Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Πορτογαλία – Γαλλία: Η επική ατάκα του Σάντος για τον τελικό του Euro!

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Φερνάντο Σάντος φρόντισε να αφήσει άφωνους τους δημοσιογράφους στην συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό του Euro 2016 μεταξύ της Πορτογαλίας και της Γαλλίας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είπε την ατάκα του…. αιώνα! “Θέλω στα πρωτοσέλιδα να γράφουν η Πορτογαλία κέρδισε 0-0”, απάντησε ο Σάντος σ’ αυτούς που ισχυρίζονται ότι παίζει πολύ αμυντικά.

Αναλυτικά:

«Η Γαλλία είναι το φαβορί. Το είχα ξαναπεί πως ήταν μαζί με την Γερμανία και την Ισπανία. Παίζουν στην έδρα τους κι έχουν την στήριξη των οπαδών τους. Βρίσκονται μπροστά σε μία συνηθισμένη πρόκληση, όμως είναι άλλο πράγμα το να είσαι το φαβορί κι άλλο το να κερδίσεις. Πιστεύω ότι εμείς θα κερδίσουμε.

Η Πορτογαλία έχει την εμπειρία από το 2004. Η Γαλλία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και ο Ντεσάν έχει εμπειρίες από τελικούς. Εμείς θέλουμε να κάνουμε στο φινάλε το καλύτερό μας παιχνίδι. Η Πορτογαλία είναι μια καλή ομάδα ανεξάρτητα από το τι θα γίνει αύριο».

Για το ποιο είναι το μήνυμά του στους Πορτογάλους: «Να μας εμπιστευτούν και να είναι σίγουροι πως θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».

Για το είναι άνετος τώρα σε σχέση με το πώς ένιωθε πριν τρεις εβδομάδες: «Όσο προχωράς έχεις αυτοπεποίθηση, η ομάδα παράλληλα βελτιώνεται, είναι λογικό».

Για το κούρεμα του Κουαρέσμα: «Είναι ένα αριστούργημα».

Για το αν είναι ο Κριστιάνο ο καλύτερος στον κόσμο: «Ναι, σίγουρα».

Για το αν πέρασε σε μια άλλη εποχή η Πορτογαλία από την στιγμή που ανέλαβε: «Χρειάζεται καιρός και μπόλικη δουλειά για να το πει κανείς αυτό».

Για όσους λένε ότι παίζει υπερβολικά αμυντικά: «Περιμένω στους τίτλους την ημέρα μετά τον τελικό να γράφουν: “Η Πορτογαλία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, νικώντας 0-0»!

Για τον αν φοβάται την έλλειψη εμπειριών από τους παίκτες του: «Η εμπειρία είναι κάτι σημαντικό, αλλά εξίσου σημαντικά είναι και η φρεσκάδα και η ποιότητα».

Για το αν φοβάται την αρνητική παράδοση κόντρα στην Γαλλία: «Δεν παίζουμε κόντρα στην ιστορία, παίζουμε απέναντι στην Γαλλία, η οποία έχει καλή ομάδα που σεβόμαστε αλλά με την στρατηγική μας θα την κερδίσουμε».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάμπ, αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στον Κριστιάνο Ρονάλντο, τονίζοντας πως “κανείς δεν έχει βρει μέχρι σήμερα έναν τρόπο αντιμετώπισής του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τον χαρακτήρα της ομάδας του: «Δύο χρόνια παίζουμε φιλικά ματς, τα οποία δεν τα νικήσαμε όλα, αλλά ήμασταν στο κλίμα. Οι παίκτες έκαναν ό,τι χρειαζόμουν, αν και ήταν δύσκολο μερικές φορές. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να νικάς. Κάναμε όλα όσα έπρεπε για να φτάσουμε εδώ, τα δώσαμε όλα».

Για τη θέση του Γκριζμάν: «Ο Αντουάν παίζει σε μια θέση που ξέρει και συχνά αγωνίζεται και στην Ατλέτικο. Μπορεί να παίξει κι αλλού, ανάλογα με τις συνθήκες, γεγονός που είναι καλό για την ομάδα».

Για την προετοιμασία: «Δεν έχουμε αλλάξει απ’ ό,τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Το ιδανικό είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο χαλαροί και πιο συγκεντρωμένοι από ποτέ. Έχουμε αγωνία, αλλά όχι άγχος».

Για τη στιγμή του τελικού: «Είναι σημαντικός για την καριέρα μου. Πήρα αυτή τη θέση για να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Ο αποφασιστικός παράγοντας είναι το παιχνίδι αύριο. Έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε πρωταθλητές Ευρώπης και αυτό είναι σημαντικό».

Για την απόδοση του Ουμτιτί: «Δεν είμαι έκπληκτος απ’ αυτόν. Ξέρει ότι του έχω εμπιστοσύνη, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Είναι παίκτης που προσδίδει ηρεμία. Δεν ανησυχώ καθόλου για αυτόν. Έχει την πνευματική δύναμη και τον χαρακτήρα στο υψηλότερο επίπεδο».

Για την Πορτογαλία: «Είναι μια καλά οργανωμένη, έμπειρη και συμπαγής ομάδα, με το τρίγωνο του Πέπε, Φοντέ και Γουίλιαμ Καρβάλιο να ξεχωρίζει. Υπάρχει φυσικά και το δίδυμο στην επίθεση με Ρονάλντο και Νάνι. Είναι μια ομάδα που βγαίνει πολύ γρήγορα στην επίθεση. Δεν αμύνονται μόνο, κρατούν την μπάλα και ξέρω πώς να επιτεθώ».

Για τη Χρυσή Μπάλα: «Ο Κριστιάνο είναι 8 χρόνια στην κορυφή και με την ομάδα του και με την Πορτογαλία. Αν ο Γκριζμάν μπορεί να είναι στους υποψήφιους, θα είναι ένα καλό σημάδι, γιατί θα πάει να πει ότι πήγε καλά στον τελικό. Ο Αντουάν έχει την ποιότητα και η επιρροή του είναι σημαντική για την ομάδα. Αλλά δεν είναι μόνος του. Όλα εξαρτώνται από το σύνολο».

Για το αν υπάρχει πλάνο αντιμετώπισης του Κριστιάνο Ρονάλντο: «Κανείς δεν έχει βρει μέχρι σήμερα. Έχει αθλητική ποιότητα που του επιτρέπει να πετάει. Θα περιορίσουμε την επιρροή του, που είναι πολύ σημαντικό. Από το τελευταίο ματς εναντίον τους, πολλά πράγματα έχουν συμβεί. Αλλά το σημαντικότερο είναι αύριο».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε