Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Τσεχία έγινε η τρίτη εθνική ομάδα που αρνήθηκε να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στα μπαράζ του Μουντιάλ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Τσεχία έγινε η τρίτη εθνική ομάδα που αρνήθηκε να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στα μπαράζ του Μουντιάλ
ΦΩΤΟ Reuters

Την άρνησή της να αγωνιστεί κόντρα στη Ρωσία στα μπαράζ του Μουντιάλ 2022 εξέφρασε και η Τσεχία με επίσημη ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής της ομοσπονδίας, μετά την Σουηδία και την Πολωνία. 

Η Τσεχία δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει την Ρωσία, σε περίπτωση που αυτό χρειασθεί για τα προκριματικά του Μαρτίου, για το Μουντιάλ 2022 του Κατάρ. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Πολωνίας και της Σουηδίας, η τσεχική ομοσπονδία ανακοίνωσε την απόφαση της, που ελήφθη, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση της Π.Ο Τσεχίας

«Η εκτελεστική επιτροπή της FA ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση, ότι η εθνική ομάδα της Τσεχίας, δεν θα παίξει σε καμία περίπτωση τον πιθανό αγώνα εναντίον της ομάδας της Ρωσίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022. Η εκτελεστική επιτροπή ανέθεσε στον πρόεδρο της FA, Πετρ Φούσεκ και τον γενικό γραμματέα, Μίχαλ Βάλτερ, να μιλήσουν με την UEFA και την FIFA, σχετικά με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής να μην γίνει το πιθανό παιχνίδι με τη Ρωσία», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις