Αθλητικά

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Η Αργεντινή «λύγισε» το Περού του Κάλενς, «όρθια» στη Βραζιλία η Ουρουγουάη του Πελίστρι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 στη Λατινική Αμερική συνεχίστηκαν με την Αργεντινή να επικρατεί δύσκολα με 1-0 του Περού, που είχε ως βασικό τον Κάλενς της ΑΕΚ και την Ουρουγουάη του Πελίστρι του Παναθηναϊκού να παίρνει την ισοπαλία με 1-1 μέσα στη Βραζιλία.

Η Αργεντινή δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στο Περού του Κάλενς, αλλά ένας συνδυασμός του Μέσι με τον Μαρτίνες στο 55′ ήταν αρκετός για το γκολ που έφερε τελικά και τη νίκη για την παγκόσμια πρωταθλήτρια, στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2026.

Η Βραζιλία αντίθετα, βρέθηκε να χάνει στο ματς με την Ουρουγουάη του βασικού Πελίστρι, χάρη σε γκολ του Βαλβέρδε της Ρεάλ Μαδρίτης και παρότι “απάντησε” νωρίς, με τον Γκέρσον της Φλαμένγκο, έμεινε στην ισοπαλία με 1-1.

Τα αποτελέσματα στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026

Αργεντινή – Περού 1-0

Βραζιλία – Ουρουγουάη 1-1

Χιλή – Βενεζουέλα 4-2

Κολομβία – Εκουαδόρ 0-1

Η βαθμολογία στα προκριματικά

  1. Αργεντινή 25 
  2. Ουρουγουάη 20 
  3. Εκουαδόρ 19 
  4. Κολομβία 19 
  5. Βραζιλία 18 
  6. Παραγουάη 17 
  7. Βολιβία 13 
  8. Βενεζουέλα 12 
  9. Χιλή 9 
  10. Περού 6 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα
Η Άρσεναλ πρωταθλήτρια Αγγλίας μετά το Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1, κατέκτησε την Premier League μετά από 22 χρόνια
Οι “κανονιέρηδες” πανηγυρίζουν τον τίτλο στην Premier League, μιας και ο ένας βαθμός που πήραν οι "πολίτες" δεν τους αρκεί, με το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται την Κυριακή (24.05.2026)
ΦΩΤΟ Action Images via Reuters