Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Πολωνία – Σλοβακία 1-2: Η αποβολή βοήθησε το «διπλό»

Πολωνία – Σλοβακία 1-2: Η αποβολή βοήθησε το «διπλό»
Reuters

Η Σλοβακία δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την αποβολή του Κριχόβιακ και λίγα λεπτά μετά έφτασε σε νικητήριο γκολ (2-1) επί της Πολωνίας, σε ματς για τον 5ο όμιλο του Euro 2020.

Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα σε Πολωνία και Σλοβακία σε τελική φάση κορυφαίας διοργάνωσης, ανέδειξε μεγάλη νικήτρια την δεύτερη με 2-1, στο ματς της πρεμιέρας του 5ου ομίλου του Euro 2020, που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη.

Να αναφέρουμε ότι την επόμενη (2η) αγωνιστική των ομίλων του Euro, οι Σλοβάκοι αντιμετωπίζουν τους Σουηδούς και οι Πολωνοί τους Ισπανούς.

H Πολωνία μπήκε… δυνατά στο ματς, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε για το γκολ, με τους παίκτες της να ψάχνουν τον Λεβαντόφσκι. Η Σλοβακία βρέθηκε σε θέση άμυνας, αλλά τα πάντα άλλαξαν στο 18′, όταν και έκανε το 0-1.

Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, Ρόμπερτ Μακ, έκανε εξαιρετική κίνηση από τα αριστερά (μπουκάροντας στην αντίπαλη περιοχή), έπιασε συρτό σουτ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, στην πλάτη του Σέζνι και κατέληξε στα δίχτυα.

Το παιχνίδι απέκτησε πολύ καλό ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται το… σοκ της Πολωνίας και να ψάχνουν για νέο γκολ. Από το 30′ και μετά όμως, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Πολωνία κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα χρειάστηκε μόλις 21 δευτερόλεπτα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ώστε να φέρει το ματς στα ίσα με τον Λινέτι, κάνοντας 13 επαφές με την μπάλα.

Η Πολωνία πίεσε για να πάρει.. κεφάλι στο σκορ, αλλά στο 62′ δέχθηκε ισχυρό “χτύπημα”. Ο Κριχόβιακ πραγματοποίησε ένα αχρείαστο φάουλ πάνω στον Χρομάντα δέκα μέτρα έξω από την περιοχή της ομάδας του και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη στο ματς, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες (η πρώτη αποβολή στο Euro 2020).

Η Σλοβακία δεν άργησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα. Μόλις επτά λεπτά μετά και μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σκρίνιαρ έγινε δέκτης της μπάλας στο ύψος της μικρής περιοχής και με ευθύβολο σουτ έκανε το 1-2.

Οι Σλοβάκοι έριξαν αρκετά το ρυθμό του αγώνα, μετά το γκολ που πέτυχαν, έκαναν τις αλλαγές τους, αλλά είδαν τους Πολωνούς να προσπαθούν να πιέσουν (έκαναν κι αυτοί ανάλογες κινήσεις από τον πάγκο, βάζοντας μάλιστα και τον Σφιντέρσκι στο ματς). Στο 89′ ο Λεβαντόφσκι δεν έπιασε όπως θα ήθελε μια κεφαλιά (μετά από σέντρα), στέλνοντας την μπάλα να περάσει άουτ, στο 90′ ο Μπεντάκερ έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ (σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή) ενώ στο 90+3′ ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έπιασε ένα σουτ, με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων όμως να μπλοκάρει εύκολα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις