Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Πρόεδρος ΕΠΟ: «Ξένος προπονητής στην Εθνική Ελλάδας και διακαής πόθος ο Φερνάντο Σάντος – Να πληρώσει το Big4 τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ»

Πρόεδρος ΕΠΟ: «Ξένος προπονητής στην Εθνική Ελλάδας και διακαής πόθος ο Φερνάντο Σάντος – Να πληρώσει το Big4 τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ»
ΦΩΤΟ intime

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, ήταν προσκεκλημένος της τηλεοπτικής εκπομπής «Δίκη» και σχολίασε όλα τα βασικά θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο διάδοχος του Θοδωρή Ζαγοράκη στην Ομοσπονδία, επιβεβαίωσε ότι διακαής πόθος του για τη θέση του προπονητή στην Εθνική Ελλάδας είναι ο Φερνάντο Σάντος, ενώ αποκάλυψε το ποσό που λαμβάνει ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ και τόνισε ότι πρέπει να τον πληρώσουν οι ομάδες.

Οι δηλώσεις του Δημητρίου

Για τα επεισόδια στο ΠΑΟΚ – Άρης: «Σε όλο τον κόσμο έχουμε επεισόδια. Πρέπει ο κόσμος να τηρεί τα μέτρα, πρέπει να υπενθυμίζουμε στον κόσμο ότι πρέπει να τηρεί τα μέτρα. Είναι δύσκολος ο έλεγχος. Δεν μπορεί να λέει ο Πλεύρης για ποινικές ευθύνες. Είναι αδύνατον να κάνεις έλεγχο στην κερκίδα αν θα φορέσει μάσκα».

Για το πρόσημο της διοίκησης Γραμμένου: «Η διοίκηση Γραμμένου είχε πολύ θετική παρουσία στα ποδοσφαιρικά πράγματα. Όλοι οι πρόεδροι προσπάθησαν, η ιστορία θα κρίνει. Η Ομοσπονδία θα πάει το καλοκαίρι σε εκλογές».

Για τις σχέσεις με Αυγενάκη: «Σέβομαι τις απόψεις του. Δυστυχώς από την εκλογή του κ. Ζαγοράκη δεν έχει υπάρξει ραντεβού με τον κ. Αυγενάκη. Απ’ ότι ξέρω ούτε με τον Ζαγοράκη είχε επαφή. Είχε μόνο επαφές με τον κ. Γεραπετρίτη ο κ. Ζαγοράκης. Ο κ. Αυγενάκης χρηματοδότησε τα σωματεία που μπήκαν στο μητρώο. Οι ενώσεις έχουν να πάρουν από το 2006, 15 χρόνια. Είναι απαράδεκτο το γεγονός. Θα κλείσουν οι ενώσεις. Πολλές χρωστάνε, σε άλλες χρωστάει η ΕΠΟ».

Για την υπόθεση με τον Φαν’τ Σχιπ: «Πίστευα ότι θα γίνει ραντεβού μαζί του, το είχα πει στους Φύσσα και Κωνσταντινίδη να γίνει σήμερα ένα ραντεβού στις 12 το μεσημέρι και την Παρασκευή πληροφορήθηκα ότι έκανε ανάρτηση ότι δε θα συνεχίσει. Έπρεπε θεωρώ πρώτα να το πει στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και μετά να το ανακοινώσει. Η φράση του ότι ‘δεν είχαμε το ίδιο όραμα’ ήταν ατυχής. Δεν το είχαμε συζητήσει ποτέ. Ενας προπονητής κρίνεται από τα αποτελέσματα, όταν σε δύο διοργανώσεις δεν πέτυχε τους στόχους δεν μπορώ να πω ότι ήταν επιτυχημένη η θητεία του. Είχε τα θετικά του, αλλά και τα αρνητικά του. Σε κάποιους αγώνες έπαιξε καλό ποδόσφαιρο η εθνική, αλλά με μικρές ή ισοδύναμες ομάδες δεν πήραμε τα αποτελέσματα».

Για τον επόμενο προπονητή: «Μου αρέσει η πειθαρχία. Θα ήθελα έναν πειθαρχημένο προπονητή στην ομοσπονδία, όπως οι Γερμανοί, οι Ιταλοί, οι Πορτογάλοι. Είναι δεδομένο ότι θα είναι ξένος ο διάδοχος. Διακαής πόθος δικός μου είναι ο Σάντος. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Μάρτιο, αλλά θα δούμε. Μέχρι τότε δεν έχουμε αγώνες, από τον Ιούνιο ξεκινούν οι αγώνες».

Για την επιλογή Αναστασιάδη: «Kάνεις και λάθη, σε αυτά τα χρόνια που διοίκησε έχει κάνει και λάθη η διοίκηση Γραμμένου. Πιστεύω ότι εκ του αποτελέσματος ήταν λάθος, δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Στο εθνικό συγκρότημα πρέπει να είναι ξένος ο προπονητής. Δεν έχουμε προπονητές με τις παραστάσεις που πρέπει. Ο ξένος προπονητής δεν επηρεάζεται από κανέναν. Πρέπει όμως να αγωνίζονται και Έλληνες παίκτες στις ομάδες μας, διαφορετικά δεν μπορούμε να έχουμε καλή εθνική ομάδα. Ίσως είναι μια κουβέντα που πρέπει να γίνει με όλο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Θα επιχειρήσω να το κάνω για να μπει ένα όριο και να παίζουν μίνιμουμ 4 βασικοί παίκτες Έλληνες».

Για την γνωριμία του με τον Ζαγοράκη: «10 μέρες πριν από τις εκλογές γνωριστήκαμε με τον Ζαγοράκη, η χημεία ήταν εύκολη. Είναι εξαιρετικός. Δεν ήταν διακοσμητικός ο Ζαγοράκης. Ήταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας. Αν αγάπαγε την θέση του προέδρου της ομοσπονδίας δεν το ξέρω. Δεν ξέρω για τους λόγους που παραιτήθηκε. Προσπάθησα να τον αποτρέψω και του είπα ότι δεν έχει δικαίωμα να φύγει. Αλλά μου απάντησε ότι είχε πάρει τς αποφάσεις του».

Για το ότι δεν επέλεξε ο Ζαγοράκης τον εκτελεστικό γραμματέα της ΕΠΟ, Ιάκωβο Φιλιππούση: «Τις κρίσιμες αποφάσεις τις παίρνει όλη η διοίκηση. Ο πρόεδρος μπορεί να προτείνει, όχι να αποφασίσει. Δεν κατάλαβα γιατί δεν πρότεινε ο ίδιος. Ηταν δική του απόφαση να μην το κάνειΓια το νέο διευθύνοντα σύμβουλο είναι νωρίς ακόμη. Μολις εγκριθεί το καταστατικό το καταστατικό θα μας τα δώσει η ΟΥΕΦΑ. Είναι λήξαν το θέμα με την ολιστική, έτσι μας είπε ο κ. Λάκοβιτς».

Για το αν θα διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές και τους μισθούς στην ΕΠΟ: «Είναι νωρίς ακόμη για το αν θα είμαι υποψήφιος. Για το οργανόγραμμα θεωρώ ότι είναι μια εσωτερική διαδικασία της Ομοσπονδίας. Πιστεύω ότι ο εκτελεστικός έκανε λάθος εκεί. Δε νομίζω ότι δε θα ψηφιζόταν από την πλειοψηφία του δ.σ.. Δεν έχουμε προβλήματα με τον Φιλιππούση, όλα καλά βαίνουν. Εγώ δεν πληρώνομαι. Ο κ. Βασιλειάδης πέρασε στο νόμο ότι πρέπει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας να έχει έναν μισθό. Αλλαξε το νόμο ο Αυγενάκης. Η συνέλευση της οοσπονδίας είχε αποφασίσει για έναν μισθό 5000 ευρώ, τώρα δεν υπάρχει μισθός. Το 99% των προέδρων που είχε προβλήματα με τη δικαιοσύνη έμπλεξαν χωρίς να φταίνε».

Για τον Κλάτενμπεργκ και τους συνεργάτες του: «Τον επέβαλε η ΟΥΕΦΑ, η οποία δεν πληρώνει τα μισά. Ο Κλάτενμπεργκ και οι συνεργάτες του κοστίζουν 900.000 ευρώ. Η ΕΠΟ έχει δώσει 600.000. Έφυγε έγγραφο από την ΕΠΟ να πληρώσουν οι «Big 4» το υπόλοιπο ποσό. Τον ήθελαν τα μεγάλα σωματεία. Με την τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο ξένος αρχιδιαιτητής είναι απαραίτητος. Όχι με τόσα χρήματα και να μην είναι τόσοι πολλοί οι ξένοι. Να είναι 1-2 οι ξένοι. Golden boys; Δεν υπάρχουν 10.000 το μήνα. Βάλαμε στο λογιστήριο εταιρία που ελέγχει τα πάντα».

Για την απόφαση για τα δελτία των ομάδων της SL2: «Δε φοβάμαι, έπραξα το σωστό. Οι δύο δικαστές από τους τρεις πήγαν στην απόφαση τη δική μας και ενέκριναν τα δελτία. Μετά πώς πήραν άλλη απόφαση μετά; Υπάρχει δόλος δηλαδή; Εμείς δεν πήραμε ποτέ απόφαση για αδειοδοτήσεις στην Εκτελεστική στις 24 Ιουνίου».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις