Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Προολυμπιακό τουρνουά: «Κλείδωσαν» δύο τελικοί – Αποκλείστηκε η Κροατία του Χεζόνια

Προολυμπιακό τουρνουά: «Κλείδωσαν» δύο τελικοί – Αποκλείστηκε η Κροατία του Χεζόνια
ΦΩΤΟ Reuters

Η Γερμανία επικράτησε με 86-76 της Κροατίας μέσα στο Σπλιτ και προκρίθηκε στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά, όπου και θα αντιμετωπίσει τη Βραζιλία για μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τα “Πάντσερ” είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον Μάοντο Λο της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος και τελείωσε την αναμέτρηση με 29 πόντους (8/19 σουτ εντός παιδιάς και 8/8 βολές) και 8 ασίστ. Ο Μάριο Χεζόνια του Παναθηναϊκού είχε 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ για τους ηττημένους Κροάτες, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με 38 πόντους, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει τον αποκλεισμό της εθνικής του ομάδας.

Η Γερμανία θα διεκδικήσει έτσι το ένα “εισιτήριο” για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε νοκ άουτ παιχνίδι με τη Βραζιλία, ενώ από το Προολυμπιακό τουρνουά της Σερβίας, οι γηπεδούχοι θα βρεθούν απέναντι στην Ιταλία, μετά τη νίκη τους με 102-84 επί του Πουέρτο Ρίκο.

Ο απόλυτος MVP της φετινής Euroleague, Βασίλιε Μίσιτς, ήταν ο κορυφαίος για τους “Πλάβι” με 21 πόντους και 8 ασίστ, ενώ ο Μίλος Τεόντοσιτς έκανε double double με 11 πόντους και 10 ασίστ. Για τους Πορτορικανούς, ο Κόντιτ είχε 20 πόντους και ο πρώην πια παίκτης ΑΕΚ, Κλαβέλ, πρόσθεσε 17 πόντους με 6/15 σουτ.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις