Τρίτη, 14 Μαΐ
20oC Αθήνα

Premier League: Η Λέστερ έβγαλε κερδισμένη την πόλη!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι κατέκτησε για πρώτη φορά την Premier League, είδε τα έσοδα της να αυξάνονται θεαματικά, αλλά οικονομική… χαρά πήρε και η πόλη του Λέστερ.

Ο πιο απίστευτος τίτλος στην ιστορία της Premier League, αυτός της Λέστερ, έχει συμβάλει αποφασιστικά στην αύξηση της οικονομίας της πόλης με 140 εκατομμύρια στερλίνες (163 εκατ. ευρώ) επιπλέον έσοδα κατά τη διάρκεια της τελευταίας σεζόν.

Μάλιστα, τα 110 εκατομμύρια λίρες (128 εκατ ευρώ) από αυτά έχουν παραχθεί απευθείας από τον σύλλογο, μέσω των δραστηριοτήτων και από τον τουρισμό. Σχεδόν 220.000 επισκέπτες έφτασαν στην πόλη του Λέστερ για τους αγώνες της.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, σύμφωνα με μια μελέτη της Ernst & Young υποστηρίχθηκαν όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά (και όχι δημιουργήθηκαν) 2.500 θέσεις εργασίας και υπήρξαν 78.000 λίρες (90.000 ευρώ) από την άποψη των φορολογικών εσόδων. Προφανώς σε όλα αυτά “προστίθεται” η ανάπτυξη του διεθνούς προφίλ της πόλης, που έχει αυξηθεί και είναι πλέον πιο αναγνωρίσιμο.

Για τη φετινή σεζόν η Ernst & Young αναμένει κύκλο εργασιών 193 εκατομμύρια λίρες (224 εκατ. ευρώ) από τα οποία 95 (110 εκατ ευρώ) είναι από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, όπως προβλέπει η σχετική συμφωνία της Premier League.

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι θα δει τα έσοδά της να αυξάνονται, όχι μόνο εξαιτίας της νέας συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Premier League, αλλά και λόγω της συμμετοχής στο Champions League. Μία ομάδα που μόλις πριν από δύο χρόνια αγωνιζόταν στον πρώτο της χρόνο στην Premier League μετά από την άνοδο στην Championship…

Πληροφορίες: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε