Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Στα πλέι οφ η Βόρεια Μακεδονία – Η Γερμανία και τυπικά στο Κατάρ

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: Στα πλέι οφ η Βόρεια Μακεδονία – Η Γερμανία και τυπικά στο Κατάρ
ΦΩΤΟ Reuters

Η Γερμανία έκλεισε και τυπικά εισιτήριο για το Μουντιάλ του Κατάρ, αφού ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον 10ο προκριματικό όμιλο, όπου και τερμάτισε πρώτη. Ιστορική βραδιά για τη Βόρεια Μακεδονία που εξασφάλισε μία θέση στα μπαράζ, μετά το 3-1 επί της Ισλανδίας.

Θέση στα πλέι-οφ της ευρωπαϊκής ζώνης, για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, εξασφάλισε η Βόρεια Μακεδονία, στο φινάλε των αγώνων του 10ου προκριματικού ομίλου. Το βαλκανικό συγκρότημα επικράτησε στα Σκόπια 3-1 της Ισλανδίας, χάρη σε τέρματα του Αλιόσκι στο 7΄ και του Ελμάς στο 65΄ και στο 86΄ (οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Θορστέινσον στο 54΄) και πήρε τη δεύτερη θέση, ένα βαθμό μπροστά από τη Ρουμανία.

Η τελευταία νίκησε στο Βαντούζ με 2-0 το Λιχντενστάιν, με γκολ του Μαν και του Μπάνκου (έχασε και πέναλτι με τον Στάντσιου), αλλά τελικά «πλήρωσε» το 0-0 της περασμένης Πέμπτης (11/11) με την αδιάφορη Ισλανδία στο Βουκουρέστι και έμεινε «εκτός νυμφώνος».

Την πρώτη θέση του 10ου ομίλου και το απευθείας εισιτήριο για τα τελικά του Κατάρ είχε ήδη εξασφαλίσει η Γερμανία, η οποία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με ένα εύκολο 4-1 επί της Αρμενίας στο Ερεβάν, παρότι παρατάχθηκε με αρκετές ελλείψεις. Δύο τέρματα σημείωσε για τη «νατσιονάλμανσαφτ» ο Γκιντογάν και από ένα οι Χάβερτς και Χόφμαν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις