Δευτέρα, 29 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόρτο – Σαχτάρ Ντόνετσκ 5-3 και Αντβέρπ – Μπαρτσελόνα 3-2 για τον 8ο όμιλο στο Champions League

Πόρτο – Σαχτάρ Ντόνετσκ 5-3 και Αντβέρπ – Μπαρτσελόνα 3-2 για τον 8ο όμιλο στο Champions League
Reuters

Η Πόρτο νίκησε την Σαχτάρ Ντόνετσκ με το εντυπωσιακό 5-2 και πήρε τη δεύτερη θέση στον 8ο όμιλο, που οδηγεί στους “16” του Champions League, ακολουθώντας την Μπαρτσελόνα. Σε κακή βραδιά οι Καταλανοί, που ηττήθηκαν στην έδρα της Αντβέρπ (3-2 και ιστορική πρώτη νίκη για τους Βέλγους στη διοργάνωση). Στο Europa League θα συνεχίσουν οι Ουκρανοί.

Η Πόρτο ήταν εντυπωσιακή μέσα στο “Ντραγκάο” επικράτησε με 5-3 της Σαχτάρ Ντόνετσκ και πήρε το 2ο “εισιτήριο” για τη φάση των «16» του Champions League, πίσω από την Μπαρτσελόνα. Φινάλε στους ομίλους με ιστορική νίκη για την Αντβέρπ που επικράτησε με 3-2 των Καταλανών και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στη διοργάνωση. Μόνο το γόητρο διέσωσαν οι Βέλγοι που δεν μπορούσαν ούτως η άλλως να αποφύγουν την τελευταία θέση ενώ οι “μπλαουγκράνα” βρέθηκαν και μαθηματικά πρώτοι.

Πόρτο – Σαχτάρ Ντόνετσκ 5-3

Η Πόρτο μπήκε με… φόρα στο ματς και μόλις στο 9′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το τέρμα του Γκαλένο. Η Σαχτάρ όμως κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα στο 29′ με τον Σικάν, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι φώναξαν αρκετά προς την πλευρά του διαιτητή (ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ, οι Πορτογάλοι σταμάτησαν, αλλά ο διαιτητής δεν είχε δώσει σχετική εντολή κι έτσι “μέτρησε” το γκολ που σημειώθηκε).

Η Πόρτο, όμως, πήγε στα αποδυτήρια έχοντας κάνει το 2-1, με τον Γκαλένο να σκοράρει και να ξεσηκώνει το “Ντραγκάο”. θα ακολουθούσαν κι άλλα γκολ στη συνέχεια.

Στο 51’ ο Ρίζνικ είπε όχι σε πλασέ του Ταρεμί και στο 62’ ο Γκαλένο έδωσε κάθετα στον Ταρεμί που από αριστερά έκανε το 3-1 με διαγώνιο σουτ. Στο 68’ το φάουλ του Καρδόσο κόντραρε και πέρασε ελάχιστα έξω και στο 73’ μετά από βολέ του Ρίζνικ ο Σίκαν κατέβασε στην περιοχή κι έκανε το σουτ. Ο Κόστα απέκρουσε αλλά η μπάλα βρήκε στον Εουστάκιο και κατέληξε στα δίχτυα της Πόρτο για το 3-2.

Στο 76 μετά από κόρνερ, ο Πέπε με προβολή από κοντά έγραψε το 4- και στο 82’ ο Μπόνταρ έκανε το λάθος και ο Κονσεϊσάο πάτησε περιοχή και πλάσαρε για το 5-2. Στο 88 ο Εγκινάλντο με διαγώνιο συρτό σουτ από δεξιά έκανε το 5-3.

Αντβέρπ – Μπαρτσελόνα 3-2

Η Μπαρτσελόνα δεν εμφανίστηκε επιθετικά στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου στην έδρα της Αντβέρπ και μάλιστα, βρέθηκε να χάνει και με 1-0 από το 2′ με το τέρμα του Βερμίρεν. Στις ελάχιστες “αναλαμπές” τους στο 45λεπτο, οι Καταλανοί έφτασαν στην ισοφάριση, με το υπέροχο τέρμα του Φεράν Τόρες στο 35′.

Με την έναρξη της επανάληψης (50′) η Αντβέρπ έφτασε σε γκολ με τον Γιάνσεν, τέρμα που ακυρώθηκε ως οφσάιντ από επόπτη και VAR. Στο 56′ όμως ο Γιάνσεν τα έκανε όλα.. νόμιμα και πέτυχε το 2-1 για τους Βέλγους.

Στο 64’ το σουτ του Ετζούκε πέρασε μόλις έξω ενώ στο 66’ ο Ντε Λατ έσωσε μετά από σουτ του Πέδρι και στο 71’ η κεφαλιά του Κουλιμπαλί πέρασε μόλις έξω. Στο 90ο λεπτό η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε με κεφαλιά του Γκουιού αλλά σχεδόν με τη σέντρα ο Ιλενικένα βρέθηκε μόνος με τον Πένια και τον πλάσαρε για το 3-2.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις