Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Πορτογαλία U21 – Ελλάδα 2-0: Ήττα για την Εθνική Ελπίδων στο Γκιμαράες για τα προκριματικά του Euro 2025

Πορτογαλία U21 – Ελλάδα 2-0: Ήττα για την Εθνική Ελπίδων στο Γκιμαράες για τα προκριματικά του Euro 2025

Η Πορτογαλία ήταν ανώτερη της Εθνικής Ελπίδων και ανάγκασε την Ελλάδα στην πρώτη της ήττα (2-0) στα προκριματικά Euro U21. Έπεσε στην 3η θέση του 7ου προκριματικού ομίλου του Euro 2025 η Γαλανόλευκη.

Η Εθνική Ελπίδων ηττήθηκε 2-0 από την Πορτογαλία στο Γκιμαράες στον 4ο αγώνα της για την προκριματική φάση του Euro 2025.

Οι Ίβηρες πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 27′ με τον Ροντρίγκο Γκόμες και παρά το “βάρος” τού 1-0 η Ελλάδα βρήκε τρόπο να ισορροπήσει το παιχνίδι. Ιδίως στο 2ο ημίχρονο ήταν σαφώς καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο 45λεπτο και επιχείρησε να φέρει το ματς στα ίσια, με κορυφαία στιγμή την ευκαιρία του Σουρλή στο 68′.

Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Φρανσίσκο Κονσεϊσάο, με αποτέλεσμα να εκμηδενίσει τις ελπίδες βαθμολογικής συγκομιδής για την Εθνική.

 

Πορτογαλία: Σάμιουελ Σοάρες, Ροντρίγκο Γκόμες, Τομάς Αραούχο, Ρενάτο Βέιγα, Ράφαελ Ροντρίγκες, Ζοάο Μάρκες (63′ Ματέους Φερνάντες), Βάσκο Σόουζα, Πάουλο Μπερνάρντο, Φρανσίσκο Κονσεϊσάο (78′ Ενρίκε Αραούχο), Φάμπιο Σίλβα (63′ Τιάγκο Τόμας)), Κάρλος Μπόργες.

Ελλάδα: Τζολάκης, Κίτσος, Κωστή, Κωνσταντόπουλος, Τουρκοχωρίτης (46′ Κοσίδης), Ζουγλής (61′ Δαρέλας), Μεταξάς, Κουρφαλίδης, Κρυπαράκος, Κούτσιας (61′ Νιάρχος), Σουρλής (84΄Μπελεβώνης).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις