Δευτέρα, 4 Μαρ.
15oC Αθήνα

Πορτογαλία – Ουρουγουάη: Εισβολέας με μηνύματα στήριξης σε ΛΟΑΤΚΙ, γυναίκες στο Ιράν και Ουκρανία

Πορτογαλία – Ουρουγουάη: Εισβολέας με μηνύματα στήριξης σε ΛΟΑΤΚΙ, γυναίκες στο Ιράν και Ουκρανία
Reuters

Μικρή διακοπή είχαμε στο 51′ λεπτό του ΠορτογαλίαΟυρουγουάη για το Μουντιάλ 2022, λόγω εισόδου ακτιβιστή στον αγωνιστικό χώρο για να… περάσει συγκεκριμένα μηνύματα.

Ο συγκεκριμένος ακτιβιστής έκανε… ντου στον αγωνιστικό χώρο του «Lusail Iconic Stadium» στο Κατάρ, στο δεύτερο ημίχρονο του Πορτογαλία – Ουρουγουάη για το Μουνβτιάλ 2022 κρατώντας μια σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, που είναι η σημαία των ΛΟΑΤΚΙ.

Θυμίζουμε ότι η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στο Κατάρ και αρκετοί οπαδοί είδαν να τους κατάσχονται αντικείμενα στο χρώμα του ουράνιου τόξου, περιβραχιόνια και άλλα συναφή είδη, ενώ απαγορεύτηκε στους ποδοσφαιριστές να φορέσουν το περιβραχιόνιο “OneLove”.

Παράλληλα, ο συγκεκριμένος άνδρας φορούσε μια φανέλα με το σήμα του Superman. Μποροστά, η φανέλα αυτή έφερε το μήνυμα “Σώστε την Ουκρανία” ενώ στο πίσω μέρος υπήρχε το μήνυμα “Σεβασμός για τις γυναίκες του Ιράν”.

Δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο, οι άνδρες της ασφάλειας του γηπέδου έπιασαν και απομάκρυναν τον ακτιβιστή.

ΦΩΤΟ REUTERS/Lee Smith
ΦΩΤΟ REUTERS/Dylan Martinez
ΦΩΤΟ REUTERS/Molly Darlington

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις