Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πρώην NBAer βάζει τα… γυαλιά στον Τραμπ! Deal με κινεζική εταιρεία για 10 εκατ. μάσκες

Πρώην NBAer βάζει τα… γυαλιά στον Τραμπ! Deal με κινεζική εταιρεία για 10 εκατ. μάσκες
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ο πρώην άσος Νικς και των Σέλτικς, Στεφόν Μάρμπερι, λειτούργησε ως… πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς βρίσκεται σε συζητήσεις με κινεζική εταιρεία για 10.000.000 μάσκες που θα σταλούν στη Νέα Υόρκη που έχει “χτυπηθεί” από τον κορονοϊό.

ΟΙ ΗΠΑ βιώνουν ήδη τις καταστροφικές συνέπειες του κορονοϊού, μετρώντας χιλιάδες θύματα, με τις αντιδράσεις για την αδράνεια του κρατικού μηχανισμού και τους χειρισμούς του προέδρους, Ντόναλντ Τραμπ, να γιγαντώνονται μέρα με τη μέρα. 

Ο παλαίμαχος NBAer, Στεφόν Μάρμπερι, αποφάσισε να μην κάτσει με… σταυρωμένα χέρια μπροστά σε όλο αυτό που συμβαίνει και κινήθηκε για να βοηθήσει την πόλη στην οποία λατρεύτηκε όσο αγωνιζόταν στο NBA. Ο λόγος γίνεται για τη Νέα Υόρκη, όπου θα σταλούν 10 εκατομμύρια ιατρικές μάσκες, αν ο Αμερικανός ολοκληρώσει τη συμφωνία με την κινεζική εταιρεία που συζητάει.

Ο Μάρμπερι αγωνίστηκε για αρκετά χρόνια στην Κίνα αφότου έφυγε από το ΝΒΑ, και πλέον είναι μόνιμος κάτοικος Πεκίνου, οπότε εκμεταλλεύτηκε τις γνωριμίες του στη χώρα και είναι κοντά στο να κλείσει ένα σπουδαίο deal από κάθε άποψη. 

Συγκεκριμένα η συμφωνία θα περιορίσει το κόστος κάθε μάσκας στα 2.75 δολάρια, τη στιγμή που η κυβέρνηση των ΗΠΑ πληρώνει αυτή τη στιγμή 7.5 δολάρια για κάθε τεμάχιο. Αν όλα πάνε καλά οι μάσκες θα παραδοθούν σε πέντε δόσεις -2 εκατ. κάθε φορά- και αναμένεται να υπερκαλύψουν τις ανάγκες της Νέας Υόρκης και ενδεχομένως να σώσουν χιλιάδες ζωές. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις