Τετάρτη, 28 Φεβ.
17oC Αθήνα

Πως θα μπαίνουν στα γήπεδα οι φίλαθλοι – Τα κινητά «διώχνουν» την αστυνομία

Πως θα μπαίνουν στα γήπεδα οι φίλαθλοι – Τα κινητά «διώχνουν» την αστυνομία

Στον νέο τρόπο που θα μπορούν να μπαίνουν στα γήπεδα οι φίλαθλοι των ομάδων, όταν αυτά ανοίξουν και πάλι για τον κόσμο, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, βρέθηκε καλεσμένος στο στούντιο του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη.

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην οπαδική βία και το κομμάτι που αφορά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τονίζοντας ότι: «την ώρα αυτή δουλεύουμε πραγματικά καθημερινά με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, με τον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη και με τον προηγούμενο, τον Γιάννη Οικονόμου, προκειμένου να φτιάξουμε μια πλατφόρμα η οποία θα απαλλάξει την Ελληνική Αστυνομία από το να είναι στα γήπεδα.

Να συνδέσουμε δηλαδή πλέον το ηλεκτρονικό εισιτήριο που υπήρχε και πριν, με το κινητό, έτσι ώστε τουλάχιστον η ταυτοποίηση να γίνεται σε επίπεδο κινητού», εξηγώντας πως το εισιτήριο θα είναι «κλειδωμένο» πάνω στο κινητό.

«Είναι μια διαδικασία που εξελίσσεται προκειμένου να την έχουμε όσο μπορούμε πιο σύντομα, αλλά παράλληλα ένα πολύ δυνατό εργαλείο και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι οι κάμερες.

Να μπορούμε δηλαδή μέσα στο γήπεδο πλέον να ταυτοποιούνται και να βλέπουμε την πορεία ενός ανθρώπου όχι μόνο στην εξέδρα όταν ανάψει ένα καπνογόνο ή όταν ρίξει μια φωτοβολίδα, αλλά και σε όλη τη διαδρομή του μέχρι να φτάσει στο σημείο που κάθεται.

Θα υπάρχουν σύντομα αυτά τα εργαλεία στα χέρια μας, αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ και στο επίπεδο της νοοτροπίας. (…).

Εμείς θα κάνουμε αυτό το οποίο πρέπει, αυτό το οποίο έχουμε δεσμευτεί, αλλά θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί και οι σύλλογοι. Και οφείλω να ομολογήσω ότι στη συνάντηση που κάναμε πριν περίπου δέκα ημέρες με τις ΠΑΕ με σκοπό να συζητήσουμε αυτές τις πρώτες προσεγγίσεις, είδα ένα πολύ καλό κλίμα από όλες τις ΠΑΕ να βοηθήσουν.

Μένει να το κάνουμε πράξη. (…) Και το κομμάτι της διαιτησίας θα πρέπει να δούμε πως μπορούμε να το θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο» είπε καταλήγοντας ο Υπουργός.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις