπως κάναμε παλιά, σαν μεταβατικό στάδιο, ώστε τον Αύγουστο να είμαστε έτοιμοι. Αλλά το σημαντικό είναι να δούμε τι θα γίνει με τον ιό, με τη δεύτερη φάση που περιμένουμε. Διάβασα κι εγώ για παράδειγμα τις δηλώσεις του Αντρέι Βατούτιν. Κι όταν το ακούς αυτό από την ΤΣΣΚΑ, που τα έσοδά της είναι ατελείωτα, καταλαβαίνουμε».

Για το αν θα είναι η τελευταία ομάδα της καριέρας του και το ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασης συμβολαίου: «1000% θα είναι η τελευταία μου ομάδα η ΑΕΚ. Για την επέκταση θα δούμε. Αυτή τη στιγμή πηγαίνω χρόνο με το χρόνο, πολύ πιθανό να είναι κι ο τελευταίος μου, αλλά δεν μου αρέσει να θέτω όρια. Ένα είναι το σίγουρο και το σκεφτόμουν όταν γύρισα στην ΑΕΚ τον Ιανουάριο, ότι αυτή θα είναι η τελευταία μου ομάδα. Ήρθα και για να τελειώσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ».

Για το αν ήταν αλήθεια ότι ο Ρικ Πιτίνο ήθελε και Σπανούλη και Ζήση στην Εθνική: «Γνωρίζω ότι είχε αρχίσει να ρωτάει. Ο κόουτς Πιτίνο προσπαθούσε να μπει στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα από την προηγούμενη χρονιά στον Παναθηναϊκό. Όταν ανέλαβε την Εθνική, προσπαθούσε να μάθει πρόσωπα και πράγματα και ξέρω ότι το ίδιο έκανε και με μένα. Ρωτούσε ανθρώπους, προπονητές και συμπαίκτες. Ξέρετε την αγάπη μου για την Εθνική, ξέρετε και τους λόγους που σταμάτησα. Έδωσα τα πάντα. Δεν ήθελα να σταματήσω για λίγο και μπορεί μετά να γυρίσω, λίγο αργότερα. Ένιωθα γεμάτος, έδωσα τα πάντα. Μακάρι όλοι μας να σταματούσαμε μετά από επιτυχία. Εδώ, αυτές τις μέρες ειδικά, κινδυνεύει να τελειώσει η καριέρα αθλητών, λόγω του ιού. Το σημαντικό είναι όταν πεις τέλος, να είσαι καλά με τον εαυτό σου. Εδώ στην Θεσσαλονίκη, πήγα στο υπόγειο του σπιτιού μου και βρήκα ένα σωρό αναμνηστικά από τις Εθνικές ομάδες. Και μου θύμισε και αυτό, πως ότι έχω ζήσει με την Εθνική, δεν υπάρχει δεύτερο. Και δεν είναι μόνο τα μετάλλια. Ζήσαμε σπουδαίες στιγμές. Το σκέφτομαι με πολύ αγάπη και ρομαντισμό».

Για το αν είναι αισιόδοξος για την Εθνική: «Στόχος μας πρέπει να είναι το πώς θα χρησιμοποιήσουμε το υπερόπλο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Μια και είναι και στην επικαιρότητα το the Last Dance, είδατε όλοι ότι όταν πήγε ο Φιλ Τζάκσον κατάφερε να συνδυάσει την τεράστια ποιότητα του Τζόρνταν με την ομαδικότητα, είδατε τι πέτυχε. Ο Γιάννης είναι διαφορετικός παίκτης, αλλά πρέπει να καταφέρουμε να τον κάνουμε πιο λειτουργικό. Σαν χαρακτήρας είναι εξαιρετικό παιδί και προσγειωμένο, δεν είναι βεντέτα επειδή είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ. Το δείχνει ότι το θέλει να πετύχει. Πονάει με την ήττα. Γενικά η συγκεκριμένη γενιά, έχει ανάγκη και θέλει πολύ την επιτυχία. Δε νομίζω ότι είναι θέμα έμπνευσης, αλλά είναι και καθαρά αγωνιστικό. Και η χημεία του Γιάννη με τους υπόλοιπους, σε συνδυασμό με τους διαφορετικούς κανονισμούς».

Για την επόμενη μέρα: «Είμαι πολύ ανοιχτός για όλα. Θα παίξω τη χρονιά που θα έρθει και είμαι ανοιχτός για όλα. Και να μιλήσω με τον κύριο Αγγελόπουλο, με τον οποίο έχουμε πει λίγα πράγματα, όχι όμως χειροπιαστά. Για την Εθνική ομάδα, δε γνωρίζω αυτή τη στιγμή πως θα διαμορφωθούν τα δεδομένα. Το λέω μόνο σαν επιθυμία. Θα δούμε τι θα φέρει το μέλλον. Ξέρω ότι υπάρχουν οι εκλογές, να δούμε πότε θα γίνουν. Είναι δεδομένο ότι είμαι πιστός στην Εθνική, στρατιώτης αν θέλετε, για πάντα. Θα δούμε όμως τους ρόλους και τον τρόπο».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις