Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Προκριματικά Μουντομπάσκετ 2023, Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Πρεμιέρα με Μεγάλη Βρετανία – Με Γκάλη παρόντα κόντρα στη Λευκορωσία

Προκριματικά Μουντομπάσκετ 2023, Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Πρεμιέρα με Μεγάλη Βρετανία – Με Γκάλη παρόντα κόντρα στη Λευκορωσία
ΦΩΤΟ Intime

Η εθνική Ελλάδας ξεκινά τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2023 με στόχο φυσικά την πρόκριση στην τελική φάση. Πρώτος αντίπαλος η Μεγάλη Βρετανία απόψε (25/11), ενώ την Κυριακή στο Αλεξάνδρειο κόντρα στη Λευκορωσία θα έχει στο πλευρό της και τον Νίκο Γκάλη που βρεθεί στις κερκίδες του γηπέδου.

Από το παγωμένο Νιουκάστλ ξεκινά το ταξίδι της η εθνική Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών, ώστε να βρεθεί στην τελική φάση του Μουντομπάσκετ 2023. Πρώτη αντίπαλος η Μεγάλη Βρετανία στον 2ο προκριματικό όμιλο.

Έστω κι αν η Βρετανία δεν έχει παράδοση στο μπάσκετ, η εθνική έχει νωπές τις μνήμες από τον μεταξύ τους αγώνα στο Λέστερ το 2017, όταν χρειάστηκε ένα μεγάλο τρίποντο από τον Γιάννη Αθηναίου, μόλις 3.4” πριν από τη λέξη της παράτασης, για να πάρει τη νίκη επί της Μεγάλης Βρετανίας με 95-92, μετά από έξτρα πεντάλεπτο. Τότε, ήταν 24 Νοεμβρίου 2017 και οι δύο ομάδες έδιναν τον πρώτο αγώνα τους για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 (Κίνα). 

Σε μια αρένα που γεμίζει με μόλις 2.800 θεατές, οι Έλληνες διεθνείς θα μπουν σίγουρα «ζεστοί» με στόχο την πρώτη νίκη, ενώ ακολουθεί ο αγώνας με τον αδύναμο κρίκο του 2ου ομίλου, Λευκορωσία, στη Θεσσαλονίκη (Αλεξάνδρειο) την Κυριακή (28/11), τον οποίο θα παρακολουθήσει δια ζώσης ο Νίκος Γκάλης, όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ. 

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Η Εθνική Ανδρών επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη. Θα αγωνιστεί στο «Αλεξάνδρειο Μέλαθρο» στις 28 Νοεμβρίου, έχοντας απέναντί της τη Λευκορωσία. Μπορεί οι Λευκορώσοι να στέκονται απέναντι, αλλά μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ένας αθλητής που έγραψε ιστορία σε αυτό ακριβώς το γήπεδο, στο χώρο που πλέον φέρει το όνομά του, θα στέκεται δίπλα της! Ο Νίκος Γκάλης θα βρίσκεται στο «Nick Galis Hall», επίσημος προσκεκλημένος της ΕΟΚ.
Οι δύο πλευρές ήρθαν σε επικοινωνία και ο ζωντανός θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, ο άνθρωπος που έκανε χιλιάδες Έλληνες να αγαπήσουν το μπάσκετ, θα βρίσκεται στην εξέδρα για να στηρίξει με τον δικό του τρόπο και τη δική του παρουσία τη νέα προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών.
Η επίσημη αγαπημένη ξεκινάει την πορεία της προς το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 και ο Νίκος Γκάλης, ο αγαπημένος όλων των Ελλήνων φιλάθλων θα βρίσκεται εκεί για δώσει τη δική του αύρα σε αυτό το πρώτο βήμα, στο πρώτο παράθυρο που άνοιξε η FIBA ως την τελική φάση της διοργάνωσης. Και σίγουρα αξίζει ένα ακόμη θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο που θα βρίσκεται στο γήπεδο, όσο το αξίζουν και οι διεθνείς που διεκδικούν αυτό το «χρυσό» εισιτήριο και την παρουσία σε ένα ακόμη μεγάλο μπασκετικό ραντεβού.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις