Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Προκριματικά Euro 2024: Ιστορική νίκη με εννέα γκολ η Πορτογαλία κόντρα στο Λουβεμβούργο

Προκριματικά Euro 2024: Ιστορική νίκη με εννέα γκολ η Πορτογαλία κόντρα στο Λουβεμβούργο
Reuters

Η Πορτογαλία ήταν εντυπωσιακή κόντρα στο Λουξεμβούργο, το “διέλυσε” με 9-0 στο Αλγκάρβε και μόνο με “αυτοκτονία” θα χάσει την πρωτιά στον 10 προκριματικό όμιλο και το “εισιτήριο” για τα τελικά του Euro 2024. Πρώτη φορά οι Ίβηρες πετυχαίνουν εννέα γκολ. Σκόραραν οι Μακ και Φινμπόγκασον με τις εθνικές τους ομάδες. Τα αποτελέσματα της βραδιάς.

Δεν έβγαλε το… πόδι από το γκάζι! Μια Πορτογαλία γεμάτη επιθετική διάθεση, βρήκε μπροστά της στο “αδύναμο” Λουξεμβούργο και το “ποδοπάτησε” με 9-0, σε ματς για τα προκριματικά του Euro 2024.

Οι Ίβηρες έκαναν έτσι το 6/6 στον 10 όμιλο και ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, μιας και ο ανταγωνισμός είναι -βαθμολογικά- αρκετά πίσω! Μάλιστα, η νίκη που πήραν είναι με το μεγαλύτερο σκορ που έχουν πετύχει κόντρα σε ομάδα (ξεπέρασαν το 8-0, με το οποίο είχαν νικήσει το Λίχτενσταϊν το 1999)!

Η Πορτογαλία κατάφερε μάλιστα να ξεπεράσει το 6-0 με το οποίο είχε επικρατήσει μέσα στο Λουξεμβούργο, τον περασμένο Ιούνιο, σε μια εφιαλτική βραδιά για τους φιλοξενούμενους και τον προπονητή τους, Λουκ Χολτζ, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια λίγο πριν το φινάλε του ματς, αλλά επέστρεψε για να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους παίκτες του.

Η Πορτογαλία δεν είχε στη σύνθεσή της τον τιμωρημένο λόγω καρτών, Κριστιάνο Ρονάλντο, όμως δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα απέναντι στο Λουξεμβούργο. Οι Γκονσάλο Ράμος και Ινάσιο σκόραραν από δύο φορές μπαίνοντας στα… παπούτσια CR7, ενώ ο Μπρούνο Φερνάντες μοίραζε αφειδώς ασίστ, σε ένα ματς που είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα απ’ το ημίχρονο, όταν οι Πορτογάλοι είχαν πάρει ήδη προβάδισμα με 4-0.

Οι Ντιόγο Ζότα (δις), Ρικάρντο Όρτα, Μπρούνο Φερνάντες και Ζοάο Φέλιξ πρόσθεσαν τα ονόματά τους στον πίνακα των σκόρερ στο δεύτερο 45λπτο, για την Πορτογαλία που σημείωσε τη μεγαλύτερη σε έκταση σκορ νίκη της Ιστορίας της και μετράει 6 νίκες και ισάριθμα ματς, χωρίς να έχει δεχθεί γκολ (24-0).

Ακόμη πιο γρήγορα… καθάρισε η Σλοβακία το ματς με το Λιχτενστάιν, σκοράροντας στο… 9ο δευτερόλεπτο με τον Χάνκο. Στο 3′ ο Ντούντα έκανε το 2-0, στο 6′ ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ρόμπερτ Μακ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 και μετά οι Σλοβάκοι έκαναν συντήρηση δυνάμεων.

Σε άλλο ματς για τον 10ο όμιλο, η Ισλανδία με το γκολ του πρώην επιθετικού του Ολυμπιακού, Άλφρεντ Φινμπόγκασον στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε με 1-0 τη Βοσνία και την έθεσε αντίστοιχα… νοκ-άουτ απ’ τη μάχη της πρόκρισης.

Σε ματς για τον 4ο όμιλο, η Ουαλία επικράτησε 2-0 στην έδρα της Λετονίας και παραμένει ζωντανή για να κυνηγήσει ένα εισιτήριο για την απευθείας πρόκριση στο Euro 2024 (ισόβαθμη με την Αρμενία στην 3η θέση, με 7 βαθμούς και στο -3 από την δεύτερη Τουρκία).

Η Ουαλία πήρε το “τρίποντο” με εύστοχο πέναλτι του Ράμσεϊ στο 29′ και το τέρμα του Μπρουκς στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για τη 2η θέση και την απευθείας πρόκριση στα τελικά της Γερμανίας.

4ος όμιλος

Αρμενία-Κροατία 0-1

(14΄ Κράμαριτς)

Λετονία-Ουαλία 0-2

(29΄ πέν. Ράμσεϊ, 90΄+6΄ Μπρουκς)

Ρεπό: Τουρκία

10ος όμιλος

Ισλανδία-Βοσνία/Ερζεγ. 1-0

(90΄+2΄ Φινμπόγκασον)

Πορτογαλία-Λουξεμβούργο 9-0

(12΄, 45΄+4΄ Ινάσιο, 18΄, 34΄ Ράμος, 57΄, 77΄ Ζότα, 67΄ Ρικάρντο Όρτα, 83΄ Μπρούνο Φερνάντες, 88΄ Ζοάο Φέλιξ)

Σλοβακία-Λιχτενστάιν 3-0

(1΄ Χάνκο, 3΄ Ντούντα, 6΄ Μακ)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις