Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πού θα πάει ο Μέσι; Οι έξι πιθανοί προορισμοί από τα «φαβορί» μέχρι τις επιλογές με βάση το συναίσθημα

Πού θα πάει ο Μέσι; Οι έξι πιθανοί προορισμοί από τα «φαβορί» μέχρι τις επιλογές με βάση το συναίσθημα

Ο Λιονέλ Μέσι έμεινε σήμερα (5/8) ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα και μετά από 17 χρόνια θα φορέσει τη φανέλα μίας άλλης ομάδας από την επόμενη σεζόν που ξεκινά σε λίγες ημέρες. Ποιοι όμως είναι οι πιθανοί προορισμοί του Αργεντινού σταρ και ποια τα κριτήρια επιλογής τους από τον ίδιο;

Σαν… βόμβα έσκασε η είδηση πως ο Λιονέλ Μέσι, που είχε μείνει ελεύθερος από την 1η Ιουλίου, δεν θα συνεχίσει τελικά στην Μπαρτσελόνα, της οποία ήταν το σημείο αναφοράς τα τελευταία 17 χρόνια, αφού από το μεγαλύτερο ταλέντο στην ιστορία των Καταλανών εξελίχθηκε στον καλύτερο παίκτη του κόσμου και εν συνεχεία σε αρχηγό και αδιαμφισβήτητο ηγέτη της ομάδας κατακτώντας κυριολεκτικά τα πάντα με τη φανέλα της.

Πλέον τη στιγμή που ο πρόεδρος των Καταλανών, Ζοάν Λαπόρτα, ψάχνει τρόπο να διαχειριστεί επικοινωνιακά και αγωνιστικά την απώλεια του Μέσι -αφού προεκλογικά είχε στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό στο ότι θα βρει τρόπο να κρατήσει τον «φευγάτο» Λίο στην ομάδα- ο ίδιος ο παίκτης αποτελεί τον πιο περιζήτητο free agent της αγοράς.

Click4More: Τέλος ο Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα!

Οι ομάδες βέβαια που μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές απαιτήσεις του Μέσι δεν είναι πολλές, ενώ είναι σίγουρο πως ο Αργεντινός θα απαιτήσει και ένα συγκεκριμένο backround παικτών που θα τον βοηθήσουν να κατακτήσει ξανά τίτλους ομαδικά και ατομικά. Βέβαια υπάρχει και το συναίσθημα και δεν αποκλείεται στην ηλικία των 34 ετών, ο θαυματουργός Αργεντινός να κάνει κάποια επιλογή έκπληξη, ενώ υπάρχει και ένα φοβερό σενάριο που τον θέλει να παραμένει τελικά στην Μπαρτσελόνα, αλλά μένει να φανεί αν αυτό μπορεί να είναι πραγματικότητα. 

Τα φαβορί

Η Μάντσεστερ Σίτι σήμερα (5/8) ξόδεψε 120 εκατ. ευρώ για να ολοκληρώσει την μετεγγραφή του Τζακ Γκρίλις από την Άστον Βίλα, αλλά και το διαθέσιμο χρήμα συνεχίζει να έχει και τους παίκτες επιπέδου να πλαισιώσει τον Αργεντινό αλλά και τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο. Η παρουσία του Καταλανού τεχνικού είναι κάτι που μπορεί να δελεάσει τον Μέσι, ο οποίος θα έχει παράλληλα την ευκαιρία να αγωνιστεί στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Ευρώπης. Οι «πολίτες» βέβαια θα πρέπει να… τσεκάρουν το περιθώριο που τους δίνει το Financial Fair Play της UEFA και να κινηθούν αναλόγως, ώστε να ξαλαφρώσουν το ρόστερ τους, αν θέλουν να κάνουν δικό τους τον σπουδαίο άσο.

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι η δεύτερη ομάδα που μπορεί να καλύψει με άνεση το συμβόλαιο του Μέσι, ενώ η παρουσία των «κολλητών» του Νεϊμάρ και Ντι Μαρία εκεί, αλλά και του συμπατριώτη του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, βοηθά στο να κάνει την συγκεκριμένη επιλογή ο Αργεντινός.

Οι δύο Ίντερ

Η Ίντερ Μιλάνου και η Ίντερ Μαϊάμι αποτελούν δύο ομάδες που έχουν δεδομένα ενδιαφερθεί για τον Μέσι το προηγούμενο διάστημα. Η ιταλική ομάδα μάλιστα είχε επαφές με τον πατέρα του Μέσι, πέρυσι τον Απρίλιο, όταν ο Λίο αγόρασε μάλιστα σπίτι στο Μιλάνο και «φούντωσε» τις φήμες, οι οποίες μιλούσαν για συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών αν ο παίκτης αποχωρήσει από τους «μπλαουγκράνα»,

Η αμερικανική Ίντερ Μαϊάμι τώρα με βασικό μέτοχο τον Ντένιβιντ Μπέκαμ, έχει βάλει πλώρη να κλείσει μία σειρά «αστεριών» ώστε να εδραιωθεί ως μία από τις κορυφαίες ομάδες του MLS. Αν τυχόν ο Λιονέλ Μέσι αποφασίσει να εγκαταλείψει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και κρίνει με βάση τα οικονομικά δεδομένα, τότε είναι ο πιθανότερος προορισμός του.

Τα αουτσάιντερ με βάση το… συναίσθημα

Αν τώρα ο Λιονέλ Μέσι κρίνει με βάση το συναίσθημα υπάρχουν δύο πιθανοί προορισμοί που θα προκαλέσουν σεισμό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η μία είναι η Νάπολι. Αυτό το σενάριο βέβαια βασίζεται περισσότερο σε φήμες και συνδέσεις με τον αείμνηστο θρύλο του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Μαραντόνα. Η άλλη όμως πηγάζει από όσα έχει αναφέρει ο ίδιος Μέσι σε δηλώσεις του στο πρόσφατο παρελθόν. Ο λόγος γίνεται για τη Νιούελς Ολντ Μπόις, ομάδα που ανέδειξε τον Αργεντινό άσο και στην οποία έχει δηλώσει πως θέλει να κλείσει την καριέρα του, ενώ σε παλιότερη συνέντευξή του είχε τονίσει πως μετά την Μπαρτσελόνα υπάρχει μόνο η Νιούελς και η επιστροφή στην Αργεντινή για αυτόν.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις