Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Προκριματικά Μουντιάλ: Η Ουρουγουάη νίκησε τη Βραζιλία – Νέο σόου Μέσι

Προκριματικά Μουντιάλ: Η Ουρουγουάη νίκησε τη Βραζιλία – Νέο σόου Μέσι

Η Ουρουγουάη επικράτησε της Βραζιλίας με 2-0 για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026, σ’ ένα εφιαλτικό παιχνίδι για τους Βραζιλιάνους, οι οποίοι είδαν και τον Νεϊμάρ να αποχωρεί τραυματίας με πρόβλημα στο αριστερό γόνατο.

Πρωταγωνιστής για την Ουρουγουάη ήταν ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Ντάρβιν Νούνιες, ο οποίος «άνοιξε το σκορ» στο 41ο λεπτό κι έδωσε την ασίστ στον Ντε Λα Κρουζ για το 2-0 στο 77ο λεπτό. Η νίκη της «σελέστε» λαμβάνει ιστορικές διαστάσεις, δεδομένου ότι σταμάτησε το αήττητο της Βραζιλίας επί της Ουρουγουάης στις 22 αναμετρήσεις, αλλά και το σερί 37 αγώνων χωρίς ήττα της «σελεσάο» στα προκριματικά Μουντιάλ.

Χαρακτηριστικό της απογοητευτικής εμφάνισης των Βραζιλιάνων, είναι το γεγονός ότι η πρώτη προσπάθεια τους στην αντίπαλη εστία, σημειώθηκε στο 60ο λεπτό με την άστοχη κεφαλιά του Μαγκαλιάες. Ακολούθησε ένα σουτ του Ροντρίγκο στο δοκάρι, αλλά ο Ντε Λα Κρουζ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Παράλληλα, με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι (32`, 42`) η Αργεντινή πέρασε νικηφόρα από το Περού με 2-0 και παραμένει επικεφαλής στην βαθμολογία.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Βενεζουέλα-Χιλή 3-0

Παραγουάη-Βολιβία 1-0

Ισημερινός-Κολομβία 0-0

Βαθμολογία (σε 4 αγώνες)
Αργεντινή 12 βαθμοί
Ουρουγουάη 7
Βραζιλία 7
Βενεζουέλα 7
Κολομβία 6
Χιλή 6
Ισημερινός 6
Παραγουάη 4
Περού 1
Βολιβία 0

* Από τον Ισημερινό, έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί, λόγω χρησιμοποιησης παίκτη που είχε διαβατήριο με ψευδή στοιχεία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις