“Ποταμός” ο Τσιτσιπάς! Τα ρατσιστικά σχόλια, η ανεργία και οι “δυσκολίες” με το αντίθετο φύλο

ΦΩΤΟ Reuters

Μεγάλη συνέντευξη στη “Guardian” παραχώρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα ρατσιστικά σχόλια που έχει δεχτεί όντας Έλληνας εν καιρώ οικονομικής κρίσης,, η οποία “χτύπησε¨την οικογένειά του δημιουργώντας προβλήματα, αλλά και στις δυσκολίες που είχε να συνάψει σχέσεις με φίλους αλλά και το γυναικείο φύλο. 

“Δέχτηκα ρατσιστικά σχόλια και μίσος”, είπε ο Στέφανος σχετικά με τα όσα έζησε ως παιδί, όταν ταξίδευε εν μέσω κρίσης. “Ένιωθα ότι δεχόμουν κριτική χωρίς να φταίω, δεν είχα τίποτα να κάνω με όλο αυτό. Ένιωθα μειοψηφία όπου και να πήγαινα και ήθελα να διαψεύσω αυτό που πίστευαν. Νομίζω ότι κατά έναν τρόπο με έκανε πιο δυνατό. Κοιτώντας πίσω, με έκανε να θέλω να είμαι καλύτερος. Τώρα που το σκέφτομαι, είμαι περήφανος που το διαχειρίστηκα σωστά και δεν φρίκαρα. Θα μπορούσα εύκολα να φρικάρω και να νιώθω μεγαλύτερη πίεση”.

Παράλληλα στη “Guardian” αποκαλύπτεται και το πρόβλημα που αντιμετώπισε η οικογένεια του Τσιτσιπά, καθώς πολλά μέλη της βρέθηκαν άνεργοι λόγω της κρίσης. “Ο Τσιτσιπάς αναπτυσσόταν διαρκώς στα κορτ σε αντίθεση με τις πιστωτικές κάρτες του πατέρα του που μειώνονταν” αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας.

Στη συνέχεια ο Στέφανος εξομολογήθηκε πως ανέκαθεν αντιμετώπιζε προβλήματα με τις σχέσεις του και ειδικά όσον αφορά το αντίθετο φύλο: “Όταν είμαι έτοιμος να κάνω έναν φίλο ή να αφήσω αυτόν τον άνθρωπο να έρθει πιο κοντά μου και να γίνει μέρος της ζωής μου, πρέπει να βεβαιωθώ ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο και ότι το εγκρίνω όλο αυτό. Γιατί δεν θέλω να είμαι ανοιχτός σε τυχαίους ανθρώπους που θέλουν να με πληγώσουν και να είναι κακή επιρροή στη ζωή μου. Όντας ντροπαλός, μου πήρε χρόνο να νιώσω άνετα και να εκφράσω τα συναισθήματά μου προς το αντίθετο φύλο. Το έκανα πιο αργά στη ζωή μου και αυτό είναι ασυνήθιστο για αγόρια”.

Κλείνοντας ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε χαρακτηριστικά πως έχοντας πλ;eον απολογίσει όλη αυτή την πορεία νιώθει ενήλικας: “Δεν θέλω να είμαι παιδί πια. Θέλω να μου συμπεριφέρονται ως άνδρα. Έμαθα πολλά στο Tour, έμαθα πολλά πράγματα και εκτός court, αντιμετώπισα δυσκολίες και ωρίμασα από τα λάθη και τις σχέσεις που είχα με πολλούς ανθρώπους και αυτό σημαίνει ότι είσαι ενήλικας τώρα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Παναθηναϊκός: Ντρεοσί, ο εκλεκτός του Αλαφούζου για τη θέση του τεχνικού διευθυντή

Παναθηναϊκός: Ντρεοσί, ο εκλεκτός του Αλαφούζου για τη θέση του τεχνικού διευθυντή

Ο Γιάννης Αλαφούζος φαίνεται ότι βρήκε τον αντικαταστάτη του Τσάβι Ρόκα στο πρόσωπο του Πιερ Ντρεοσί. Ο 61χρονος Γάλλος αναμένεται να αποτελέσει τον νέο τεχνικό ... Διαβάστε περισσότερα