Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Προκριματικά Μουντιάλ 2022, Ελλάδα – Ισπανία: Σίγουρος και ήρεμος δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε

Προκριματικά Μουντιάλ 2022, Ελλάδα – Ισπανία: Σίγουρος και ήρεμος δήλωσε ο Λουίς Ενρίκε
Intime.gr

Ο Λουίς Ενρίκε περιμένει μία Ελλάδα με κίνητρο, χαρακτήρισε «δύσκολη» τη συνάντηση της Ισπανίας με την “Γαλανόλευκης” στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, αλλά δήλωσε… ήρεμος και τόνισε πως έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του.

«Η Ελλάδα άλλαξε το σύστημά της σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Ξεκίνησαν με 4-5-1 και μετά άλλαξαν. Περιμένω μια Ελλάδα με κίνητρο στο γήπεδό της και με τον κόσμο της. Είναι μια πολύ καλή αμυντική ομάδα που παίζει καλά με την μπάλα και χωρίς αυτή. Αν δεν τους πιέσουμε καλά, ξέρουν τι να κάνουν με την μπάλα», είπε χαρακτηριστικά ο Λουίς Ενρίκε.

«Είμαι πολύ τυχερός, γιατί μετά από τις δύο προπονήσεις είμαι κάτι παραπάνω από αισιόδοξος. Η αυτοπεποίθηση, ο ρυθμός, η ποιότητα που έχουν οι παίκτες. Αισθάνομαι κάτι παραπάνω από σίγουρος και ήρεμος προετοιμάζοντας και αξιολογώντας αυτόν τον αγώνα. Είμαι πολύ τυχερός που είμαι προπονητής μιας χώρας που έχει τουλάχιστον 60 παίκτες επιπέδου, τουλάχιστον για εμένα. Είμαστε επίσης προετοιμασμένοι για δυσκολίες γιατί θα είναι δύσκολος αγώνας. Η Ισπανία είναι υποχρεωμένη να προσπαθεί να κερδίσει κάθε παιχνίδι. Στη συνέχεια, στο τέλος γίνεται το άθροισμα. Αλλά η υποχρέωση είναι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και να το κάνουμε με τα όπλα μας.

Υπάρχει πάντα πίεση για να κερδίσουμε. Σκεφτόμαστε μόνο την Ελλάδα. Δεν πρόκειται να κάνουμε αυτό το λάθος να σκεφτούμε τη Σουηδία. Θα σκεφτούμε την Ελλάδα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Στόχος μας όμως είναι να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια. Θα προτιμούσα να ήταν την ίδια στιγμή το παιχνίδι της Σουηδίας, αλλά δεν πειράζει. Δεν θα δούμε το παιχνίδι, δεν μας ενδιαφέρει», πρόσθεσε, ενώ όταν ρωτήθηκε πώς διαχειρίζεται την πίεση, τόνισε:

«Ο Λουίς Ενρίκε γεννήθηκε με πίεση. Είμαι έτσι από 18 και νιώθω άνετα. Η πίεση είναι ευλογημένη πίεση. Το πρόβλημα είναι όταν είσαι σε μια ομάδα χωρίς πίεση. Χωρίς πίεση δεν θα ήμασταν η Ισπανία», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, πραγματικά. Στο πρώτο παιχνίδι δημιουργήσαμε λίγες ευκαιρίες, λιγότερες από όσες θέλαμε. Παίζουν καλά και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε καλοί στην πίεση. Έχουμε κλειδιά για να λύσουμε τις αμυντικές καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουμε , κάνοντας ένα παιχνίδι στο οποίο θα κλειδώσουμε τον αντίπαλο στην περιοχή του. Δεν έχει υπάρξει παιχνίδι στο οποίο να μην είχαμε πίεση. Έχουμε πάντα την ίδια πίεση και ευθύνη.»

Μιλώντας για Γκάβι και Καρβαχάλ, σημείωσε: «Ο Γκάβι έχει παίξει σε μια θέση που δεν είναι δική του. Κανένας παίκτης δεν έχει κάτι ιδιαίτερο που να τον εμποδίζει να συμμετάσχει, εκτός από τον Μικέλ Μερίνο. Η επιστροφή του Καρβαχάλ είναι ευχαρίστηση, γιατί πίσω από τον παίκτη υπάρχει ένας σπουδαίος άνθρωπος. Θα μας βοηθήσει πολύ. Ήταν σαν να τον ξαναβλέπαμε. με την ίδια ένταση στην προπόνηση, με τον ίδιο ενθουσιασμό. Ζητάμε, φυσικά, να δούμε το συναίσθημά του» .

Κλείνοντας ρωτήθηκε για το τι θα σήμαινε μία ενδεχόμενη ήττα αύριο και είπε:

«Πρέπει να είσαι αισιόδοξος και να σκέφτεσαι τη νίκη, γιατί αυτό δημιουργεί θετική ενέργεια. Είμαι πολύ χαρούμενος και θετικός».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις