Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Πορτογαλία: Αλλοι γιόρταζαν για τη Eurovision και άλλοι για την Μπενφίκα

Πορτογαλία: Αλλοι γιόρταζαν για τη Eurovision και άλλοι για την Μπενφίκα

Στην Πορτογαλία κάποιοι γιόρταζαν για τη Eurovision και άλλοι για την Μπενφίκα. Περισσότεροι από 200.000 φίλοι της ομάδας, όπως εκτιμούν οι αρχές της Πορτογαλίας, συγκεντρώθηκαν στη Marques de Pombal στη Λισαβόνα, για να γιορτάσουν τη κατάκτηση του τίτλου και να αποθεώσουν τους ποδοσφαιριστές, που μετά την γιορτή στο Luz, που ακολούθησε το ματς με την Γκιμαράες, έκαναν με ανοικτό λεωφορείο γύρο θριάμβου στην πόλη.

«Ζούμε μια μοναδική στιγμή, υπήρχαν δέκα μήνες σκληρής δουλειάς με αυτούς τους μεγάλους παίκτες», είπε ο προπονητής της Μπενφίκα Ρουί Βιτόρια, που γνώρισε την αποθέωση από τους συγκεντρωμένους φίλους της πρωταθλήτριας Πορτογαλίας. «Ημασταν εννέα μήνες στην πρώτη θέση, ήταν ένας συνεχής αγώνας για να την διατηρήσουμε. Μπορώ να πω ότιείμαι υπερήφανος, ικανοποιημένος και πλήρης. Αυτή είναι μια νίκη που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Εχουμε το προνόμιο να ζούμε αυτή την ιστορία. Αλλες γενιές, με μεγάλους παίκτες που πέρασαν από την Μπενφίκα, έφτασαν στα τρία. Το τέταρτο στην σειρά πρωτάθλημα είναι με αυτή την ομάδα, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτή τη στιγμή» , πρόσθεσε ο Ρουί Βιτόρια , φωνάζοντας στη συνέχεια στο πλήθος: «Ζήτω η Μπενφίκα!»

Η 33η αγωνιστική

Με δύο γκολ του Τιάγκο Σίλβα (25′, 69′ πέναλτι), η Φεϊρένσε έκανε την ανατροπή και νίκησε 2-1 την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, πανηγυρίζοντας την τρίτη στη σειρά επιτυχία. Ο Τάσος Καραμάνος αγωνίστηκε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης με τους νικητές, ενώ το γκολ για την Σπόρτινγκ, που εξασφάλισε την συμμετοχή της στα προκριματικά του Champions League, σημείωσε ο Τζέλσον Μάρτινς (19′).
Νωρίτερα η Μπνεφίκα επιβλήθηκε με 5-0 της Γκιμαράες και εξασφάλισε τον 30ό τίτλο στην Ιστορία της και 4ο διαδοχικό, μία αγωνιστική πριν το τέλος στην Primeira.
Στο ματς-γιορρτή για τη Μπενφίκα, οι Κώστας Μήτρογλου και Ανδρέας Σάμαρης έμειναν στον πάγκο, με τον δεύτερο να περνά αλλαγή στο 79΄ αντί του Φέισα. Τσέρβι (11΄), Χιμένες (16΄), Πίτσι (37΄) και Ζόνας (44΄, 67′ πεναλτι, τα γκολ της Μπενφίκα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε