Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Πρίφτης μετά το Παναθηναϊκός – Άλμπα: «Μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις ο Μέικον»

Πρίφτης μετά το Παναθηναϊκός – Άλμπα: «Μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις ο Μέικον»

Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν ευχαριστημένος από τη νίκη και την εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου στο ΟΑΚΑ.

Ο Έλληνας τεχνικός έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα του, υπογράμμισε πως ο Ντάριλ Μέικον μπορεί να παίξει και στο «1» και στο «2» και ανέφερε πως ο Νεμάνια Νέντοβιτς θα επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ μετά την νίκη του Παναθηναϊκού:

«Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες για αυτό το ματς και κυρίως για το δεύτερο μέρος. Ήταν προφανές ότι αλλάξαμε την νοοτροπία μας. Ήταν εντελώς διαφορετική η εικόνα μας στην άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο. Συγχαρητήρια στην ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να σταθεροποιήσουμε αυτή την απόδοση και κάθε φορά να κάνουμε ένα βήμα προς τα μπροστά, για να βελτιωνόμαστε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Θέλουμε να διατηρήσουμε τα καλά στοιχεία και στα επόμενα παιχνίδια».

Για την άμυνα του Παναθηναϊκού: «Κοιτάξτε, είναι κρίμα. Στο πρώτο δεκάλεπτο βάλαμε 30π. Πολλές φορές μπορεί να περάσει ένα ημίχρονο χωρίς να τους βάλουμε. Βάλαμε πέντε τρίποντα στην πρώτη περίοδο. Δεν προσπαθήσαμε στην άμυνα για να εκμεταλλευτούμε την καλή μας μέρα στην επίθεση. Το διορθώσαμε, προσαρμοστήκαμε στο πώς παίζει η Άλμπα. Μας βοήθησε η τακτική μας, την ακολουθήσαμε. Κάναμε αλλαγές, πήραμε τα μακρινά σουτ. Πρέπει να παίζουμε έτσι».

Για τον Ντάριλ Μέικον και το κατά πόσο μπορεί να παίζει στη θέση «1»: «Ο άνθρωπος αυτός έχει ταλέντο, φαίνεται. Το θέμα είναι να μπορέσει να παίξει μέσα σε ένα σύστημα, να φύγει από την ντρίμπλα, να κινηθεί μακριά από την μπάλα. Αλλά, έχει ταλέντο. Για εμένα μπορεί να παίξει και τις δύο θέσεις. Πρέπει να διορθώσει το πώς προσεγγίζει κάποια παιχνίδια, καμιά φορά είναι συναισθηματικός. Είναι φανερό ότι έχει ταλέντο στην τελική πάσα, έχει πολύ καλό timing».

Για τον τραυματισμό του Νεμάνια Νέντοβιτς: «Όταν και ο Νέντοβιτς με τον Ιωάννη και τον Οκάρο είναι σε καλύτερη κατάσταση, θα είμαστε ακόμα καλύτεροι. Για τον Νέντοβιτς δεν ξέρω σε ποιο ματς θα επιστρέψει. Κάποια στιγμή, κάποιο ματς της επόμενης εβδομάδας θα το παίξει. Δεν ξέρω αν θα είναι κάποιο ή κάποια. Το βλέπω δύσκολο να είναι το παιχνίδι της Τρίτης».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις