Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: «Βόμβα» από τη Βόρεια Μακεδονία που απέκλεισε την Ιταλία – Πρόκριση μετά από «θρίλερ» για την Πορτογαλία κόντρα στους Τούρκους

Προκριματικά Μουντιάλ 2022: «Βόμβα» από τη Βόρεια Μακεδονία που απέκλεισε την Ιταλία – Πρόκριση μετά από «θρίλερ» για την Πορτογαλία κόντρα στους Τούρκους
ΦΩΤΟ Intime

Η Βόρεια Μακεδονία έριξε “βόμβα” στα play off των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, αποκλείοντας με νίκη 1-0 την Ιταλία, από το τουρνουά του Κατάρ.

Ένα γκολ του Τραϊκόφσκι με δυνατό σουτ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ήταν αυτό που “πάγωσε” τους Ιταλούς στο Παλέρμο και έστειλε τη γειτονική χώρα στην επόμενη φάση.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία, θα χάσει έτσι το Παγκόσμιο Κύπελλο, σε μία απίθανη αποτυχία για την “σκουάντρα τζούρα”, τη δεύτερη συνεχόμενη σε Μουντιάλ, αφού είχε αποκλειστεί στα μπαράζ και από τη Σουηδία, στην προηγούμενη διοργάνωση.

Τη νίκη με 3-1 πανηγύρισε αντίθετα η Πορτογαλία κόντρα στην Τουρκία, γλιτώνοντας στο τέλος μία απίθανη… αυτοκτονία στο ματς. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προηγήθηκε από το πρώτο ημίχρονο με γκολ των Οτάβιο (15’) και Ντιόγκο Ζότα (42’), αλλά ο Μπουράκ Γιλμάζ μείωσε σε 2-1 στο 65’ και είχε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει το ματς, αλλά αστόχησε σε πέναλτι στο 86′.

Επέτρεψε έτσι στους Πορτογάλους να “καθαρίσουν” το ματς με γκολ του Νούνιες στο 94ο και προκριθούν στο τελικό των play off, όπου και θα αντιμετωπίσουν τη Βόρεια Μακεδονία για μία θέση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Νίκη πρόκριση πέτυχε και η Ουαλία, με τον Γκάρεθ Μπέιλ να παίρνει στους ώμους του την εθνική ομάδα της πατρίδας του και με δύο προσωπικά γκολ να την οδηγεί στο 2-1 επί της Αυστρίας και στον έτερο τελικό των play off στα προκριματικά για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο αρχηγός των Ουαλών “χτύπησε” στο 25′ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ και “καθάρισε” το ματς με δεύτερο γκολ στο 51′, μετά από τρομερό σουτ μέσα στην περιοχή. Ένα αυτογκόλ του Ντέιβις στο 65′ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, αλλά η Ουλία πανηγύρισε στο τέλος την πρόκριση.

Τέλος, η Σουηδία επικράτησε με 1-0 της Τσεχίας στην παράταση και πήρε την πρόκριση για το δικό της τελικό στα play off των προκριματικών του Μουντιάλ 2022.

Ο Κουάισον πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 20ό λεπτό του έξτρα χρόνου, αφού οι δύο ομάδες είχαν μείνει ισόπαλες με 0-0 μετά τα πρώτα 90 λεπτά της αναμέτρησης.

Τα αποτελέσματα στα play off

Iταλία – Βόρεια Μακεδονία 0-1 

Ουαλία – Αυστρία 2-1 

Πορτογαλία – Τουρκία 3-1

Σουηδία – Τσεχία 1-0 στην παράταση

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις