Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Πρόεδρος ουκρανικής ομοσπονδίας τένις: «Αποκλείστε τον Μεντβέντεφ από τα Grand Slam»

Πρόεδρος ουκρανικής ομοσπονδίας τένις: «Αποκλείστε τον Μεντβέντεφ από τα Grand Slam»

Ο πρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας τένις, Σεβά Κειλίς, ζήτησε να απαγορευτεί η συμμετοχή του νέου Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεφ στα επόμενα Grand Slam της σεζόν.

Όπως και στα υπόλοιπα αθλήματα, έτσι και στο τένις, υπήρξαν κυρώσεις στη Ρωσία, μετά την εισβολή της στην Oυκρανία. Οι ρωσικές ομάδες δεν μπορούν να συμμετέχουν σε ομαδικά τουρνουά τόσο της ITF (Davis Cup, Billie Jean King Cup) όσο και της Tennis Europe (Seniors, European Championships U16) ενώ απέσυραν όλα τα τουρνουά ATP κ WTA από ρωσικό έδαφος.

Σε αντίθεση, όμως, με τα άλλα αθλήματα, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές μπορούν κανονικά να αγωνιστούν ατομικά στις διοργανώσεις, μόνο που δεν θα αναφέρεται η χώρα εκπροσώπησης ενώ δεν θα εμφανίζεται και η σημαία της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας, Σεβά Κειλίς, δεν είναι σύμφωνος με το τελευταίο μέτρο, στοχοποιώντας το νέο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Μιλώντας στο welovetennis.fr., τόνισε ότι ο κορυφαίος Ρώσος τενίστας δεν θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στα επόμενα Grand Slam (Roland Garros, Wimbledon, US Open),

“Αφήνουμε τον Μεντβέντεφ να παίξει στο ATP Tour, όμως τα Grand Slam είναι τουρνουά της ITF. Αν δεν μπορεί να παίξει εκεί, δεν μπορεί να είναι Νο1. Ο Μεντβέντεφ δεν πρέπει να παίξει στο Roland Garros, το Wimbledon και το US Open”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σεβά Κειλίς.

Να σημειωθεί, βέβαια, πως τόσο ο Μεντβέντεφ όσο και οι περισσότεροι Ρώσοι τενίστες έχουν φροντίσει να στείλουν αντιπολεμικά μηνύματα τις προηγούμενες μέρες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις