Παρασκευή, 12 Απρ.
23oC Αθήνα

Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Μπεν Γεντέρ για φορολογική απάτη

Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Μπεν Γεντέρ για φορολογική απάτη

Ισπανικό δικαστήριο επέβαλε στο Γάλλο επιθετικό της Μονακό, Γουίσαμ Μπεν Γέντερ, ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή και πρόστιμο 133.799 ευρώ για φορολογικές παραβάσεις κατά την περίοδο που ήταν παίκτης της Σεβίλλης.

Στην Ισπανία, οι ποινές φυλάκισης κάτω των δύο ετών για μη βίαια εγκλήματα σπάνια απαιτούν από έναν κατηγορούμενο χωρίς προηγούμενη καταδίκη να εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Η ποινή συμφωνήθηκε μεταξύ της υπεράσπισης του Μπεν Γεντέρ, του εισαγγελέα και του κρατικού εισαγγελέα που εκπροσωπούσε τις φορολογικές αρχές.

Ο Μπεν Γεντέρ, ο οποίος έπαιξε στη Σεβίλλη μεταξύ 2016 και 2019, δεν πλήρωσε έγκαιρα τους φόρους του το 2017, σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο με ημερομηνία 9 Μαρτίου.
Μετά από αίτημα των φορολογικών αρχών το 2019, ο επιθετικός πλήρωσε 225.323 ευρώ σε αναδρομικούς φόρους, αλλά δεν συμπεριέλαβε τόκους που εισέπραξε ως εισόδημα και δεν δήλωσε συμβόλαιο χορηγίας με την Adidas, αναφέρεται στο έγγραφο.

Ο Μπεν Γεντέρ πλήρωσε αργότερα 51.007 ευρώ για να συμπεριλάβει αυτά τα στοιχεία συν τόκους.

Παίκτες όπως ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Αργεντινός Λιονέλ Μέσι ή ο Βραζιλιάνο-Ισπανός παίκτης Ντιέγκο Κόστα έχουν επίσης αντιμετωπίσει φορολογικές υποθέσεις στην Ισπανία. Όλοι συμφώνησαν να τακτοποιήσουν πληρώνοντας μεγάλα πρόστιμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις